Hírek

Siófoki Szakember az Év turisztikai menedzser jelöltjei között

A Turizmus Kft. első alkalommal rendezte meg az Utazás Kiállítás hivatalos fogadásával együtt a szakmai szövetségek díjátadó gáláját, ahol idén is 15 szakember vette át elismerését a 2019-ben végzett kiemelkedő munkájáért. A turizmus legjobb szakembereit felvonultató eseményen átadásra került többek között az Év TDM Szakembere díj is, melyre a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda vezetőjét, Stadler-Szentpéteri Ildikót a TOP 5 közé jelölte idén a szakma.

A díjazott kiválasztása két lépésben történt: a Magyar TDM Szövetség tagsága által összeállított, öt jelöltből álló listáról a szövetség elnöksége választotta ki a díj nyertesét. A jelöltek a hazai turisztikai desztinációs menedzsment szakma legjobbjai, akiknek szakmai eredményeit tekintve egyértelműen jár az elismerés, de az idei szövetségi döntés alapján Kovács Szabolcs, a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft. vihette haza a díjat.

A szakma szavazati alapján a TOP 5-be került Stadler-Szentpéteri Ildikó is, a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda vezetője, aki 2015 óta kitartóan dolgozik Siófok minőségi turizmusáért. Az egyesület a szakmai felelőse Siófok marketingstratégiájának, melyen Ildikó közösen dolgozik képzett és felkészült szakmai csapatával. A Siófokért végzett komoly munka részeként többek között új arculatot és logót hoztak létre a városnak, és több olyan fejlesztési projektet kivitelezni, mint például a #hellosiofok szelfi pont, egyes közösségi terek felújítása vagy új rendezvények megvalósítása. Az egyesület álmodta meg például 2016-ban a családok körében méltán népszerű Húsvéti Nyuladalom rendezvényt, amely a tavaszi szezon fellendítését is elősegíti, és a stratégiába illeszkedő célcsoportot szólítja meg. Az eredmények láttán pedig kialakult egy szakmai szempontból bizalmi kapcsolat az Egyesület és Tourinform iroda, valamint a városvezetés között, amely hatalmas előrelépést jelentett a szervezet szakmai életében. Az egyesület szakmai munkáját, fenntarthatóságát az önkormányzat jelentős anyagi támogatásban részesíti, emellett pedig a teljes városi és rendezvény kommunikáció kidolgozását is rábízza. Az eredményeket a Magyar Marketing Szövetség az elmúlt években számos szakmai díjjal értékelte, több gyémánt díj mellett az egyesület 2018-ban és 2019-ben is elhozta a Marketing Fővárosa címet és bizonyította, hogy Siófokon kezdődik a Balaton!

A siófoki TDM szervezet sikerét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az elmúlt években töretlenül egymillió fölött alakult az éves vendégéjszaka szám, hiszen a környezeti, gazdasági és társadalmi tényezők, a gyorsan változó trendek mellett az egyesület tudatos kommunikációs stratégiája és a turisztikai szereplők összefogása is igazán fontos a számok alakulásában.

„Hihetetlenül örülök annak, hogy országos szinten a marketing mellett a turisztikai szakma is elismeri a munkámat és bekerülhettem a 2019. évi TOP 5 TDM szakember közé.  Büszkeséggel tölt el, hogy olyan szakemberek mellett szerepelhet a nevem, mint Kovács Szabolcs Zalakarosról, Kovács Judit Gyenesdiásról, F. Szegő Krisztina Székesfehérvárról és Mihály Marianna Szarvasról. Természetesen az elért eredmények és maga a jelölés a szakmai csapatom, valamint az összes városi turisztikai szereplő érdeme is. Úgy gondolom, hogy a Fürdőegyletnek, mint TDM szervezetnek illetve a Tourinform irodának óriási szerepe van Siófokon abban, hogy a turisztikai szereplők egy asztalhoz ültek, elkezdtek közösen gondolkodni, és annak is, hogy a városvezetés az elért szakmai eredmények hatására évről-évre egyre nagyobb bizalmat szavazott nekünk ezáltal pedig a felelősségünk is nőtt.” – mondta Stadler-Szentpéteri Ildikó, aki egyúttal gratulált az Év TDM Szakemberének, Kovács Szabolcsnak és vele együtt mindenkinek, aki szintén bekerült a TOP 5 elismert szakember közé.

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.