Hírek

Türelemre intenek a meghatározó szakmai szervezetek

Az MSZÉSZ, a MUISZ, a MaReSz, a VIMOSZ és a MABEUSZ közös közleményben fordul a turisztikai vállalkozások tulajdonosaihoz és vezetőihez, még néhány nap türelmet kérve tőlük, mielőtt visszafordíthatatlan gazdasági döntéseket hoznának a koronavírus-válság nyomán. A közleményt szó szerint idézzük.

"Kedves Tulajdonosok, Cégvezetők, Kollégák, Tagjaink!

Szeretnénk első kézből tájékoztatni Önöket, hogy szakmai szervezeteink (MSZÉSZ, MUISZ, MaReSz, VIMOSZ, MABEUSZ) javaslatai az illetékes minisztériumok és a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetőihez eljutottak.

Nagy sikernek tartjuk, hogy az MTÜ hathatós segítségével az első intézkedéscsomag azonnal segítette az ágazatunkat. Az Innovációs és Technológia Minisztérium által szervezett hétfői telekonferencián Orbán Viktor miniszterelnök úr személyesen adott tájékoztatást arról, hogy április 6-án vagy 7-én bemutatják Magyarország történetének legnagyobb, legátfogóbb, a gazdaság növekedését és élénkítését segítő akciótervét. Ennek előkészítéshez kérte a szakmai szervezetek segítségét. Ezt megtettük, s a minisztériumok, valamint az MTÜ befogadta javaslatainkat. Reményeink szerint számos elképzelés visszaköszön majd az elkövetkező hetekben a jogszabályokban és a kormányzati gazdasági intézkedésekben.

Kiemelt jelentőségűnek tartjuk, hogy ezen a telekonferencián lehetőségünk volt a turizmus képviseletében közvetlenül is elmondani szervezeteink legfontosabb javaslatait. Elhangzott, hogy a valós járvánnyal együtt terjedő másik kórt, a félelmet is fontos legyőznünk. Egyetértettünk abban, hogy a szakmai szervezetek felelőssége meghatározó ebben a kérdésben.

Ezért arra kérjük a turizmus ágazatban dolgozó felelős döntéshozókat és vezetőket, hogy várjunk még néhány napot a súlyos és visszafordíthatatlan gazdasági döntéseinkkel, ne építsük le a munkaerőt és a kapacitásokat!Most még van esély, hogy tőzsdei szaknyelven „V" alakú görbét írjon le gazdasági teljesítményünk, azaz a válságból való kilábalás ugyanolyan gyors legyen, mint a válság kialakulása!

Kérjük Önöket, hogy az átfogó kormányzati gazdasági akcióterv részleteinek ismeretében hozzanak a további lépésekről megalapozott, felelősségteljes döntést!

Köszönjük a kitartást és a türelmet!"


Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége
Magyar Utazási Irodák Szövetsége
Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége
Turisztikai és Vendéglátó Munkaadók Országos Szövetsége
Magyar Beutaztatók Szövetsége

forrás: turizmus.com

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.