Hírek

Ezerarcú Siófok - Aranypart Camping

A sok felejthetetlen siófoki élmény a megannyi turisztikai szereplőnek köszönhető, akiket Ezerarcú Siófok rovatunkban mutatunk be olvasóinknak. A rovatban ezúttal a varázslatos vízparti környezetben elterülő siófoki Aranypart Campinget látogattuk meg. A camping vezetője, Egry Dóra mesélt nekünk a legfontosabb újításokról, a rugalmas foglalási feltételekről, a biztonság és higiénia kiemelt szerepéről és az utánozhatatlan „kemping életérzésről”, amit szerintünk mindenkinek érdemes kipróbálni!

Milyen változásokat hozott a kemping életében a járvány és a veszélyhelyzet?

A járvány megjelenése számos negatív és pozitív változást is hozott. A veszélyhelyzetkor tömegesen mondták le a vendégek a már lefoglalt szállást. A foglalási és lemondási feltételeket rugalmasabbá tettük, és többféle ártípust is kialakítottunk, így mindenki megtalálja a számára kedvező megoldást. Sokan átfoglaltak egy későbbi dátumra, vagy áttették a jövő évre a foglalásukat, aki kérte, annak pedig természetesen visszafizettük az előleget.

A jelenlegi szabályoknak milyen módon tudtok megfelelni? Hogy tudjátok megoldani a vendégek biztonságos fogadását?

Kiemelt hangsúlyt fektetünk a biztonságra, ahogy eddig is. Elkészítettük a saját eljárásrendünket, mely a honlapon elérhető, így minden vendégünk még érkezés előtt megismerheti azt. Kollégáink maszkban és kesztyűben dolgoznak, a takarításkor mindent fertőtlenítünk. A vizesblokkokban, közös helyiségekben kézfertőtlenítők és kézfertőtlenítős habszappanok kerültek kihelyezésre. Az étterem, büfék, ABC is maximálisan betartják az előírásokat, hiszen számunkra a vendégek biztonsága a legfontosabb. A kempingünk közel 10 hektáros, így mindenki számára tudjuk garantálni a biztonságos nyaralást.

Milyen foglalási és fizetési feltételeket biztosítotok a vendégeknek?

Az idei évtől többféle ártípussal dolgozunk:

  • Vissza nem térítendő ár: ebben az esetben kedvezményt biztosítunk a vendégek számára, de ez a foglalás nem lemondható
  • Standard ár: ebben az esetben érkezés előtt 14 nappal lemondható a foglalás
  • Flexibilis ár: ebben az esetben érkezés előtt 24 órával lemondható a foglalás

Mennyire értékelődött fel a digitalizáció, változott az online megoldásokhoz való hozzáállásotok?

Az online lehetőségeket mindig is fontosnak tartottuk, igyekszünk mindent megtenni a hatékonyság és a vendégek kényelme érdekében. Az online bejelentkezés lehetősége nálunk már 2 éve működik, érkezés előtt 3 nappal a vendégek kapnak egy bejelentkezési lapot, melyet még otthon, vagy akár út közben ki tudnak tölteni; így a recepción eltöltött idő jelentősen lecsökken. Nem kell várakozni, sorban állni. Még a tavalyi év végén vezettük be az online SZÉP kártya fizetés elfogadást, így SZÉP kártyával is tudnak már vendégeink online foglalni és fizetni. Az idei évtől pedig már a sátorhelyeket is online lehet foglalni nálunk, így tudjuk garantálni, hogy mindenkinek legyen helye és csak annyi ember tartózkodjon a kempingben, akik számára biztosítani tudjuk a megfelelő távolságot és a felhőtlen kikapcsolódást. 

Emellett elindítottunk hírlevelünket is, illetve egy chatbot funkciót is a honlapunkon, mellyel még gyorsabbá és hatékonyabbá vált az ügyintézés, a vendégek hamarabb kapnak választ a felmerült kérdéseikre.

Mire világított rá a veszélyhelyzet? Mire kell a jövőben jobban odafigyelni?

Ami számunkra eddig is fontos volt, hogy gyorsan és hatékonyan tudjunk a vendégek kérdéseire, kéréseire reagálni. Ezért van lehetőség online ajánlatkérésre, foglalásra, online bejelentkezésre. A tisztaság a legfontosabb. Ez számunkra mindig is kiemelt cél volt, ezért az idei évtől már új vállalkozóval dolgozunk, akinek több évtizedes tapasztalata van szállodák, egészségügyi intézmények takarításában.

Az újranyitás után milyen újításokat terveztek még?

Folyamatosan fejlesztjük szolgáltatásainkat, minden évben fejlődünk. Az idei évben már rendszámfelismerő rendszer működik a kempingünkben, minden vendégünk számára ingyenes WIFI hozzáférést is biztosítunk.

Most egy törzsvásárlói program bevezetésén dolgozunk, hiszen sok a visszatérő vendégünk, akiknek ezzel a lehetőséggel szeretnénk megköszönni hűségüket.

Van-e olyan újítás, amelyet a vírushelyzet miatt kellett bevezetni, de a továbbiakban, biztonságosabb időkben is alkalmazni fogtok?

A vírushelyzet alatti újítások, fejlesztések bevezetését már régóta terveztük, csak a veszélyhelyzet felgyorsította ezeknek a bevezetését. Így minden, amit most alkalmazunk, azok a szolgáltatások maradnak a jövőben is.

Mit üzennél a jövőben Siófokra látogatóknak?

Újra vár a balatoni nyár!smiley Siófok biztonságos hely, fantasztikus adottságokkal. A város és a kemping is családbarát, így mindenki számára csak ajánlani tudom. Kempingünk közel 10 hektáron terül el, közvetlenül a Balaton parton, sportpályákkal, medencével. Számos sátorhelyünk, lakókocsi parcellánk, üdülő- és mobilházunk is van. Több étterem, büfé, ABC is működik a területen belül, így aki nem akar messze menni, az mindent megtalál egy helyen. Fontos számunkra, hogy vendégeink jól érezzék magukat, így kerékpárt és elektromos robogót, SUP-ot és kajakot is lehet bérelni nálunk, a vízicsúszdát pedig vendégeink kedvezményesen vehetik igénybe. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki a „kemping életérzést”, biztosan nem fogja megbánni!

 

fotók: aranypartcamping.hu

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.