Hírek

Az utazási irodák és az idegenvezetők is számíthatnak kárenyhítésre

A Magyar Közlöny legfrissebb számában jelent meg, hogy kiegészítették a 47/2020. (III.18.) Korm. rendeletet az utazásszervezési, közvetítői és egyéb foglalási TEÁOR- és TESZOR-számokkal.

A Magyar Közlönyben a következő információ jelent meg: "A koronavírus világjárvány nemzetgazdaságot érintő hatásának enyhítése érdekében szükséges azonnali intézkedésekről szóló 47/2020. (III. 18.) Korm. rendelet közterhekkel kapcsolatos részletszabályairól és egyes új intézkedésekről szóló 61/2020. (III. 23.) Korm. rendelet (a továbbiakban: R.) 1. § (10) bekezdése a következő l)–n) ponttal egészül ki:

[Az (1)–(7) bekezdés szerinti rendelkezések a következő TEÁOR és TESZOR-számmal azonosított tevékenységet tényleges főtevékenységként végzőkre – ide nem értve a költségvetési szerv kifizetőket – terjednek ki:] „l) utazásközvetítés, utazásszervezés, egyéb foglalás (TEÁOR és TESZOR 79)."

Utóbbi kategória magában foglalja az idegenvezetőket is, így ez a kör is bekerült a kárenyhítés kedvezményezettei közé.

Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke a módosítással kapcsolatban lapunknak elmondta, hogy az egész utazási szakma örül a döntésnek, és arra számít, hogy a szövetség másik, az utazási voucherekkel kapcsolatos kérését – nevezetesen, hogy pénzvisszafizetés helyett vouchert adhassanak későbbi utazásokra az irodák – is elfogadja a kormányzat.

 

forrás: turizmus.com

További hírek; fontos információk

A balatoni hajózás 175. jubileumának alkalmából országos művészeti pályázatot hirdet a BAHART 2021. május 1. és augusztus 13. között! Ünnepeljünk együtt és állítsunk méltóképp emléket a balatoni hajózás múltjának és jövőjének!

Engedd szabadon a kreativitásod, ragadj ki egy témát vagy részletet a balatoni hajózás 175 éves történelméből és alkoss egyedit bármilyen technikával!

Március 11-én megnyílt a Kovászvirág Pékműhely - Kézműves Pékség és Termelői Bolt Siófokon a Fő u. 111. címen.

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.