Hírek

Siófok is lemondja a március 15-i programokat

Elmaradnak Siófokon a március 15-i nemzeti ünnep programjai koronavírus veszélye miatt - tudatta a város polgármestere.

Az Operatív Törzs és a rendőrség ajánlását is figyelembe véve Siófok Város Önkormányzata 2020. március 11-től visszavonásig felfüggeszti a szabadtéren, vagy zárt helyen megrendezésre kerülő, tömegeket, nagyobb csoportokat vonzó rendezvényeit. Ide értendő többek között a március 15-i ünnepség, valamint a húsvétkor tervezett V. Húsvéti Nyuladalom eseménye.

Az intézkedésektől függetlenül a középületeket és a város fő útvonalait zászlókkal díszítik. Dr. Lengyel Róbert jelezte, hogy az elmaradó ünnepség ellenére 10:00 órakor élő Facebook-bejelentkezés keretében elmondja ünnepi beszédét, majd a város és a polgárok nevében koszorút helyez el a 1848-1849-es szabadságharc és forradalom emlékművénél. A nap folyamán mindenkinek adott a lehetőség, hogy a megemlékezés virágait elhelyezze.

A polgármester a civil közösségeket is arra kéri, hogy mellőzzék a tervezett rendezvényeik megtartását, együtt, felelősen fellépve a vírus terjedése ellen.
Az intézkedésekről az önkormányzat folyamatosan tájékoztatja a lakosságot a város honlapján (siofok.hu), az önkormányzat havi lapjának internetes felületén (siofoki-hirek.hu), a hirdetési újságban (Szuperinfó), illetve a város hivatalos turisztikai oldalán (hellosiofok.hu).
„Most józanságra, nyugalomra, belátásra és összefogásra van szüksége az országnak és városunknak is” – hívja fel a figyelmet a polgármester.

További hírek; fontos információk

Balázs Fecó exkluzív nagykoncerttel érkezik 2020. augusztus 14-én a siófoki SzínPartra. A koncert 20:30-kor kezdődik. 

A Balaton legmodernebb és legnagyobb befogadóképességű szabadtéri előadóhelye az idei nyáron is számos színházi előadással és koncerttel várja a kultúra szerelemeseit, akik egy üde nyári kulturális felfrissülésre vágynak. Július végétől egy hónapon keresztül 11 eseménnyel készülnek a SzínParton.

 Az élményhez hajó visz!

A siófoki élményekért felelős szolgáltatókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunkban ezúttal a Balatoni Hajózási Zrt.-vel készítettünk interjút. Beszélgettünk a biztonságról, az ügyfélközpontúságról, a környezetvédelemről és az élményekkel teli balatoni hajózásról.

A siófoki Tourinform iroda már a kezdetek óta kutyabarát helyként üzemel. A Víztorony aljában elhelyezkedő irodánkban szívesen fogadjuk a négylábú kedvenceket. A mindennapokban sok kutyás vendég látogat el hozzánk, ahol a simogatás mellett friss víz is várja a kutyusokat. Emellett kollégáink részletes tájékoztatást adnak a kutyabarát szálláshelyekről, szolgáltatókról és programokról is, hogy a Siófokon töltött időt maximálisan kihasználják a kutyával érkezők, és a pihenés a négylábú családtagok számára is nagyszerűen teljen.

Hétvégén indul a SzínPart idei nyári évada, amelynek nyitó előadásán örökzöld nyári slágerekkel várja a közönséget Szulák Andrea és Csonka András is. Ez alkalomból kérdeztük a két előadóművészt - akik mindketten a Balaton szerelmesei - a Balatonról, nyárról, színházról és siófoki élményeikről.