Hírek

Siófokon is megünneplik a magyar kultúra napját

1823. január 22-én készült el Kölcsey Ferenc a Himnusz letisztázásával a kézirat szerint. 1989 óta ünnepeljük nemzeti himnuszunk születésének napját a magyar kultúra napjaként. Siófokon táncbemutatóval és kiállítással emlékeznek meg.

2020. január 22-én 18 órától a Kálmán Imre Kulturális Központban fellép a siófoki Művészeti Iskola tánckara valamint közreműködik a Balaton Táncegyüttes. A Balaton Táncegyüttes közel 50 éves múltra tekint vissza és mindig meghatározó szerepe volt a Balaton déli partján a néptánc hagyományok megőrzésében. Ezt mutatja az is, hogy a városban működő művészeti iskola tanulóinak mindenkori célja a felnőtt csoporthoz való tartozás. A jegyár 1500 Ft.

Szintén január 22-én 18 órakorKálmán Imre Emlékház emeleti termében "Őrizz és Emlékezz" címmel nyílik meg a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség vándorkiállítása. Láthatók lesznek többek között Magyarország zsinagógái és a zsidó vallás jelképei, ünnepei gobelineken, találkozhatnak ketubákkal, azaz eredeti házasságlevelekkel és Ros Hasana (újévi) kártyákkal. Bélyegeken feltűnik Izrael állam története, vallási ünnepei, kultúrája, néprajza és híres izraeli személyek.

A kiállítás a sokszínűség, sokoldalúság mellett arra is törekszik, hogy a fiatal generáció számára is megmutassa a zsidó vallású emberek szokásait. 

A kiállítást megnyitja Laki Judit, a BRTK Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház igazgatója, majd bemutatja Siklósi Vilmos, a Zalaegerszegi Zsidó Hitközség elnöke és felesége, Siklósi Eszter Judit gobelinkészítő.
A rendezvényen közreműködik Dr. Nógrádi Gergely, főkántor és Teszter Nelli, zongoraművész.

A rendezvényen a részvétel ingyenes!

 A híres operettszerző, Kálmán Imre életéről és munkásságáról szóló állandó tárlat a zeneszerzőről elnevezett emlékházban folyamatosan várja a látogatókat.

 

További információ:

Kálmán Imre Kulturális Központ: A magyar kultúra napja

Kálmán Imre Emlékház: Őrizz és Emlékezz

Kálmán Imre Emlékház hivatalos honlapja

További hírek; fontos információk

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.

2020. május 9. (szombat) 0 órától május 10. (vasárnap) 24 óráig újra korlátozások lesznek érvényben Siófok területén – jelentette be Facebook oldalán dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere.