Hírek

Jó gyakorlatokkal segíti tagjait a TDM Szövetség

Nehéz megbecsülni a koronavírusjárvány lefolyását és időtartamát. Azok a helyek lehetnek talán most előnyben, ahol kevesebb ember fordul meg, és a szabadtéri, természetközeli programok, a falusi turizmus.

Ugyanakkor hosszú távon a megoldás kulcsa az összefogásban keresendő. "Amit mi, mint Magyar TDM Szövetség tehetünk, hogy már most felkészítjük a tagdesztinációkat és menedzsereiket, és ajánlásokat fogalmazunk meg számukra, hogy milyen tartalékokat mozgósíthatnak, és hogyan" – mondta el a turizmus.comnak Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke.

"Arra biztatjuk most a kollégákat, hogy addig is használják ki az időt az egyeztetésekre a szolgáltatókkal és az önkormányzatokkal, hogy ha elmúlik a válság, teljes lendülettel, felkészülten, kész tervekkel tudják újra beindítani desztinációik turizmusát" – tette hozzá az elnök.

A szövetség már elkezdte gyűjteni tagjaitól az adatokat, és a hét második felében részletes helyzetképet kap országos szinten – méghozzá a TDM-szervezetek helyzetéből adódóan "vidéki" kitekintést – nem csak arról, hogy az egyes szolgáltatóknak milyen szakmai és anyagi segítségre lenne szüksége, de az is fontos részét képezi a kérdőívnek, hogy összegyűjtsék az egyénileg alkalmazott megoldásokat, hátha ezek másoknál is működőképesek lehetnek.

Fentiek ismeretében állít majd össze a szövetség ajánlásokat és fogalmaz meg javaslatokat a szolgáltatók és a szervezetek segítésére.

 

forrás: turizmus.com

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.