Hírek

További szigorítások Siófokon április 10-től

2020. április 10. (péntek) 15 órától további szigorításokat vezetnek be Siófok város területén. A hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet és a Petőfi sétányt is lezárják a gyalogos- és autós forgalom elől, már a közterületrevaló lépéskor is kötelező a szájmaszk vagy az azt helyettesítő textília viselése.

A bejelentett rendelkezések 2020. április 10. 15:00 órától vannak érvényben április 13. éjfélig.

A rendelkezések a következők:

  • Csak az élelmiszer- és vegyesboltok, drogériák, patikák, benzinkutak és dohányboltok lehetnek nyitva Siófokon.
  • A vendéglátó egységeknél csak házhoz szállítást engedélyeznek, helyben fogyasztásra, vásárlásra nincs lehetőség.
  • A közterületeken és a tömegközlekedési eszközökön a szájmaszk / azt helyettesítő sál, kendő viselése kötelező! Ez alól kivételt képeznek a sportoló emberek (futók, kocogók) >> Április 13-a után ugyanúgy kötelező lesz a maszk viselése a boltokban, ügyintézéskor stb., tehát az április 2-án hozott rendelet érvényben marad.:http://hellosiofok.hu/hirek/hir/268/siofokon-aprilis-2-atol-koetelezo-a-szajmaszk-viselese/
  • A hajóállomást, az ott található parkolót, a mólót, a Rózsakertet és a Petőfi sétányt is lezárják a gyalogos- és autós forgalom elől.

A polgármester hangsúlyozta, hogy a városőrség és a rendőrség megerősített létszámmal ellenőrzi a rendeletek betartását és fellép az azt megszegőkkel szemben.

 

forrás: siófok.hu

További hírek; fontos információk

Ezerarcú Siófok rovatunk eheti részében a város egyik legkedveltebb attrakciójáról, a Fordított Házról beszélgettünk a tulajdonossal, Stasiak Marekkal. Siófokon a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésében fejtetőn álló, nem mindennapi látványosságon már 4. éve messziről megakadhat a szemünk. Ezt a különleges turistalátványosságot egy lengyel vállalkozó hozta elsőként Magyarországra a Balatonhoz.

Balázs Fecó exkluzív nagykoncerttel érkezik 2020. augusztus 14-én a siófoki SzínPartra. A koncert 20:30-kor kezdődik. 

Demjén Ferenc turnéja Siófokra is ellátogat! 2020. augusztus 22-én felcsendülnek az örökzöld dalok a SzínParton.

A Balaton legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye az idei nyáron is számos színházi előadással és koncerttel várja a kultúra szerelemeseit, akik egy üde nyári kulturális felfrissülésre vágynak. Július végétől egy hónapon keresztül 11 eseménnyel készülnek a SzínParton.

Siófok képviselő testülete elfogadta a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról és a szeszesitalt forgalmazó üzletekről szóló rendeletet. Ennek értelmében 2020. augusztus 1-től kezdődően tilossá válik Siófok városán belül a közterületeken történő alkoholfogyasztás, illetve az üzletek mindennapjaiban is változás várható.