Hírek

Siófok is lemondja a március 15-i programokat

Elmaradnak Siófokon a március 15-i nemzeti ünnep programjai koronavírus veszélye miatt - tudatta a város polgármestere.

Az Operatív Törzs és a rendőrség ajánlását is figyelembe véve Siófok Város Önkormányzata 2020. március 11-től visszavonásig felfüggeszti a szabadtéren, vagy zárt helyen megrendezésre kerülő, tömegeket, nagyobb csoportokat vonzó rendezvényeit. Ide értendő többek között a március 15-i ünnepség, valamint a húsvétkor tervezett V. Húsvéti Nyuladalom eseménye.

Az intézkedésektől függetlenül a középületeket és a város fő útvonalait zászlókkal díszítik. Dr. Lengyel Róbert jelezte, hogy az elmaradó ünnepség ellenére 10:00 órakor élő Facebook-bejelentkezés keretében elmondja ünnepi beszédét, majd a város és a polgárok nevében koszorút helyez el a 1848-1849-es szabadságharc és forradalom emlékművénél. A nap folyamán mindenkinek adott a lehetőség, hogy a megemlékezés virágait elhelyezze.

A polgármester a civil közösségeket is arra kéri, hogy mellőzzék a tervezett rendezvényeik megtartását, együtt, felelősen fellépve a vírus terjedése ellen.
Az intézkedésekről az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a város honlapján (siofok.hu), az önkormányzat havi lapjának internetes felületén (siofoki-hirek.hu), a hirdetési újságban (Szuperinfó), illetve a város hivatalos turisztikai oldalán (hellosiofok.hu).
„Most józanságra, nyugalomra, belátásra és összefogásra van szüksége az országnak és városunknak is” – hívja fel a figyelmet a polgármester.

További hírek; fontos információk

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.

2020. május 9. (szombat) 0 órától május 10. (vasárnap) 24 óráig újra korlátozások lesznek érvényben Siófok területén – jelentette be Facebook oldalán dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere.