Hírek

Siófok visszavár!

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Idén tavasszal sok nehézséggel kellett szembe néznünk, de a nyári szezonra már Siófokon is mindenkinek olyan felhőtlen kikapcsolódásban lehet része, mint a korábbi években. A csodálatos Balaton-part 17 kilométeren, a strandok, a lenyűgöző természet, a szuper kirándulóhelyek, a rengeteg biciklis útvonal és temérdek sportolási lehetőség mind garancia a szuper pihenésre idén is. A városban 800 helyen van lehetőség SZÉP-kártyával fizetni, és széles szálláshely- és gasztrokínálatból választhat mindenki az egyéni igényei szerint. Négy- és háromcsillagos szállodák, panziók, boutique hotel, apartmanok, kiadó szobák, kemping, vagy akár különálló házak – mind rugalmas foglalási feltételekkel –, magyaros, olasz, thai étterem, fine dining, street food, hamburger, sushi, cukrászdák és kávézók… Siófok ezer arca vár mindenkit – idén kifejezetten ügyelve a biztonságra, hogy az idelátogatók igazán elengedhessék magukat!

A nagyobb siófoki szállodák többsége május végére, a pünkösdi hétvégére tervezi a nyitást a hosszú üzemszünet után. A kempingek május 29-re tervezik a kapunyitást, a magánszálláshelyek többsége pedig többnyire a június-augusztus közötti időszakban tart nyitva. A város rengeteg magánszálláshellyel rendelkezik, így bőven lesz miből válogatni a szálláskeresők számára, egyéni preferenciájuk alapján. A siófoki szálláshelyek visszajelzései alapján rengeteg új foglalás érkezik a nyárra és az őszi időszakra, és a korábbi foglalásokat is sok vendég tartja, ha némi halasztással is. Minden szálláshely különleges higiéniai intézkedéseket, esetenként létszámkorlátozást vezet be, hogy vendégeik teljes biztonságban tölthessék pihenésüket.

Ugyanilyen szigorú biztonsági intézkedéseket vezetnek be a város attrakciói és vendéglátó egységei is. Az enyhítés óta számos cukrászda, kávézó és étterem terasza nyílt meg a vendégek számára, de természetesen újonnan bevezetett kiszállítási vagy elviteles szolgáltatásaikat is megtartották a vendéglátók, hogy mindenki a számára legszimpatikusabb módon fogyassza az ételeket, italokat és süteményeket. A Petőfi sétányon is éledeznek a szolgáltatók, Pünkösdig folyamatosan egyre többen nyitnak ki.

Sorra nyílnak az élelmiszerüzletek mellett az egyéb boltok is, ahol az előírt szabályoknak eleget téve most már vásárolhatnak az emberek. Sok család kedvence, a Bella Állatpark például május 4-én szintén megnyitott, és minden nap várják a látogatókat – szájmaszk viselésével. Bár idén nem lesz Pünkösdi Szezonnyitó rendezvény, pünkösd hétvégéjén azért ismét beindul Siófokon a nyári szezon, és újra üdvözölhetjük a Nagystrandot, ahol idén is lesz Óriáskerék, és a PLÁZS fehér homokja is várja majd a strandolókat. A Nagystrandon a biztonságos strandolás érdekében 40%-kal több lépcső kerül a partra, ezzel is elkerülve a zsúfoltságot idén nyáron. A nyitás hétvégéjén (05.29. - 06.01.) különleges akció keretében ingyenes a belépés a Nagystrand területére, sőt az Óriáskerékre is kedvezményes jegyet válthatnak!

A Balatoni Hajózási Zrt. is pünkösdre tervezi menetrend szerinti hajóinak indítását, a további városi látnivalók közül a Víztorony és a Fordított ház már várja a vendégeket. Május 30-án, 31-én és június 1-jén a Talizmán kisvonat is újra közlekedik. 

Bár a Siófoki rendezvények közül jónéhány elmarad idén, reméljük, hogy augusztus 15. után minden kisebb és nagyobb esemény visszatérhet, és az idelátogatók újra élettel töltik meg a várost.

Hamarosan tehát újraindul az élet a városban, biztonságban köszönthetjük az idei nyarat is, és a tavaszi nehézségek ellenére együtt ismét bebizonyíthatjuk mindenkinek az országban, hogy itt kezdődik a Balaton és Siófok visszavár!

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.