Hírek

Siófok a Social Media 2020 konferencián

Múlt héten a Siófoki Fürdőegylet - Turisztikai Egyesület/Tourinform iroda munkatársai részt vettek az online marketing szakmának szóló Social Media 2020 konferencián, annak érdekében, hogy Siófok marketingkommunikációs stratégiájának kivitelezése során 2020-ban is felkészültek legyünk a témában.

A közösségi média az egyik legjobb értékesítési és márkaépítési felület, de a folyamatosan változó médiahasználati szokások miatt kiemelten fontos, hogy ezekkel a változásokkal lépést tartsunk, és naprakész ismeretekkel felvértezve dolgozzunk Siófok online népszerűsítéséért.

Az egynapos esemény során előadásokat hallhattunk a különböző közösségi média platformokról, online márkaépítésről, tartalomgyártásról, a hirdetési keret leghatékonyabb felhasználásáról, a hirdetések megtérüléséről, a célcsoportok megszólításának sajátosságairól, az X, Y és Z generációk fogyasztói szokásairól, B2B kapcsolatépítésről és persze szakmánk jogi buktatóiról, így például az adatvédelemről is. Az előadásokat a szakma prominens személyiségei, közösségi marketingspecialisták, online marketing tanácsadó cégek vezetői (Liftup Kft., The Underground, Positive Adamsky, MBM Solvers, EAZY Digital, stb.), marketingvezetők (K&H Bank, MMSZ), és a marketing területén is tájékozott szakjogászok tartották, akik mind részletes válaszokat adtak nekünk konkrét, Siófok városmarketingjét érintő kérdéseinkre is.

A konferenciáról naprakész, fontos újdonságokkal és a gyakorlatba azonnal beépíthető, üzleti előnyt hozó ismeretekkel gazdagodva tértünk haza és igyekszünk ezt a tudást a lehető legjobban Siófok előnyére fordítani és bizonyítani, hogy bizony itt kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

Mindenki életét gyökeresen felbolygatták a koronavírus elleni védekezés miatt bevezetett intézkedések. A szerencsés helyzetben lévők otthonról folytathatják tovább munkájukat. A home office a gyermekes családok esetében viszont egy igencsak kihívásokkal teli feladat. Az iskolák bezárásával minden diák otthonról a digitális oktatás keretein belül folytatja tanulmányait. Sok család hétköznapjait borította fel ez az új helyzet, de mindenki igyekszik a tőle telhető maximumon teljesíteni. Nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is gyökeresen megváltozott a megszokott napi rendje. Szerencsére az interneten rengeteg tippet olvashatunk azzal kapcsolatban, hogyan kezeljük a kialakult helyzetet, de természetesen minden család egyedi, így biztosan egyéni megoldásokra is szükség lesz.

A koronavírus-járvány elleni védekezés során mindennél fontosabb, hogy figyeljünk egymásra és tartsuk be a hatóságok által előírt szabályokat. A város minden lakójának védelmében 2020. április 2-ai hatállyal rendelet szabályozza, hogy Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, vagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni. A szabályok elmulasztása, megszegése 5.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjedő bírságot von maga után.

Információ a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, bezárásokról valamint programelmaradásokról Siófokon. 

A listát folyamatosan frissítjük és bővítjük! (frissítve 04.01. délután)

A megszokott hétköznapjaink átalakultak, de a megszokott ízekről senkinek nem kell lemondanunk! Gondosan összegyűjtöttük nektek, hogy az otthon kényelméből, hogyan tudjátok beszerezni a kedvenc ételeitekhez az alapanyagokat, vagy időt és energiát spórolva honnan tudtok kész ételt rendeli. 

Péntek estére  valószínűleg már a család minden tagja túl van egy nehéz és kimerítő héten. Kinek a digitális oktatás, kinek a home office kihívásai nehezítették a napi rutinját, kinek pedig a megszokott munkába járással, de a rendkívüli szabályok, korlátozások betartásával teltek a dolgos hétköznapok.