Hírek

Strandolás közben szól a komolyzene Siófokon

Szokatlan helyszínen, a Nagystrandon szól a klasszikus zene július 31-én, kedden Siófokon. Két csobbanás között bárki belehallgathat a Görög Sisters zongorakoncertjébe, augusztus 1-jén, szerdán pedig egy rendhagyó Varázsfuvola előadásra várják a családokat a Klassz a pARTon keretében a BRTK Könyvtárban.

Idén először a várossá válásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok is részt vesz a klasszikus zenét népszerűsítő Klassz a pARTon rendezvénysorozatban, amelynek koncertjein kötetlen formában, nyaralás közben ismerkedhet a közönség az egyébként komolynak nevezett zenével.

Siófokon elsősorban a gyerekeknek és a családoknak kínálnak tartalmas szórakozási lehetőséget a programok, amelyek július 31-én, délelőtt kezdődnek a Nagystrandon. A Cimboránk Európa nevű interaktív, logikai és ügyességi játéktér várja majd a gyerekeket, az egész nap tartó foglalkozásokon hangszersimogatás és hangszerkészítés is lesz.

Délután Korhecz Imola és a Cimbora Együttes ad interaktív koncertet a strandon, a keddi program zárásaként pedig Lukácsházi Győző tubaművész és a szabadkai Görög Sisters, azaz Görög Noémi és Görög Enikő Utazás a zongora körül című koncertjét hallgathatják meg a strandolók. Erre a programra életkortól függetlenül mindenkit várnak, akik szeretnék kiegészíteni a pihenést valami igazán maradandó kulturális élménnyel is.

Augusztus 1-jén, szerdán a Varázsfuvola rövidített és kifejezetten a gyerekek számára leegyszerűsített változata hangzik majd el a siófoki városi könyvtárban. Az előadás segítségével a legkisebbek számára is élvezhető módon lehet ismerkedni az opera műfajával. Mozart klasszikusa Gulyás Dénes Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes rendezésében, fiatal pécsi operaénekesek előadásában lesz hallható, akikhez olyan elismert művészek is csatlakoznak, mint Kertesi Ingrid és Mondok Yvette.

A Varázsfuvolára a belépés ingyenes, a keddi programokon pedig a strandbelépő megvásárlásával bárki részt vehet, hiszen a kezdeményezésnek kifejezetten az a célja, hogy azokhoz is közelebb vigyék a komolyzenét, akik esetleg ritkábban találkoznak a műfajjal.

További hírek; fontos információk

Elérkeztünk Siófok jubileumi évének utolsó hónapjához. Tizenegy eseménydús hónapon keresztül ünnepeltük Siófok várossá válásának 50. évfordulóját.  A már széles körben ismert nagyrendezvények is ünnepélyesebb hangulatba öltöztek, minden a kerek évforduló körül forgott, és méltó módon ünnepelhettük a várost. Természetesen az 50. év tiszteletére számos egyéb programmal is gazdagodott Siófok eseménynaptára. De mit várhatunk a decembertől és az elkövetkező téltől?

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. A karácsonyi hangulatról a minden nap nyitva tartó adventi vásár gondoskodik, idén először a Mikulás motorral is megérkezik a városba, a két ünnep között ingyenes puncsfesztivál lesz a Fő téren, 2018-at pedig hatalmas partival és sztárfellépőkkel búcsúztatja Siófok.

Siófok 2018-ban ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját. Ennek apropóján álmodta meg a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület(azaz a Hello Siófok) csapata a Siófokot bemutató Városkönyvet. 

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.

Az év utolsó hónapjához értünk, így 2018-tól lassan búcsúzunk, de a változatos siófoki programoktól biztosan nem! Egészen karácsonyig várja a látogatókat az Aranycsengő Adventi Vásár a hangulatosan kivilágított Fő téren. December 6-án természetesen a Mikulás is ellátogat Siófokra, és a város több pontján várja majd a gyerekeket. Adni jobb, mint kapni, ezt az érzést pedig több siófoki jótékonysági vásáron és előadáson is megtapasztalhatjuk. December utolsó napjaiban mindenkit vár az Évzáró Puncs Party és a BUÉK Siófok Szilveszteri Party a Fő téren hogy együtt búcsúzzunk 2018-tól és köszöntsük 2019-et mivel az új évben is itt kezdődik a Balaton.