Hírek

Strandolás közben szól a komolyzene Siófokon

Szokatlan helyszínen, a Nagystrandon szól a klasszikus zene július 31-én, kedden Siófokon. Két csobbanás között bárki belehallgathat a Görög Sisters zongorakoncertjébe, augusztus 1-jén, szerdán pedig egy rendhagyó Varázsfuvola előadásra várják a családokat a Klassz a pARTon keretében a BRTK Könyvtárban.

Idén először a várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok is részt vesz a klasszikus zenét népszerűsítő Klassz a pARTon rendezvénysorozatban, amelynek koncertjein kötetlen formában, nyaralás közben ismerkedhet a közönség az egyébként komolynak nevezett zenével.

Siófokon elsősorban a gyerekeknek és a családoknak kínálnak tartalmas szórakozási lehetőséget a programok, amelyek július 31-én, délelőtt kezdődnek a Nagystrandon. A Cimboránk Európa nevű interaktív, logikai és ügyességi játéktér várja majd a gyerekeket, az egész nap tartó foglalkozásokon hangszersimogatás és hangszerkészítés is lesz.

Délután Korhecz Imola és a Cimbora Együttes ad interaktív koncertet a strandon, a keddi program zárásaként pedig Lukácsházi Győző tubaművész és a szabadkai Görög Sisters, azaz Görög Noémi és Görög Enikő Utazás a zongora körül című koncertjét hallgathatják meg a strandolók. Erre a programra életkortól függetlenül mindenkit várnak, akik szeretnék kiegészíteni a pihenést valami igazán maradandó kulturális élménnyel is.

Augusztus 1-jén, szerdán a Varázsfuvola rövidített és kifejezetten a gyerekek számára leegyszerűsített változata hangzik majd el a siófoki városi könyvtárban. Az előadás segítségével a legkisebbek számára is élvezhető módon lehet ismerkedni az opera műfajával. Mozart klasszikusa Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes rendezésében, fiatal pécsi operaénekesek előadásában lesz hallható, akikhez olyan elismert művészek is csatlakoznak, mint Kertesi Ingrid és Mondok Yvette.

A Varázsfuvolára a belépés ingyenes, a keddi programokon pedig a strandbelépő megvásárlásával bárki részt vehet, hiszen a kezdeményezésnek kifejezetten az a célja, hogy azokhoz is közelebb vigyék a komolyzenét, akik esetleg ritkábban találkoznak a műfajjal.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.