Hírek

Siófok is lemondja a március 15-i programokat

Elmaradnak Siófokon a március 15-i nemzeti ünnep programjai koronavírus veszélye miatt - tudatta a város polgármestere.

Az Operatív Törzs és a rendőrség ajánlását is figyelembe véve Siófok Város Önkormányzata 2020. március 11-től visszavonásig felfüggeszti a szabadtéren, vagy zárt helyen megrendezésre kerülő, tömegeket, nagyobb csoportokat vonzó rendezvényeit. Ide értendő többek között a március 15-i ünnepség, valamint a húsvétkor tervezett V. Húsvéti Nyuladalom eseménye.

Az intézkedésektől függetlenül a középületeket és a város fő útvonalait zászlókkal díszítik. Dr. Lengyel Róbert jelezte, hogy az elmaradó ünnepség ellenére 10:00 órakor élő Facebook-bejelentkezés keretében elmondja ünnepi beszédét, majd a város és a polgárok nevében koszorút helyez el a 1848-1849-es szabadságharc és forradalom emlékművénél. A nap folyamán mindenkinek adott a lehetőség, hogy a megemlékezés virágait elhelyezze.

A polgármester a civil közösségeket is arra kéri, hogy mellőzzék a tervezett rendezvényeik megtartását, együtt, felelősen fellépve a vírus terjedése ellen.
Az intézkedésekről az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a város honlapján (siofok.hu), az önkormányzat havi lapjának internetes felületén (siofoki-hirek.hu), a hirdetési újságban (Szuperinfó), illetve a város hivatalos turisztikai oldalán (hellosiofok.hu).
„Most józanságra, nyugalomra, belátásra és összefogásra van szüksége az országnak és városunknak is” – hívja fel a figyelmet a polgármester.

További hírek; fontos információk

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.

Alig várjuk, hogy újra visszatérjen a városba a megszokott sürgés-forgás, de Siófok téli varázsa idén is Mindenkinek jár!:) Sok-sok játékkal, fotóval és videóval készülünk nektek decemberben, hogy ti is részesei lehessetek a Siófok nyújtotta téli élménynek, és együtt várjuk a karácsonyt!

A Balatonon, hazánk egyik legnépszerűbb üdülőhelyén, az elmúlt években pörgés jellemezte az ingatlanpiacot. A koronavírus megjelenésével azonban ez megváltozott: visszaszorult a kereslet és megtorpantak az árak. 

Mostantól visszaigényelhetik november 11. és december 10. közötti foglalásaikra a bevételkiesésük 80%-át a szálláshely-szolgáltatók. Az érintettek az NTAK felületén keresztül, elektronikus űrlap kitöltésével igényelhetik a támogatást, amelyet a Magyar Turisztikai Ügynökség még idén folyósít.