Hírek

Siófok Város Önkormányzata által elrendelt intézkedések, tájékoztató

Folyamatosan frissülő listánkban a város önkormányzata általi intézkedések és tájékoztatók olvashatók. 

 • Ingyenes a parkolás Siófok terültén március 17-től visszavonásig. (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/holnaptol-ingyenes-a-parkolas-siofokon)
 • Siófokon április 2-ától kötelező a szájmaszk viselése (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/siofokon-kotelezo-lesz-a-szajmaszk)
 • Felfüggesztve a járóbeteg-ellátás és a szakrendelések a siófoki kórházban: https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/jarobetegellatas-szakrendelesek-felfuggesztve
 • Készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán  (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/keszpenzmentesse-valik-a-jegyvasarlas-a-volanbusz-valamennyi-jaratan)
  • 2020. március 23-tól készpénzmentessé válik a jegyvásárlás a Volánbusz valamennyi járatán. Március 25-én, szerdán üzemkezdettől pedig a tanszüneti menetrend lép érvénybe az országos, regionális és elővárosi autóbuszjáratokon is.
 • ​​Felfüggesztették a kismama-buszbérletek kiadását. (03.20.)  (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/lezartak-a-varos-jatszotereit)
 • Március 20-től a város játszótereit további intézkedésig lezárták.  (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/lezartak-a-varos-jatszotereit)
 • A kórházi dolgozók számára a város által felajánlott, ingyenesen igénybe vehető kávéautomata elhelyezésre került a kórház épületében.
 • Elmarad az önkormányzat által szervezett eboltás a kialakult járványveszélyrevaló tekintettel. (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/elmarad-az-onkormanyzat-altal-szervezett-eboltas)
  • Veszettség ellen köteles minden állattartó beoltatni állatorvossal a 3 hónapos kort betöltött ebet 30 napon belül, az első oltást követően 6 hónapon belül, majd ezt követően évenként. Dr. Bognár Lajos, az országos főállatorvos tájékoztatása szerint, nem fognak szankcióval élni azon rendszeresen oltott ebek tartóival szemben, akik az évente esedékes oltást nem határidőre adatják be. 
 • Bezárt a hulladékudvar és változás a zöldhulladék-elszállításban (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/bezart-a-hulladekudvar)
  • A siófoki hulladékudvar a járványveszélyrevaló tekintettel 2020. március 16-án bezárt. A személyes ügyfélfogadás szünetel, de az alábbi elérhetőségeken továbbra is rendelkezésére állnak a munkatársak:
   Levelezési cím: 8600 Siófok, Papfődi u. 3.
   E-mail cím: siokom@siokom.hu
   A Szabadifürdő és Sóstó városrészeken előfordulhat, hogy az eredetileg hétfői napon (03.23.) esedékes zöldhulladék-elszállítás keddi napon (03.24.)  fog megtörténni.
 • A hatósági házi karanténban tartózkodók ellátásáról szóló tájékoztatás (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/tajekoztatas-a-hatosagi-jarvanyugyi-megfigyeles-alatt-tartozkodok-ellatasaval-kapcsolatosan)
  • Kormányrendelet szerint a hatósági házi karanténban (azaz otthon) tartózkodók ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata. Az ellátás azon állampolgárokra vonatkozik, akik semmilyen egyéb módon nem tudnak gondoskodni magukról.Továbbá tájékoztatjuk az érintetteket, hogy az ellátás költségviselője az ellátást igénylő személy.  Siófok Város Önkormányzata ellátási kötelezettségének megfelelve az alábbi telefonszámot és e-mail címet adja meg az érintett személyek részére kapcsolatfelvétel, valamint az ellátás részleteinek egyeztetése céljából:
   • Telefon: +36 20 375 4078 (Hívható: hétfőtől péntekig 8:00 – 16:00 óra között.)
   •  E-mail: karanten_info@siofok.hu
 • Biztonsággal fogyasztható a csapvíz járványidőszakban is (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/biztonsagos-az-ivoviz-a-koronavirus-jarvany-idejen-is-batran-fogyasszon-csapvizet)
  • Járványidőszakban is biztonsággal fogyasztható a csapvíz, ugyanis a koronavírus inaktiválódik az ivóvíz-fertőtlenítési folyamat során – tájékoztat a Nemzeti Népegészségügyi Központ információi alapján a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt. 
 • Tájékoztató a siófoki háziorvosok és házi gyermekorvosok munkarendjéről (https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/haziorvosok-tavkonzultacio-es-e-recept)
  • Az egészségügyi vészhelyzet kihirdetése óta a siófoki házi és gyermek háziorvosi praxisok a tisztiorvosi szolgálat központi útmutatásai alapján jelentősen átalakították a munkarendjüket. Munkaidőn belül, amikor csak lehetséges, a betegek számára távkonzultáció formájában állunk rendelkezésre. A receptek kiállítása is e-recept formájában történik. A betegeket arra kérjük, hogy a rendelőt csak telefonos egyeztetés után keressék fel, ha feltétlenül szükséges. Ha csak egy mód van rá, a távkonzultációt részesítjük előnyben. Különösen igaz ez a felső légúti fertőzések esetén. A fentiek miatt azonban a betegeink szíves türelmét kérjük, hiszen a nagyszámú telefonos megkeresés miatt gyakran jelezhet foglaltat a készülék és gyakran többszöri alkalommal sikerül csak elérni munkatársainkat. Ezzel együtt igyekszünk kiszolgálni minden teljesíthető lakossági igényt, de ismételten kérjük a lakosság türelmét is az egészségügyi vészhelyzet ideje alatt. A munkaidő alatt tehát telefonon keresztül elérhetőek az orvosi rendelők, az önkormányzat oldalán szereplő elérhetőségeken keresztül:https://www.siofok.hu/hu/kozeleti/korzeti-orvosokhttps://www.siofok.hu/hu/kozeleti/hazi-gyermekorvos 

               A munkaidőn túl az orvosi ügyeletet szükséges tárcsázni. 

 

ÜGYINTÉZÉSSEL KAPCSOLATOS TÁJÉKOZTATÓ

2020. március 17. napjától számos ügytípus esetében csak elektronikus úton lehet ügyet intézni a Siófoki Közös Önkormányzati Hivatalban. Az elektronikus ügyintézés a siofok.hu - ELÜGY.HU portálon keresztül a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap linkre kattintva intézhető.

Bármely ügyben kérelem nyújtható be az https://epapir.gov.hu linkre kattintva.

2020. március 18-tól csak előzetes időpontfoglalással érkező ügyfeleket fogadnak a kormányablakok, okmányirodák, és minden egyéb kormányhivatali ügyfélszolgálat, továbbá a Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálatok („KAB buszok”) ügyfélfogadása határozatlan ideig szünetel. 

2020. március 18-tól csak elektronikus úton, illetve telefonon lehet ügyet intézni.

 • Email: titkarsag@termofok.hu
 • Telefonos ügyintézés: +36 84 510 535 (hétfőtől péntekig: 7.30-15.30 óráig)
 • Hibabejelentés, diszpécser szolgálat: +36 30 531 3225 (Minden nap: 0-24 óráig)

 

2020. március 16-tól az ügyfélszolgálati irodáikat visszavonásig zárva tartják. Ügyintézés az Online ügyfélszolgálatukon keresztül lehetséges:  www.eon.hu/ugyintezes 

 

Március 16-tól bezárja a Társaság ügyfélszolgálati irodáját, ügyfélszolgálati fiókirodáit és információs pontjait. Ügyintézés az ingyenesen hívható 06-80/240-240-es telefonszámon, az ugyfelszolgalat@drv.hu e-mail-címen, vagy a www.drv.hu honlapunkon elérhető online ügyfélszolgálaton.

 • MAGYAR POSTA

https://www.siofok.hu/hu/hir-reszletek/a-magyar-posta-rendkivuli-intezkedesei

 

További hírek; fontos információk

Az állam 70%-kal támogatja a bérköltségeket, kedvezőbb SZÉP-kártya-kondíciókat vezetnek be, fejlesztési és felújítási programok, valamint képzési támogatások indulnak – újabb részletek derültek ki a kormányzati gazdaságvédelmi akciótervből.

A vidéki, ezen belül is a kis üzemméretű, családi vagy akár egyszemélyes turisztikai vállalkozások túlélését segítő intézkedéseket javasol nyolc szakmai szervezet, mely egy közös javaslatcsomagot juttatott el a Magyar Turisztikai Ügynökséghez és a Magyar Turisztikai Szövetség koronavírus-munkacsoportjához.

 

A kormány gazdaságélénkítő intézkedéseinek nyilvánosságra hozatala előtt minden szakmai szervezet igyekszik elkészíteni a saját iparágára vonatkozó javaslatokat és azt továbbítani a kormányzat felé. Nincs ez másként a turisztikai szervezetekkel sem, többek között a szállodák szövetsége és a magánszállásadók szövetsége is kiadta a javasolt intézkedéseket, ugyanakkor egy igazán lényeges kérdésben egyáltalán nincs egyetértés: ez nem más, mint a rövid távú lakáskiadás.

A koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzetben öt turisztikai szakmai szövetség (MSZÉSZ, MUISZ, MARESZ, MABEUSZ, VIMOSZ) gazdaságstabilizáló programcsomagra vonatkozó javaslatokat állított össze és nyújtott be a Kormánynak, amelyek az alábbi cikkben kerülnek kirészletezésre.

Mindenki életét gyökeresen felbolygatták a koronavírus elleni védekezés miatt bevezetett intézkedések. A szerencsés helyzetben lévők otthonról folytathatják tovább munkájukat. A home office a gyermekes családok esetében viszont egy igencsak kihívásokkal teli feladat. Az iskolák bezárásával minden diák otthonról a digitális oktatás keretein belül folytatja tanulmányait. Sok család hétköznapjait borította fel ez az új helyzet, de mindenki igyekszik a tőle telhető maximumon teljesíteni. Nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is gyökeresen megváltozott a megszokott napi rendje. Szerencsére az interneten rengeteg tippet olvashatunk azzal kapcsolatban, hogyan kezeljük a kialakult helyzetet, de természetesen minden család egyedi, így biztosan egyéni megoldásokra is szükség lesz.