Hírek

Edzőterem a nappalidból

A kijárás korlátozott, az edzőtermeket nem használhatjuk, és valljuk be, most nem is szívesen kockáztatjuk a saját és a velünk élők egészségét azzal, hogy annyit mozgunk a szabadban, ami valójában jól esne. Pedig pont a sport segít karbantartani egészségünket, a mozgás öröme jelenti a lelki egyensúlyt, az nyugtat meg, és vértez fel minket kellő kitartással és türelemmel az ilyen nehéz helyzetekben, mint amit hetek óta megélünk. A mozgás kikapcsol, segít pozitívabban tekinteni a világra, így az elkövetkező időszakban is hatalmas szerepe van lelkünk és testünk egészségének fenntartásában.

Bár nem tilos sportolási céllal elhagyni otthonunkat, kellő körültekintéssel és a szabályok, javaslatok elfogadásával kocoghatunk, kerékpározhatunk odakint, a szerencsésebbeknek pedig az udvar is rendelkezésre áll, ha éppen kiszabadulnának a négy fal közül.

De 2020-ban már rengeteg lehetőségünk van az otthoni edzésre is, ami nem igényel nagy előkészületet vagy különlegesebb eszközöket, csak egy kis átszellemülést, és képzeletet: legyen a nappali az edzőterem!

Bármilyen edzettségi szinten is legyünk, az interneten találunk magunknak megfelelő edzési lehetőséget, és akár teljesen autodidakta módon, „csináld magad” elven is belevághatunk az aktív életmódba. Fontos azonban, hogy fegyelmezetten, és a helyes forma megtartásával végezzük a bemutatott gyakorlatokat, hiszen a sportnak így van igazán értelme, és így kerülhetjük el a sérüléseket is. Ezt mindenféle mozgásformánál kifejezetten lényeges szem előtt tartanunk, akár alacsony, akár magas intenzitású edzést végzünk. Ha megfelelően tájékozódtunk a lehetőségekről, találtunk magunknak edzettségi szintünknek megfelelő edzésprogramot, akkor a home office és a digitális oktatás időbeosztásai mellett jelöljük ki magunknak az ideális intervallumot, amikor a sport kerül középpontba.

A kezdők számára eleinte problémát jelenthet a motiváció, a kitartás – sokan kezdtünk már bele nagy lelkesen életmódváltásba, és sokan feledkeztünk meg a fogadalmainkról néhány alkalom után ugyanakkora hévvel... Pedig most érdemes csak igazán kitartani, és rendszert vinni az életünkbe, hiszen sokkal nagyobb eséllyel birkózunk meg az egészségügyi gondokkal, ha testünk top formában van, és persze a bezártság okozta összefolyó hétköznapokat sem lehet heteken keresztül elviselni – tanácsos tehát kitartani, és ragaszkodni a rendszeres sporthoz, hiszen testi egészségünk mellett elménk és lelkünk is meghálálja azt.

Siófok, a Balaton sportfővárosaként rengeteg aktív kikapcsolódási lehetőséget kínál a nyugodtabb időkben, számtalan izgalmas vagy békés vízisportnak hódolhatunk a Balatonnak és a Sió-csatornának köszönhetően, népszerű a városban a kézilabda és a futball is, rengeteg szuper kerékpáros útvonalat fedezhetünk fel, ha úgy tartja kedvünk és sok különböző edzőterem vagy stúdió is a rendelkezésünkre áll.

Sajnos most ennek a sok lehetőségnek csak a töredéke elérhető, de szerencsére a siófoki sportemberek gondoskodnak róla, hogy ne lustuljunk el az elszigetelt időszakban sem. Összeállítottunk egy listát, melyen olyan siófoki termeket találtok, ahol az edzők online segítenek átvészelni a vírushelyzetet, és ingyenesen, vagy bérlet vásárlásával csatlakozhattok képzett szakemberek által vezetett edzésekhez, akik tényleg értik a dolgukat.

A siófoki szolgáltatók a mozogni vágyók számára számos mozgásformában biztosítanak online csoportos és személyi edzési lehetőséget, amelyekről részletes tájékoztatást a Facebook oldalukon olvashattok:

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.