Hírek

Siófok közterületein tilos az alkoholfogyasztás!

Siófok képviselő testülete elfogadta a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról és a szeszesitalt forgalmazó üzletekről szóló rendeletet. Ennek értelmében 2020. augusztus 1-től kezdődően tilossá válik Siófok városán belül a közterületeken történő alkoholfogyasztás, illetve az üzletek mindennapjaiban is változás várható.

A rendeletek megszegése mind az üzletek, mind pedig a fogyasztók esetében komoly pénzbüntetéssel járhat, így érdemes tájékozódni a részletekről.

A fogyasztás tilalmáról szóló rendelet kiterjed Siófok város közigazgatási területén található összes közterületre, és minden természetes vagy jogi személyre vonatkozik, aki Siófokon tartózkodik. Időbeli hatályát illetően csak a minden év december 31. 18:00-tól január 1. 6:00-ig tartó időszak jelent kivételt, így az újév köszöntése során nem kerülhetünk ilyen bajba. A korlátozás értelmében tehát az alkoholfogyasztás tilos a város közterületein, játszóterein és bárki által megközelíthető ingatlanjain - a nap minden szakában.

Kivételt jelentenek azonban a szabály alól a strandfürdők és a strandfürdőként használt területek, a vendéglátóegységek nyitvatartási ideje alatt azok előkertjei, teraszai és természetesen az alkalmi rendezvények során a rendezvény kijelölt területe is. Ezért a forró nyári napokon strandolás közben, illetve a városi nagyrendezvények, gasztrovásárok során senkinek sem kell rejtegetni a megvásárolt alkoholos frissítőket.

A szeszesital árusítására vonatkozó korlátozások szerint a siófoki üzleteknek a hét minden napján, 22:00 és 6:00 között szüneteltetniük kell a szeszesital forgalmazását. Így ebben a késő esti, éjszakai időszakban a vásárlóknak sem lesz lehetősége palackozott szeszesitalt vásárolni, csak vendéglátó egységekben, alkalmi rendezvényeken vagy vásárokon, illetve december 31-jén 22:00-tól január 1. 6:00-ig vásárolhatnak alkohol tartalmú italt.

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.