Hírek

Újdonságokkal érkezik az ősz Siófokon

Siófokon az ősz beköszöntével sem áll meg az élet, sőt szeptemberben változatos programokkal várja a látogatókat a jubileumát ünneplő város. A népszerű, mára hagyománnyá vált szezonon kívüli rendezvények mellett számos újdonság is lesz idén. Siófokon is lesz Magyar Dal Napja és a Szent Mihály napi rendezvény is sok embert vonz majd.

Habár a naptár szerint vége van a nyári szezonnak, a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok meghosszabbítja a nyarat, szeptemberben is számos szórakoztató programot kínál a helyieknek és az ide látogatóknak.

Szeptember 9-én, a hónap második vasárnapján Siófok is beáll a hazai könnyűzenét ünneplő települések sorába: idén először a város is megrendezi a Presser Gábor által életre hívott Magyar Dal Napját. 19 órától három siófoki zenekar, a Blokk Együttes, az Egerszegi Akusztik és a The FreakEnd ad ingyenes koncertet, régi és új magyar popslágerekkel.

Tibet kincsei címmel szeptember 10-én rendhagyó kiállítás nyílik a Kálmán Imre Kulturális Központban, amely hasonló tárlatnak még soha nem adott otthont. A különleges tibeti szobrokat bemutató kiállításhoz számos program is kapcsolódik: filmvetítésekkel, ismeretterjesztő előadásokkal és meditációval is várják azokat, akik szeretnék jobban megismeri a buddhizmust és a tibeti kultúrát.

A következő hétvégén Siófokon is megrendezik a Kulturális Örökség Napját, melynek célja az, hogy felhívja a figyelmet a bennünket körülvevő épített kulturális örökségre. Szeptember 15-én az ipari műemléknek számító siófoki Víztornyot ismerhetik meg jobban a látogatók. Az 1912-ben épült víztoronyról számos érdekesség is elhangzik majd az esti sétán, utána pedig kakaóval és kaláccsal, illetve hálózsákos filmvetítéssel várják a családokat a Kálmán Imre Kulturális Központban.

Szintén újdonság lesz idén a kétnapos Jazzencia & Swingmania, amellyel a két zenei műfajt szeretnék népszerűsíteni a szervezők, mintegy őszi szezonnyitóként, hagyományteremtő szándékkal. A rendezvény első napján, szeptember 26-án Szűcs Gabi lép fel Swinging Amy című, a fiatalon meghalt népszerű énekesnő, Amy Winehouse előtt tisztelgő koncertjével.  Szeptember 27-én pedig Náray Erika és zenekara ad elő válogatást az izraeli Madonnaként emlegetett Ofra Haza dalaiból. A koncerteknek a Kálmán Imre Kulturális Központ színházterme ad otthont.

A hónapban két, a komolyzenét népszerűsítő koncertsorozat is folytatódik. A Zenél a város programsorozat a nyári szünet után két alkalommal is jelentkezik, a Zenélő templomok első koncertje pedig két fúvóshangszer, az orgona és a fuvola találkozására épül szeptember 21-én.

Szeptember utolsó hétvégéje a hagyományok jegyében telik majd Siófokon. Idén a város is csatlakozik az országos Szent Mihály napi ünnepségsorozathoz szeptember 29-én. A Fő téren lesz népi játszóház, fellép a Somogy Táncegyüttes és a Palmetta Zenekar, este pedig látványos tűzzsonglőr- és lézershow, illetve közös tábortűz zárja a programokat.

Szeptember 30-án Benedek Elek születésnapjára emlékezve ismét megtartják a népmese napját, amelyen kézműves foglalkozásokkal, népdalkoncerttel és természetesen mesemondással várják a kicsiket és a nagyokat a Kálmán Imre Kulturális Központban.

További hírek; fontos információk

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Siófokon a sonka és a locsolkodás mellett más ünnepi hagyomány is várja a kikapcsolódásra vágyó családokat a négynapos hétvége alatt, hiszen idén is húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon. Az első menetrendszerinti hajók mellett különleges sétahajójáratokon is lehet majd utazni, és most először Gyerekhajó is indul Siófokról.

Siófok adott otthont az I. Országos Városmarketing Konferenciának április 15-én, hétfőn. A Magyar Marketing Szövetség hagyományteremtő céllal indította útjára a rendezvényt a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesülettel karöltve. A konferencia igazi balatoni környezetben zajlott, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok panorámás rendezvénytermében.

Hamarosan itt a strandszezon, és ha már most azon gondolkozol, hol dolgozz a nyáron, ne keress tovább! 

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől egészen húsvéthétfőig zajlik a népszerű Húsvéti Nyuladalom, ahol a gyerekeket ünnepi játékok és kézműves programok, a felnőtteket pedig koncertek várják. Vasárnap pedig elrajtol a IV. Tojás- és Nyúlfutam, amelyre idén is több száz résztvevőt várnak a szervezők.