Hírek

Jó gyakorlatokkal segíti tagjait a TDM Szövetség

Nehéz megbecsülni a koronavírusjárvány lefolyását és időtartamát. Azok a helyek lehetnek talán most előnyben, ahol kevesebb ember fordul meg, és a szabadtéri, természetközeli programok, a falusi turizmus.

Ugyanakkor hosszú távon a megoldás kulcsa az összefogásban keresendő. "Amit mi, mint Magyar TDM Szövetség tehetünk, hogy már most felkészítjük a tagdesztinációkat és menedzsereiket, és ajánlásokat fogalmazunk meg számukra, hogy milyen tartalékokat mozgósíthatnak, és hogyan" – mondta el a turizmus.comnak Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke.

"Arra biztatjuk most a kollégákat, hogy addig is használják ki az időt az egyeztetésekre a szolgáltatókkal és az önkormányzatokkal, hogy ha elmúlik a válság, teljes lendülettel, felkészülten, kész tervekkel tudják újra beindítani desztinációik turizmusát" – tette hozzá az elnök.

A szövetség már elkezdte gyűjteni tagjaitól az adatokat, és a hét második felében részletes helyzetképet kap országos szinten – méghozzá a TDM-szervezetek helyzetéből adódóan "vidéki" kitekintést – nem csak arról, hogy az egyes szolgáltatóknak milyen szakmai és anyagi segítségre lenne szüksége, de az is fontos részét képezi a kérdőívnek, hogy összegyűjtsék az egyénileg alkalmazott megoldásokat, hátha ezek másoknál is működőképesek lehetnek.

Fentiek ismeretében állít majd össze a szövetség ajánlásokat és fogalmaz meg javaslatokat a szolgáltatók és a szervezetek segítésére.

 

forrás: turizmus.com

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.