Hírek

Korlátozások Siófokon az április 25-26-i hétvégén

2020. április 25. (szombat) 0 órától április 26. (vasárnap) 24 óráig újra korlátozások lesznek érvényben Siófok területén – jelentette be Facebook oldalán dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere. A rendelet ezen a linken teljes terjedelmében elérhető.

A rendelet többek között az alábbiakat tartalmazza:

 • Az egészségügyi maszk vagy az ezt helyettesítő textil (orrot és arcot takaró sál, kendő) viselése kötelező közterületeken, közutakon, járdákon, parkokban tartózkodók, és a helyi tömegközlekedési eszközökön utazók számára. A szabály betartása alól kivételt képeznek az egyéni sportolási tevékenységet végzők (kocogók, futók stb.), a sportolás időtartama alatt.
 • Gépkocsival, vagy bármely más járművel, illetve gyalogosan a következő területekre csak az ott lakók, illetve igazolhatóan tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be:
  • a Hajóállomás
  • a Hajóállomás parkolója
  • a Rózsakert
  • a Krúdy sétány északi (Balaton felöli) vége
  • a Petőfi sétány északi (Balaton felöli) vége

A rendeletben meghatározott előírások be nem tartása szankciókat vonhat maga után. Hatósági eljárás során figyelmeztetés alkalmazható, illetve 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság vagy 200 000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

Ezen kívül dr. Lengyel Róbert kitért az alábbi enyhítésekre is bejelentése során:

 • A Hajóállomás felé vezető Mártírok útja most nem kerül lezárásra, de a forgalmat egyirányúsítják, így a Mártírok útján csak a Balaton irányában lehet haladni, a belvárosba viszont csak másik útvonalon lehet visszatérni.
 • A városi felnőtt fitnesz parkok lezárása megszűnik, de csak szigorú szabályok betartásával lehet igénybe venni őket:
                    - kizárólag 14 év felettiek használhatják
                    - kizárólag sportolási céllal használhatják
                    - az eszközöket használat előtt és után is fertőtlenítenie kell a használónak
                    - kesztyű viselése kötelező a használat ideje alatt
                    - kötelező a minimum 1,5 méteres távolság megtartása az emberek között
További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.