Hírek

Újabb korlátozások Siófokon az április 18-19-i hétvégén

2020. április 18. (szombat) 0 órától újra korlátozásokat vezetnek be Siófok város területén melyek a hétvégére lesznek érvényben.

Siófok város polgármestere, dr. Lengyel Róbert április 17-én jelentette be a hétvégre vonatkozó további korlátozásokat, melyek április 18. 0 órától lépnek hatályba és április 19. 24 órakor hatályukat vesztik.

A rendelet a következőket tartalmazza:

 • Az egészségügyi maszk vagy az ezt helyettesítő textil (orrot, arcot takaró sál, kendő) viselése kötelező közterületeken tartózkodók, és a tömegközlekedési eszközökön utazók számára. A szabály betartása alól kivételt képeznek az egyéni sportolási tevékenységet végzők (kocogók, futók stb.)
 • Vendéglátó üzletben az ott foglalkoztatottakon kívül tartózkodni tilos. Rendelést kizárólag telefonos, illetve elektronikus úton lehet leadni és kizárólag kiszállítással teljesíthetik a rendelést. Lehetőség van továbbá a gépjárműből való kiszállás nélkül, és az ételt az arra szolgáló ablakon keresztül átadó személyen kívül más személlyel közvetlen érintkezés nélkül átvehető ételforgalmazásra.
 • Gépkocsival, vagy bármely más járművel illetve gyalogosan a következő területekre csak az ott lakók illetve igazolhatóan tartózkodási engedéllyel rendelkezők léphetnek be:
  • az Isztria sétány és a Batthyány Lajos utca,
  • az Isztria sétány és a Köztársaság utca,
  • az Isztria sétány és a Glatz Henrik utca,
  • valamint az Isztria sétány és a Kinizsi Pál utca által határolt területre

 

A rendeletben meghatározott előírások be nem tartása szankciókat vonhat maga után.

Hatósági eljárás során figyelmeztetés alkalmazható, illetve 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság vagy 200 000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság szabható ki.

 A helyszíni bírság kiszabására a közterület-felügyeleti feladatot ellátó városőr és a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatal köztisztviselője jogosult.

 

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.