Hírek

Hello Otthon x Hello Siófok - sÜssük el az időt otthon!

Miközben szerencsére egyre többen vagyunk, akiknek a munkája lehetővé teszi az otthoni munkát és az iskolás és óvodás gyerekek már lassan 2 hete otthonról tanulnak, az ország nagy része már felelősségteljesen csatlakozott a #maradjotthon kampányhoz. Próbáljuk ezzel minimálisra csökkenteni a lakhelyünk elhagyását, de ez bizony az eddig megszokott életünk, napirendünk átszervezésével jár. Idetartozik az is, hogy nem járunk napi rendszerességgel boltba, a szükséges élelmiszereket átgondoltan vásároljuk meg egy-egy vásárlás alkalmával, hogy minimálisra csökkentsük a kijárás és a találkozások számát.

Ahogy a mondás tartja, minden rosszban van valami jó. Jelen esetben sokkal több időt tölt együtt a család, több időnk van egymásra, a gyerekekre és magunkra is. Otthoni körülmények között is számos programlehetőséget találhatunk a család számára. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt élmény lehet a sütés-főzés a konyhában, és ha már a tudatos vásárlásnál és a konyhánál tartunk, mi lehetne hasznosabb és egyben szórakoztatóbb program is az egész család számára, mint a nagymama régi jól bevált kenyér receptje alapján elkészíteni saját napi pékárunkat. Ha a kenyérsütést már tökéletesre fejlesztettük, készíthetünk sós és édes péksüteményeket is a család apraja-nagyjának.

Munka után, esténként mi sem tétlenkedünk otthon, és természetesen a kenyérsütés sem maradt ki programjaink közül. Szeretnénk Veletek megosztani egy általunk kipróbált és jól bevált receptet:

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 csomag szárított élesztő (de ha van otthon, akkor 2,5 dkg friss élesztő), 3 dl langyos víz, 1 evőkanál olaj, 1 kávéskanál cukor, 2-3 kávéskanál só.

A lisztbe beleszórjuk az élesztőt, a cukrot, ráöntjük a langyos vizet, majd ha felfutott, beleöntjük az olajat és a sót is. Bedagasztjuk, meleg helyen duplájára kelesztjük.

Egy közepes jénait kivajazunk/olajozunk, meghintjük liszttel, majd beletesszük a tésztát. A tetejét bevagdossuk, és jól bekenjük vízzel. A jénai fedőjét is belülről bevizezzük, majd lefedjük a tálat.

Kb. 30-40 fokra állítjuk a sütőt, és betesszük a tésztát. Nem melegítjük elő a sütőt, így még egy kicsit tovább kel a tészta. A sütő aljába öntünk egy jó pohárnyi vizet. Kb. 10 perc múlva aztán nagyobb hőfokra kapcsoljuk a sütőt, 200 fokon kell sütni 20 percig, majd levenni a tál tetejét, és még 20 percig tovább sütni. Ha szép piros, akkor el is készült. Kivesszük és alaposan bekenjük megint vízzel.

Ha nem szeretsz sütni, vagy ez a kenyér most nem lett olyan meggyőző, és inkább profikra bíznád a munkát, annak sincs semmi akadálya!

Az alábbi siófoki pékségek házhozszállítással járulnak hozzá a napi teendőink megkönnyítéséhez:

  • Marcipán cukrászda: Délelőttönként házhoz szállítja a friss kenyeret. A rendelést a 30/49-280-45 telefonszámon minden nap délelőtt 11:00 óráig lehet leadni. (A Marci kenyér ára:360.-ft a Falusi rozs kenyér 240.-ft.)
  • Lipóti Pékség: A termékeit Siófokon ingyenesen kiszállítja (minimum rendelési érték: 1500 Ft). Siófok környéken 300 Ft a kiszállítás díja. Minden nap 11:30-ig van lehetőség telefonon a rendelést leadni, amit másnap 8:00-11:00 között kiszállítanak. A rendelés leadásánál a pékség kollégái megmondják rendelésünk összegét, amit (a pénzkezelés minimalizálása érdekében) előre össze kell készítenünk egy zacskóban vagy borítékban. A telefonszám: 06-20-578-4666

TIPP!: Ha fertőtlenítenéd a kenyér héját, tedd be 10 percre a 200 fokos sütőbe, az mindent visz!:)

A rendelés mellé mi azért mindenkit arra bíztatnánk, hogy próbálja ki az otthoni kenyérsütés élményét is, és kóstolja meg az általa készített kenyeret. Mindenkit büszkeséggel tölt el, ha a családi asztalra a saját készítésű kenyere kerül, főleg, ha a gyerekeket is beavattuk a sütés rejtelmeibe, és ők is segítettek a készítésben. Bátran használjuk ki az időt, vonjuk be a család minden tagját, és keressünk ehhez hasonló elfoglaltságokat, melyekre a mindennapi rohanó világunkba eddig nem volt időnk.

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.