Hírek

Siófokon most a biztonság az első

Bár Siófok számára a rendezvények kiemelten fontosak, és ez egy nehéz időszak, nem szabad elfelejtenünk, hogy igazán pozitív "élményeket" csak úgy tud nyújtani a város, ha minden idelátogató és itt élő biztonságban érzi magát, és felhőtlen pihenésben lehet része. A város továbbra is tárt karokkal várja a család minden tagját, aki szeretné átélni a siófok nyújtotta élményeket, azonban sajnos a következő hetekben nagyobb rendezvények és események maradnak el a koronavírus okozta bizonytalanság miatt.

Siófok városának fő célja, hogy az itt eltöltött idő felhőtlen és biztonságos legyen mindenki számára, és ennek érdekében minden óvintézkedést szükséges megtennünk azért, hogy ne járuljunk hozzá a lakosság vagy az idelátogatók megbetegedéséhez. Ezért, az Operatív Törzs tanácsára, a város vezetői úgy határoztak, hogy márciusban és áprilisban lefújnak minden rendezvényt, ami beltéren 100 fős, kültéren 500 fős létszámot közelít meg.

Ezt a döntést teljes megértéssel mégis szomorúan vesszük tudomásul, hiszen így sajnos a március 15-i megemlékezések, programok és a város egyik legkedvesebb, családoknak szóló rendezvénye, a Húsvéti Nyuladalom is elmaradnak.  A nagy rendezvények sem képeznek tehát kivételt az intézkedés alól, hiszen a város számára elsődleges a felelős magatartás, semmilyen gazdasági, turisztikai vagy rendezvénymarketing cél nem lehet ilyenkor ennél fontosabb. Egy tudatos, felelős város ilyenkor mérlegeli a döntéseinek hosszútávú következményeit, és természetesen Siófok számára is egyértelműen az emberek biztonsága a prioritás.

Természetesen a rendezvények lefújása vagy elhalasztása mellett Siófok továbbra is nyitva áll mindenki előtt, hiszen a nagy létszámú rendezvényeken kívül rengeteg egyéb élményt kínál akár családoknak, sportolni vágyóknak, a gasztronómia szerelmeseinek vagy a felhőtlen kikapcsolódás keresőknek. A Magyar Turisztikai Ügynökség segítsége, azonnali tájékoztatásai és a szálláshelyek és szolgáltatók szintén felelős magatartása, a szobák és közösségi terek folyamatos fertőtlenítése és a higiénia szem előtt tartása mind biztosíték arra, hogy a siófoki pihenés továbbra is felhőtlen maradjon minden idelátogató számára. Büszkék vagyunk rá, hogy Siófok igényes szálláshelyei és az attrakciók is mindent megtesznek az emberek biztonsága és gondtalan pihenése érdekében, és ebben a helyzetben kiemelten ügyelnek a higiéniára.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda állandó kapcsolatban áll a siófoki turisztikai szolgáltatókkal, hogy folyamatosan naprakész legyen minden döntéssel kapcsolatban. A siófoki Tourinform iroda március 14-től bizonytalan ideig zárva tart, de telefonon és e-mailben készséggel rendelkezésre áll szakmai segítségével. Bízunk benne, hogy a tavasz közeledtével hamarosan magunk mögött tudhatjuk ezt az embert próbáló helyzetet, elbúcsúzhatunk a COVID-19 okozta nehézségektől, és újult erővel élhetjük át a Siófok nyújtotta ezernyi élményt a pánik vagy bizonytalanság legkisebb jelei nélkül.

Siófok azonban jelenleg is szeretettel vár mindenkit, aki nyugodt tavaszi kikapcsolódásra vágyik az ilyenkor is varázslatos Balaton partján, hiszen a város szolgáltatói megtesznek mindent annak érdekében, hogy biztonságban és felhőtlenül teljen a siófoki pihenés.

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.