Hírek

A Nagy Hal és Műanyagmentes Július Siófokon!

A Műanyagmentes Július egy több éve népszerű, nemzetközi kampány, amely a műanyaghulladékok környezetszennyező hatásait hivatott rivaldafénybe helyezni. A reklámszatyrok, a PET-palackok, az elviteles ételhordó dobozok könnyedén kiiktathatók mindennapi életünkből, hiszen rengeteg helyettesítő megoldást találhatunk ezekre az eszközökre. A projekt, melyet a Greenpeace is támogat, rengeteg embert inspirál világszerte az ökológiai lábnyom csökkentésére. Az idei évben 4 kihívással is készült a szervezet, melyekkel Facebookon vagy Instagramon értékes ajándékcsomagokra lehet szert tenni. Idén Siófok is szerepet kap a kampányban!

A megszokott inspiráció és kihívások mellett a Greenpeace azonban az idei évben egy újabb látványos művészeti projekttel is készült.

A tavalyi sikeres bálna szobrok után a Műanyagmentes Július projekt részeként egy nagy halszobrot állítanak fel két helyen is, hogy felhívják a figyelmet a műanyaghulladék káros következményeire. A Siófoki Nagystrandon is helyet kapó Nagy Hal egy közösségi szemétszobor, amelyet az arra járó emberek közösen „építenek” fel. A fémhálóból készült szoborba bárki beledobálhatja üres műanyag palackjait, poharait, hiszen a hal arra vár, hogy műanyag hulladékkal teljen meg, ezzel is felhívva a figyelmet az eldobható műanyagok által okozott problémára, ami óriási terhet ró környezetünkre.

A Hal a Siófoki Nagystrandon debütál, majd később a budapesti Deák téren lesz megtalálható.

A hatalmas óceán szemétszigetek, a műanyagtól fulladó állatok és a mikroműanyag-részecskékkel szennyezett hazai vizek problémáját mind kezelni kell – egyéni szinten is. Ha csak kicsit változtatunk szokásainkon, egyéni műanyaglábnyomunk minimálisra csökkenthető, amellyel akár más embereket, nagyvállalatokat és irányító pozícióban lévőket is meggyőzhetünk a változás fontosságáról.

Az Műanyagmentes Július kampány keretében megvalósuló Nagy Hal installáció július 17-én (péntek) délutántól július 19. (vasárnap) estig lesz látható a Siófoki Nagystrandon, és hétfőn költözik budapesti helyszínére.

Részletek:
https://www.facebook.com/events/363471314617645/

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.