Hírek

Gasztro szolgáltatók Siófokon, a koronavírus idején

Összegyűjtöttük nektek a siófoki gasztro szolgáltatókat és a velük kapcsolatos fontos infókat. A lista tartalmazza a pékségeket, cukrászdákat, fagylaltozókat, kávézókat, éttermeket, piacot és bioboltokat.

Fontos kihangsúlyozni, hogy a kormányrendelet szerint a 65 év feletti polgárok 9:00 és 12:00 óra között tartózkodhatnak az üzletekben, a Vásárcsarnokban pedig a városi rendelet értelmében 9:00-től 10:30-ig.

 

A Marcipán Cukrászda & Kávézó & Reggeliző továbbra is nyitva tart, de az üzletben egyszerre csak 5-en tartózkodhatnak, helyben fogyasztásra pedig nincs lehetőség. Vásárolható kenyér, pékáru, sütemény és kávé is.
A
Dinasztia Cukrászda személyes átvételt biztosít sütemény és fagylalt elvitelre, a tortarendelés továbbra is elérhető.
A
Café Frei újra kinyitott, kínálatában kávékkal, sütikkel és szendvicsekkel. A rendelést személyesen lehet átvenni, de a hétvégi korlátozások miatt 5.000 Ft feletti vásárlás esetén Siófok területén kiszállítják a rendelést.
A Hexa Café,Café Melba, a Coffeeshop Company (Sió Pláza) és a Café Maran bezártak, de a Maran webshopján keresztül lehet leadni rendelést frissen pörkölt szemes kávéra.

A Katona (rendőrségi) Fagylaltozó minden nap 12:00 és 18:00 óra között tart nyitva, az üzletben egyszerre maximum egy vásárló tartózkodhat.
A
Gelato Show minden hétköznap nyitva tart, és csak elvitelre lehet fagylaltot vásárolni, helyben fogyasztásra nincs lehetőség.

Pékségeket tekintve a Lipóti pékség, a Német-olasz pékség, a két Champion pékség (Fő utca, McDonald’s-nál) és a Marcipán is nyitva tartanak. A Lipótinál és a Marcipánnál kiszállítás is elérhető, utóbbinál Marci kenyeret és Falusi rozskenyeret szállítanak házhoz.

További információ a nyitva tartásról és elérhetőségekről a Fontos információk cikkünkben: itt

 

A Roxy étterem minden nap fogadja az ételrendeléseket, melyek személyesen és kiszállítással is átvehetőek. Bőséges kínálatból választhatunk: van napi menü (hétfő-péntek), napi akciós pizza és persze a la carte rendelés is lehetséges.
A
BackStage étterem hétfőtől szombatig tart nyitva, ahol szintén választani lehet a személyes átvétel és a házhoz szállítás között. Szűkített étlapról lehet rendelni, illetve napi akciós pizzákból és napi menüből (hétfő-szombat) is választhatunk.
A
Tequila Taverna szezonális étterem kinyitott, ahonnan hétfőtől szombatig házhoz szállítással rendelhetünk gyrost.
A Sió Plázában található
Penthouse étteremben szintén van lehetőség választani, hogy személyesen vesszük át az ételt, vagy házhoz szállíttatjuk. A kínálatban napi menü (hétfő-péntek) és egyéb választható ételek szerepelnek.
A
Charley bisztró hétfőtől vasárnapig napi menü és egyéb választható ételek házhoz szállítását vállalja.
A
Bella Italia étterem napi menüt (hétfő-péntek) és étlapról való rendelést kínál személyes átvétellel és kiszállítással egyaránt.
A
Pietro Bistro és Pizzériánál az étlapos rendelés mellett reggelit is lehet rendelni házhoz szállítással, az étterem pedig a Netpincér.hu oldalon is elérhető.
Az
Amigó Étterem és Pizzéráinál az étlapról rendelhetünk, az ételt pedig házhoz szállítják.
A
Sushi Bár finomságait is az ajtónkig hozzák, de a helyszínen is át lehet venni, és ők is elérhetőek a Netpincér.hu oldalon.
Az Ö
tösfogat étterem és pizzériánál elvitelre és kiszállítással is lehet ételt rendelni. A választékban napi menü (hétfő-vasárnap), étlapról való rendelés és pizzák szerepelnek.
A
Sanyi Sarok ételeit személyes elvitelre és kiszállítással is lehet rendelni. Egész héten választhatunk az étlapról, vagy a napi menüből, és ők is elérhetőek a Netpincér.hu oldalon.
A
János Vendéglőnél az étlapról választhatunk, és csak személyesen lehet átvenni a rendelést.
A
Fehér Ló Pub & Steak House napi menüt (hétfő-vasárnap) és étlapról való rendelést is biztosít, a rendelést pedig házhoz szállítják.
A
Sió Halsütőnél halászlevet és más halételeket rendelhetünk elvitelre és házhoz szállítással is.
A
Déli part BBQ esetében a Facebook oldalukon közzétett ételek közül lehet rendelni péntektől vasárnapig, a rendelést pedig szintén házhoz szállítják.
A
Boomerang étteremnél menürendelés (hétfő-szombat) és heti ajánlatok, személyes átvétellel vagy házhoz szállítással érhetők el.
A
Pacaltanya étterem újra kinyitott, ahonnan személyes átvétellel vagy házhoz szállítással rendelhetünk napi menüt (hétfő-péntek), vagy választhatunk a heti ajánlatok közül.
A
Kornélia cukrászda és pizzériánál szintén személyes átvétellel (du. 15 óráig) vagy házhoz szállítással tudunk pizzát és süteményeket rendelni a hét minden napján. 
A
Rozmaring kiskert vendéglő és pizzéria napi menüvel (hétfő-vasárnap), pizzákkal és étlapról való rendeléssel vár, az étel pedig házhoz szállítással jut el a megrendelőhöz.
A
Torkos Borz Vendéglőnél napi menü (hétfő-vasárnap) és heti ajánlatok rendelhetőek kiszállítással.

A Mustafa étterem, a Matróz al Ramirez Gyros és Étterem, a Cloverleaf pizza, a Mazsi büfé (Hambruger és Gyros), Pizza Karaván és a KFC is kiszállítanak. Utóbbi három szintén megtalálható a Netpincér.hu oldalán, ha valakinek az online rendelés szimpatikusabb.

Az éttermek házhoz szállítási szolgáltatásai és az esetleges kiszállítási díjak természetesen városrésztől is függenek. A személyes átvétel lehetősége az esetleges újabb országos vagy városi rendeleteknek megfelelően változhat.

Részletes infók a házhoz szállításról ebben a cikkünkben: itt

A következő éttermek sajnos ideiglenesen bezártak: Sándor étterem, Kálmán Imre étterem&Cukrászda, Johnny’s Bistro, Aranyszarvas étterem, Mala Garden étterme és a café rész, CHEF Bistro, Piroska Csárda és az Öreghalász vendéglő.

 

A Vásárcsarnok is továbbra is nyitva tart. Hétfőtől péntekig 7:00-től 15:00-ig, szombaton 7:00-től 13:00-ig, de a 65 év felettiek csak 9:00-10:30 között vásárolhatnak!

A városban található három biobolt is várja a vásárlókat. A Rózsás Biobolt hétfőtől péntekig 9:00-től 17:00-ig, szombaton 9:00-től 14:00-ig, a Sió Bio hétfőtől péntekig 8:00-tól 18:00-ig, szombaton 8:30-tól 14:00-ig, a Herbis Egészségbolt pedig hétfőtől péntekig 9:00-től 15:00-ig és szombaton 9:00-től 13:00-ig tart nyitva.

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.