News

Useful information

Traffic changes in Siófok on 14 August and the programme of Tour de Hongrie

On 14 August 2018, Tour de Hongrie bicycle race will start from Siófok. Regarding this traffic changes are expected during the day.

On 14 August some parts of Siófok are going to be closed down due to Tour de Hongrie bike race.

The closed route: 

On the uploaded maps the route is indicated, it is going to be closed from 1 pm till 7 pm.:

  •  Márítok street (parking lot) - next to the port
  • Baross bridge
  • Vitorlás street
  • part of Fő street 
  • Main Square - around the Watertower
  • Batthyány street
  • Karinthy street
  • Petőfi promenade

 

 

The programme: 

Regarding the programme, the amateur race is between 1.30 pm and 2 pm. The whole official event starts at 2 pm and lasts until 7 pm.

Also, some parking spaces will be locked for the day.

Thanks for your understanding!

In case of further questions, please contact us on Facebook at Hello Siófok.

 

More news, important information

Idén már a XII. Kálmán Imre Emléknapokat rendezik meg Siófokon, Kálmán Imre szülőhelyén. A programsorozat hagyományosan a legendás zeneszerző születésnapján, a Magyar Operett Napján kezdődik. A rendezvény minden napjára jutnak izgalmas operettelőadások, emellett kiállítások is szerepelnek az emléknapok programjában október 24-29. között.

A hivatalos hajózási szezon hamarosan véget ér, de a BAHART ősszel, sőt télen is készül hajózási szolgáltatásokkal. A társaság kérdőíves felmérést végzett, hogy az utasok véleménye alapján bővítse szolgáltatásait a jövőben.

A tavalyi évben először nyitotta meg kapuit a Siófoki Jégkikötő a hajóállomáson. A varázslatos helyszín, a programokkal tarkított hétvégék és a népszerű téli sport lehetősége minden siófokinak és idelátogatónak örömet okozott a téli hónapokban, ezért úgy döntött a város, hogy ismét megajándékozza a korcsolyázás szerelmeseit. Idén azonban sokkal korábban, már a Városnapon megnyílik a jégpálya!

A Kutyabarat.hu idén már hatodik alkalommal hirdeti meg az Év Kutyabarát Helye kampányt, ahol tizenegy kategóriában is szavazhattok egy adott szolgáltatóra. A kampány célja a kutyabarát szolgáltatások bemutatása valamint a felelős kutyatartásra népszerűsítése. 2019-ben három siófoki szolgáltatóra is tudtok voksot leadni.

Október 4-6. között rendezik meg a siófoki Halfesztivált főzőversenyekkel, vásárral, gyerekprogramokkal és ingyenes koncertekkel. A város legnépszerűbb gasztrofesztiválján fellép a Zorall, az Anna & the Barbies és Farkasházi Réka gyerekzenekara is.