Hírek

További szigorítások Siófokon április 10-től

2020. április 10. (péntek) 15 órától további szigorításokat vezetnek be Siófok város területén. A hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet és a Petőfi sétányt is lezárják a gyalogos- és autós forgalom elől, már a közterületrevaló lépéskor is kötelező a szájmaszk vagy az azt helyettesítő textília viselése.

A bejelentett rendelkezések 2020. április 10. 15:00 órától vannak érvényben április 13. éjfélig.

A rendelkezések a következők:

  • Csak az élelmiszer- és vegyesboltok, drogériák, patikák, benzinkutak és dohányboltok lehetnek nyitva Siófokon.
  • A vendéglátó egységeknél csak házhoz szállítást engedélyeznek, helyben fogyasztásra, vásárlásra nincs lehetőség.
  • A közterületeken és a tömegközlekedési eszközökön a szájmaszk / azt helyettesítő sál, kendő viselése kötelező! Ez alól kivételt képeznek a sportoló emberek (futók, kocogók) >> Április 13-a után ugyanúgy kötelező lesz a maszk viselése a boltokban, ügyintézéskor stb., tehát az április 2-án hozott rendelet érvényben marad.:http://hellosiofok.hu/hirek/hir/268/siofokon-aprilis-2-atol-koetelezo-a-szajmaszk-viselese/
  • A hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet és a Petőfi sétányt is lezárják a gyalogos- és autós forgalom elől.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a városőrség és a rendőrség megerősített létszámmal ellenőrzi a rendeletek betartását és fellép az azt megszegőkkel szemben.

 

forrás: siófok.hu

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.