Hírek

Strandolás közben szól a komolyzene Siófokon

Szokatlan helyszínen, a Nagystrandon szól a klasszikus zene július 31-én, kedden Siófokon. Két csobbanás között bárki belehallgathat a Görög Sisters zongorakoncertjébe, augusztus 1-jén, szerdán pedig egy rendhagyó Varázsfuvola előadásra várják a családokat a Klassz a pARTon keretében a BRTK Könyvtárban.

Idén először a várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok is részt vesz a klasszikus zenét népszerűsítő Klassz a pARTon rendezvénysorozatban, amelynek koncertjein kötetlen formában, nyaralás közben ismerkedhet a közönség az egyébként komolynak nevezett zenével.

Siófokon elsősorban a gyerekeknek és a családoknak kínálnak tartalmas szórakozási lehetőséget a programok, amelyek július 31-én, délelőtt kezdődnek a Nagystrandon. A Cimboránk Európa nevű interaktív, logikai és ügyességi játéktér várja majd a gyerekeket, az egész nap tartó foglalkozásokon hangszersimogatás és hangszerkészítés is lesz.

Délután Korhecz Imola és a Cimbora Együttes ad interaktív koncertet a strandon, a keddi program zárásaként pedig Lukácsházi Győző tubaművész és a szabadkai Görög Sisters, azaz Görög Noémi és Görög Enikő Utazás a zongora körül című koncertjét hallgathatják meg a strandolók. Erre a programra életkortól függetlenül mindenkit várnak, akik szeretnék kiegészíteni a pihenést valami igazán maradandó kulturális élménnyel is.

Augusztus 1-jén, szerdán a Varázsfuvola rövidített és kifejezetten a gyerekek számára leegyszerűsített változata hangzik majd el a siófoki városi könyvtárban. Az előadás segítségével a legkisebbek számára is élvezhető módon lehet ismerkedni az opera műfajával. Mozart klasszikusa Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes rendezésében, fiatal pécsi operaénekesek előadásában lesz hallható, akikhez olyan elismert művészek is csatlakoznak, mint Kertesi Ingrid és Mondok Yvette.

A Varázsfuvolára a belépés ingyenes, a keddi programokon pedig a strandbelépő megvásárlásával bárki részt vehet, hiszen a kezdeményezésnek kifejezetten az a célja, hogy azokhoz is közelebb vigyék a komolyzenét, akik esetleg ritkábban találkoznak a műfajjal.

További hírek; fontos információk

Aki járt már Siófokon, azon belül is Szabadifürdőn, biztosan találkozott a tradicionális ízeket felsorakoztató János Vendéglővel. A családias hangulat, a magyaros ételek, a környékbeli alapanyagok használata és az ott dolgozók hozzáállása teszi igazán különlegessé az atmoszférát, ami nem véletlenül késztet visszatérésre mindenkit, akinek valaha volt alkalma megállni ott egy ebédre.  Interjúnk során Kovács Jánossal, a János Vendéglő tulajdonosával beszélgettünk a vendéglátásról, a Balatonról és a sikerhez vezető útról.

Idén is megrendezésre kerül az "Az Év Fürdője 2019" szavazás, ahol a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ-ra is lehet szavazni:

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országos nyári kampányának célja, hogy a kisiskolások jobban megismerjék Magyarországot és annak nevezetességeit. A kampány segítségével a gyermekek tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, emellett virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit Kajla, a kíváncsi magyar vizslakölyök segítségével.

Várhatóan hatszáznál több hajó áll majd rajthoz a július közepén rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon a szervező Magyar Vitorlás Szövetség várakozása szerint. Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye nemcsak a vitorlázás, hanem a Balaton ünnepe is, így hozzájárul a helyi turizmus fejlődéséhez, a sport, és ezen belül a vitorlázás népszerűsítéséhez.

A SzínPart közleményében olvasható, hogy a Road Akusztik 2019. június 21-i és a 100 Tagú Cigányzenekar 2019. június 22-i siófoki koncertje sajnálatos módon elmarad.