Hírek

Információ a Kisfaludy Program nyerteseinek

Lassan minden nyertes e-mail fiókjába megérkeznek a Támogatói okiratok a Kisfaludy Program magánszálláshelyeknek szóló pályázatának kiírójától. Ez a dokumentum, és a Kisfaludy Program weboldalán található mellékletek is fontos szabályokat tartalmaznak a fejlesztések megvalósítását és a pénzügyi elszámolást illetően. Az alábbiakban az erre vonatkozó információkat foglaljuk össze.

A hivatalos dokumentumok mellett a Kisfaludy Program weboldalán megtalálható egy tájékoztató videó is:
https://kisfaludyprogram.hu/cikkek/tajekoztato-video-68

A videóból a nyertesek számára fontos információkat, teendőket, folyamatokat ismerhetjük meg, melyek röviden a következőek:

1. Megérkezik a Támogatói Okirat a nyertes e-mail címére

2. A támogatási összeg legkésőbb 2020.08.31-ig folyosításra kerül

3. A fejlesztéseket illető információk:
- A szobaszám és a férőhelyek száma nem módosulhat a támogatási összegből megvalósított fejlesztések keretében
- A forgóeszközök és a nettó 20.000 Ft érték alatti tárgyi eszközök nem számolhatóak el
(Sokan lapraszerelt, elemeiben variálható bútorok beszerzését is tervezik, ezért rákérdeztünk: Ha a bútorok elemei külön kerülnek feltüntetésre a számlán, de az elemek fizikailag egyértelműen egy bútorhoz kapcsolódnak, úgy az összeszerelt bútor teljes ára képzi a termék értékét)
- Akadálymentesítés: engedélyeztetni kell az illetékes építésügyi hatóságnál, képesített szakember bevonásával
- Megújuló energiarendszerek: a dokumentációban egyértelműsíteni, hogy a rendszer a szálláshely fejlesztését szolgálja
- Kültéri beruházások: csak a telekhatáron belül elszámolható
- Minden megjelölt fejlesztési területre fel kell használni a támogatást, az arányról a pályázó dönthet

4. Kötelező árajánlatokat bekérni:
- 1 millió forintos értékhatár alatt: elég 1 ajánlatot csatolni a dokumentációhoz
- 1 millió forint fölött: 3 ajánlatra van szükség

5. Pénzügyi elszámolás
A számlán szerepeljen:
- támogatott neve
- kiállítás dátuma: legkorábban a pályázat benyújtásának napja lehet
- teljesítés: legkésőbb 2020.12.31.
- a pályázat kódja (TFC-M-1.1.2-2020-.....)
- "A teljesítést igazolom"
- aláírás

- Amennyiben a támogatási összegnél kevesebb pénzt használ fel a támogatott, a különbözetet, vagyis az el nem költött támogatási összeget vissza kell fizetni a támogató részére, ügyleti kamattal együtt

- A számlák kifizetését igazoló dokumentációt meg kell őrizni (pl. banki kivonat, bizonylat, számla)

6. Mindent dokumentálni kell fotókkal:
- a kivitelezés előtti állapotokat
- a fontosabb kivitelezési szakaszokat
- az elkészült és befejezett munkafázist
- a vásárolt eszközöket is

7. Záróbeszámoló (árajánlatok, számlák, fotók)
- A Záróbeszámolót elektronikus úton kell benyújtani az utolsó projekt fizikai befejezését követő 90 napon belül (tehát legkésőbb 2021.03.31-ig)
- a Záróbeszámoló benyújtásának napját követő 3. év végéig fent kell tartani a szálláshely-szolgáltatási tevékenységet, a megvalósított fejlesztéseket, meg kell őrizni a beszerzett eszközöket, hiszen a támogató ellenőrizheti mindezt
-
A teljes dokumentációt meg kell őrizni 10 éven keresztül

8. Továbbra is kötelező az adatszolgáltatás az NTAK-ban.

9. Kommunikációs kötelezettségek
https://mtu.gov.hu/documents/prod/1_sz_melleklet_es_fuggelekei_.zip

A támogatottnak a pályázat által érintett szálláshelyen tájékoztató táblát kell kihelyeznie. A tájékoztató táblák célja a lakosság figyelmének felhívása az adott helyen megvalósuló/megvalósult fejlesztésre és a források átlátható felhasználásának biztosítása. A táblákat jól látható helyen, szabad szemmel olvasható távolságban szükséges kihelyezni, a fenti linkről letölthető feltételeknek megfelelően.

A dokumentumok között konkrét szerkesztési és arculati szabályokat, felhasználható látványterveket is találnak.
A Kisfaludy Program szabályai szerint 60 millió Ft támogatási összeg alatt A2-es méretű tábla kihelyezése szükséges a nyilvánosság számára jól látható helyen a projekt végrehajtása és a kötelező fenntartási időszak alatt.


Amennyiben a kedvezményezett szálláshelynek működő honlapja van, ott is szükséges egyes tartalmi elemeket megjeleníteni a támogatással kapcsolatban.

 

További, részletes információ:
www.kisfaludyprogram.hu
+3615100670

Pénzügyi és elszámolási útmutató:
https://kisfaludyprogram.hu/documents/prod/Penzugyi-elszamolasi-utmutato_20200408.pdf

 

További hírek; fontos információk

A Balaton legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye az idei nyáron is számos színházi előadással és koncerttel várja a kultúra szerelemeseit, akik egy üde nyári kulturális felfrissülésre vágynak. Július végétől egy hónapon keresztül 11 eseménnyel készülnek a SzínParton.

 Az élményhez hajó visz!

A siófoki élményekért felelős szolgáltatókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunkban ezúttal a Balatoni Hajózási Zrt.-vel készítettünk interjút. Beszélgettünk a biztonságról, az ügyfélközpontúságról, a környezetvédelemről és az élményekkel teli balatoni hajózásról.

A siófoki Tourinform iroda már a kezdetek óta kutyabarát helyként üzemel. A Víztorony aljában elhelyezkedő irodánkban szívesen fogadjuk a négylábú kedvenceket. A mindennapokban sok kutyás vendég látogat el hozzánk, ahol a simogatás mellett friss víz is várja a kutyusokat. Emellett kollégáink részletes tájékoztatást adnak a kutyabarát szálláshelyekről, szolgáltatókról és programokról is, hogy a Siófokon töltött időt maximálisan kihasználják a kutyával érkezők, és a pihenés a négylábú családtagok számára is nagyszerűen teljen.

Hétvégén indul a SzínPart idei nyári évada, amelynek nyitó előadásán örökzöld nyári slágerekkel várja a közönséget Szulák Andrea és Csonka András is. Ez alkalomból kérdeztük a két előadóművészt - akik mindketten a Balaton szerelmesei - a Balatonról, nyárról, színházról és siófoki élményeikről.

A siófoki Tourinform irodában a betérő vendégek tájékoztatása mellett különböző termékek értékesítésével is foglalkozunk. Jegyek koncertekre, színházi előadásokra, kiállításokra és más eseményekre, városnéző programokra, könyvek, térképek és egyéb kiadványok - sok minden megtalálható nálunk!