Hírek

Siófokon most a biztonság az első

Bár Siófok számára a rendezvények kiemelten fontosak, és ez egy nehéz időszak, nem szabad elfelejtenünk, hogy igazán pozitív "élményeket" csak úgy tud nyújtani a város, ha minden idelátogató és itt élő biztonságban érzi magát, és felhőtlen pihenésben lehet része. A város továbbra is tárt karokkal várja a család minden tagját, aki szeretné átélni a siófok nyújtotta élményeket, azonban sajnos a következő hetekben nagyobb rendezvények és események maradnak el a koronavírus okozta bizonytalanság miatt.

Siófok városának fő célja, hogy az itt eltöltött idő felhőtlen és biztonságos legyen mindenki számára, és ennek érdekében minden óvintézkedést szükséges megtennünk azért, hogy ne járuljunk hozzá a lakosság vagy az idelátogatók megbetegedéséhez. Ezért, az Operatív Törzs tanácsára, a város vezetői úgy határoztak, hogy márciusban és áprilisban lefújnak minden rendezvényt, ami beltéren 100 fős, kültéren 500 fős létszámot közelít meg.

Ezt a döntést teljes megértéssel mégis szomorúan vesszük tudomásul, hiszen így sajnos a március 15-i megemlékezések, programok és a város egyik legkedvesebb, családoknak szóló rendezvénye, a Húsvéti Nyuladalom is elmaradnak.  A nagy rendezvények sem képeznek tehát kivételt az intézkedés alól, hiszen a város számára elsődleges a felelős magatartás, semmilyen gazdasági, turisztikai vagy rendezvénymarketing cél nem lehet ilyenkor ennél fontosabb. Egy tudatos, felelős város ilyenkor mérlegeli a döntéseinek hosszútávú következményeit, és természetesen Siófok számára is egyértelműen az emberek biztonsága a prioritás.

Természetesen a rendezvények lefújása vagy elhalasztása mellett Siófok továbbra is nyitva áll mindenki előtt, hiszen a nagy létszámú rendezvényeken kívül rengeteg egyéb élményt kínál akár családoknak, sportolni vágyóknak, a gasztronómia szerelmeseinek vagy a felhőtlen kikapcsolódás keresőknek. A Magyar Turisztikai Ügynökség segítsége, azonnali tájékoztatásai és a szálláshelyek és szolgáltatók szintén felelős magatartása, a szobák és közösségi terek folyamatos fertőtlenítése és a higiénia szem előtt tartása mind biztosíték arra, hogy a siófoki pihenés továbbra is felhőtlen maradjon minden idelátogató számára. Büszkék vagyunk rá, hogy Siófok igényes szálláshelyei és az attrakciók is mindent megtesznek az emberek biztonsága és gondtalan pihenése érdekében, és ebben a helyzetben kiemelten ügyelnek a higiéniára.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda állandó kapcsolatban áll a siófoki turisztikai szolgáltatókkal, hogy folyamatosan naprakész legyen minden döntéssel kapcsolatban. A siófoki Tourinform iroda március 14-től bizonytalan ideig zárva tart, de telefonon és e-mailben készséggel rendelkezésre áll szakmai segítségével. Bízunk benne, hogy a tavasz közeledtével hamarosan magunk mögött tudhatjuk ezt az embert próbáló helyzetet, elbúcsúzhatunk a COVID-19 okozta nehézségektől, és újult erővel élhetjük át a Siófok nyújtotta ezernyi élményt a pánik vagy bizonytalanság legkisebb jelei nélkül.

Siófok azonban jelenleg is szeretettel vár mindenkit, aki nyugodt tavaszi kikapcsolódásra vágyik az ilyenkor is varázslatos Balaton partján, hiszen a város szolgáltatói megtesznek mindent annak érdekében, hogy biztonságban és felhőtlenül teljen a siófoki pihenés.

További hírek; fontos információk

Ezerarcú Siófok rovatunk eheti részében a város egyik legkedveltebb attrakciójáról, a Fordított Házról beszélgettünk a tulajdonossal, Stasiak Marekkal. Siófokon a Május 1. utca és a 7-es főút kereszteződésében fejtetőn álló, nem mindennapi látványosságon már 4. éve messziről megakadhat a szemünk. Ezt a különleges turistalátványosságot egy lengyel vállalkozó hozta elsőként Magyarországra a Balatonhoz.

Balázs Fecó exkluzív nagykoncerttel érkezik 2020. augusztus 14-én a siófoki SzínPartra. A koncert 20:30-kor kezdődik. 

Demjén Ferenc turnéja Siófokra is ellátogat! 2020. augusztus 22-én felcsendülnek az örökzöld dalok a SzínParton.

A Balaton legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye az idei nyáron is számos színházi előadással és koncerttel várja a kultúra szerelemeseit, akik egy üde nyári kulturális felfrissülésre vágynak. Július végétől egy hónapon keresztül 11 eseménnyel készülnek a SzínParton.

Siófok képviselő testülete elfogadta a közterületen történő szeszesital fogyasztás korlátozásáról és a szeszesitalt forgalmazó üzletekről szóló rendeletet. Ennek értelmében 2020. augusztus 1-től kezdődően tilossá válik Siófok városán belül a közterületeken történő alkoholfogyasztás, illetve az üzletek mindennapjaiban is változás várható.