Hírek

Edzőterem a nappalidból

A kijárás korlátozott, az edzőtermeket nem használhatjuk, és valljuk be, most nem is szívesen kockáztatjuk a saját és a velünk élők egészségét azzal, hogy annyit mozgunk a szabadban, ami valójában jól esne. Pedig pont a sport segít karbantartani egészségünket, a mozgás öröme jelenti a lelki egyensúlyt, az nyugtat meg, és vértez fel minket kellő kitartással és türelemmel az ilyen nehéz helyzetekben, mint amit hetek óta megélünk. A mozgás kikapcsol, segít pozitívabban tekinteni a világra, így az elkövetkező időszakban is hatalmas szerepe van lelkünk és testünk egészségének fenntartásában.

Bár nem tilos sportolási céllal elhagyni otthonunkat, kellő körültekintéssel és a szabályok, javaslatok elfogadásával kocoghatunk, kerékpározhatunk odakint, a szerencsésebbeknek pedig az udvar is rendelkezésre áll, ha éppen kiszabadulnának a négy fal közül.

De 2020-ban már rengeteg lehetőségünk van az otthoni edzésre is, ami nem igényel nagy előkészületet vagy különlegesebb eszközöket, csak egy kis átszellemülést, és képzeletet: legyen a nappali az edzőterem!

Bármilyen edzettségi szinten is legyünk, az interneten találunk magunknak megfelelő edzési lehetőséget, és akár teljesen autodidakta módon, „csináld magad” elven is belevághatunk az aktív életmódba. Fontos azonban, hogy fegyelmezetten, és a helyes forma megtartásával végezzük a bemutatott gyakorlatokat, hiszen a sportnak így van igazán értelme, és így kerülhetjük el a sérüléseket is. Ezt mindenféle mozgásformánál kifejezetten lényeges szem előtt tartanunk, akár alacsony, akár magas intenzitású edzést végzünk. Ha megfelelően tájékozódtunk a lehetőségekről, találtunk magunknak edzettségi szintünknek megfelelő edzésprogramot, akkor a home office és a digitális oktatás időbeosztásai mellett jelöljük ki magunknak az ideális intervallumot, amikor a sport kerül középpontba.

A kezdők számára eleinte problémát jelenthet a motiváció, a kitartás – sokan kezdtünk már bele nagy lelkesen életmódváltásba, és sokan feledkeztünk meg a fogadalmainkról néhány alkalom után ugyanakkora hévvel... Pedig most érdemes csak igazán kitartani, és rendszert vinni az életünkbe, hiszen sokkal nagyobb eséllyel birkózunk meg az egészségügyi gondokkal, ha testünk top formában van, és persze a bezártság okozta összefolyó hétköznapokat sem lehet heteken keresztül elviselni – tanácsos tehát kitartani, és ragaszkodni a rendszeres sporthoz, hiszen testi egészségünk mellett elménk és lelkünk is meghálálja azt.

Siófok, a Balaton sportfővárosaként rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál a nyugodtabb időkben, számtalan izgalmas vagy békés vízisportnak hódolhatunk a Balatonnak és a Sió-csatornának köszönhetően, népszerű a városban a kézilabda és a futball is, rengeteg szuper kerékpáros útvonalat fedezhetünk fel, ha úgy tartja kedvünk és sok különböző edzőterem vagy stúdió is a rendelkezésünkre áll.

Sajnos most ennek a sok lehetőségnek csak a töredéke elérhető, de szerencsére a siófoki sportemberek gondoskodnak róla, hogy ne lustuljunk el az elszigetelt időszakban sem. Összeállítottunk egy listát, melyen olyan siófoki termeket találtok, ahol az edzők online segítenek átvészelni a vírushelyzetet, és ingyenesen, vagy bérlet vásárlásával csatlakozhattok képzett szakemberek által vezetett edzésekhez, akik tényleg értik a dolgukat.

A siófoki szolgáltatók a mozogni vágyók számára számos mozgásformában biztosítanak online csoportos és személyi edzési lehetőséget, amelyekről részletes tájékoztatást a Facebook oldalukon olvashattok:

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.