Hírek

Újabb korlátozások Siófokon az április 18-19-i hétvégén

2020. április 18. (szombat) 0 órától újra korlátozásokat vezetnek be Siófok város területén melyek a hétvégére lesznek érvényben.

Siófok város polgármestere, dr. Lengyel Róbert április 17-én jelentette be a hétvégre vonatkozó további korlátozásokat, melyek április 18. 0 órától lépnek hatályba és április 19. 24 órakor hatályukat vesztik.

A rendelet a következőket tartalmazza:

 • Az egészségügyi maszk vagy az ezt helyettesítő textil (orrot, arcot takaró sál, kendő) viselése kötelező közterületeken tartózkodók, és a tömegközlekedési eszközökön utazók számára. A szabály betartása alól kivételt képeznek az egyéni sportolási tevékenységet végzők (kocogók, futók stb.)
 • Vendéglátó üzletben az ott foglalkoztatottakon kívül tartózkodni tilos. Rendelést kizárólag telefonos, illetve elektronikus úton lehet leadni és kizárólag kiszállítással teljesíthetik a rendelést. Lehetőség van továbbá a gépjárműből való kiszállás nélkül, és az ételt az arra szolgáló ablakon keresztül átadó személyen kívül más személlyel közvetlen érintkezés nélkül átvehető ételforgalmazásra.
 • Gépkocsival, vagy bármely más járművel illetve gyalogosan a következő területekre csak az ott lakók illetve igazolhatóan tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be:
  • az Isztria sétány és a Batthyány Lajos utca,
  • az Isztria sétány és a Köztársaság utca,
  • az Isztria sétány és a Glatz Henrik utca,
  • valamint az Isztria sétány és a Kinizsi Pál utca által határolt területre

 

A rendeletben meghatározott előírások be nem tartása szankciókat vonhat maga után.

Hatósági eljárás során figyelmeztetés alkalmazható, illetve 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság vagy 200 000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

 A helyszíni bírság kiszabására a közterület-felügyeleti feladatot ellátó városőr és a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője jogosult.

 

További hírek; fontos információk

Ezerarcú Siófok rovatunk eheti részében a város egyik legkedveltebb attrakciójáról, a Fordított Házról beszélgettünk a tulajdonossal, Stasiak Marekkal. Siófokon a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésében fejtetőn álló, nem mindennapi látványosságon már 4. éve messziről megakadhat a szemünk. Ezt a különleges turistalátványosságot egy lengyel vállalkozó hozta elsőként Magyarországra a Balatonhoz.

Balázs Fecó exkluzív nagykoncerttel érkezik 2020. augusztus 14-én a siófoki SzínPartra. A koncert 20:30-kor kezdődik. 

Demjén Ferenc turnéja Siófokra is ellátogat! 2020. augusztus 22-én felcsendülnek az örökzöld dalok a SzínParton.

A Balaton legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye az idei nyáron is számos színházi előadással és koncerttel várja a kultúra szerelemeseit, akik egy üde nyári kulturális felfrissülésre vágynak. Július végétől egy hónapon keresztül 11 eseménnyel készülnek a SzínParton.

Siófok képviselő testülete elfogadta a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról és a szeszesitalt forgalmazó üzletekről szóló rendeletet. Ennek értelmében 2020. augusztus 1-től kezdődően tilossá válik Siófok városán belül a közterületeken történő alkoholfogyasztás, illetve az üzletek mindennapjaiban is változás várható.