Hírek

Földön és vízen is lehet találkozni a Mikulással Siófokon

A héten Siófokra is megérkezik a Mikulás: ott lesz a Fő téren, a Szent Miklós hajó fedélzetén, a Mikulásfutáson pedig bárki télapóvá válhat. Összeszedtük, milyen tematikus programok várják a gyerekeket és a családokat Mikulás-nap alkalmából Siófokon.

December 5-én, csütörtök délután rendezik meg az V. Belvárosi Mikulásnapot. A Fő téren felállított színpadon lesz mazsorettbemutató, fellép a Siófoki Művészeti Iskola gyerekkórusa, utána pedig a városi Mikulás ajándékokat oszt a gyerekeknek. A programok mellett egy tűzoltóautót is meg lehet majd csodálni a téren, a szervező Nők Együtt Egyesület pedig aprósüteménnyel és forró teával készül a családoknak.

Másnap, december 6-án a Kálmán Imre Kulturális Központban is rendeznek Télapó Ünnepséget. A Nők a Balatonért Egyesület Siófoki Csoportja a siófoki általános iskolák első és másodikos diákjait látja vendégül. December 7-én pedig a Siófok jelképének számító Víztoronyban várják meglepetés ajándékok és finomságok a gyerekeket.

December 8-án, vasárnap rendezik meg a Balatuning Egyesület téli családi sporteseményét, a Mikulásfutást. A Hajóállomásról induló és oda érkező rövid, 2000 méteres távot bárki könnyen teljesítheti, ráadásul görkorival, rollerrel, kisgyermekeknek pedig még biciklivel is lehet csatlakozni a futókhoz. A leggyorsabb versenyzők díjat kapnak, és a jelmezben érkezők is ajándékra számíthatnak. A futás előtt közös bemelegítés lesz, a mezőnyt pedig a Motoros Mikulások vezetik fel.

Vasárnap a Szent Miklós hajó is Mikuláshajóvá változik. A másfél órás, Siófokról induló hajóút alatt a gyerekeknek meglepetés műsorral készülnek a fedélzeten, és természetesen a télapó is ott lesz, hogy kiossza a jól megérdemelt ajándékcsomagokat.

A Mikulás-napi programok mellett az Aranycsengő Adventi Vásár is folyamatosan várja a látogatókat karácsonyi kézműves termékekkel és téli finomságokkal. Advent második hétvégéjén emellett gyertyagyújtás és ingyenes koncertek is lesznek a vásárban.

Mikulás-napon is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

A koronavírus-járvány miatt kialakult válsághelyzetben öt turisztikai szakmai szövetség (MSZÉSZ, MUISZ, MARESZ, MABEUSZ, VIMOSZ) gazdaságstabilizáló programcsomagra vonatkozó javaslatokat állított össze és nyújtott be a Kormánynak, amelyek az alábbi cikkben kerülnek kirészletezésre.

Mindenki életét gyökeresen felbolygatták a koronavírus elleni védekezés miatt bevezetett intézkedések. A szerencsés helyzetben lévők otthonról folytathatják tovább munkájukat. A home office a gyermekes családok esetében viszont egy igencsak kihívásokkal teli feladat. Az iskolák bezárásával minden diák otthonról a digitális oktatás keretein belül folytatja tanulmányait. Sok család hétköznapjait borította fel ez az új helyzet, de mindenki igyekszik a tőle telhető maximumon teljesíteni. Nem csak a felnőtteknek, de a gyerekeknek is gyökeresen megváltozott a megszokott napi rendje. Szerencsére az interneten rengeteg tippet olvashatunk azzal kapcsolatban, hogyan kezeljük a kialakult helyzetet, de természetesen minden család egyedi, így biztosan egyéni megoldásokra is szükség lesz.

A koronavírus-járvány elleni védekezés során mindennél fontosabb, hogy figyeljünk egymásra és tartsuk be a hatóságok által előírt szabályokat. A város minden lakójának védelmében 2020. április 2-ai hatállyal rendelet szabályozza, hogy Siófok közigazgatási területén az egyidejűleg többek által látogatott helyekre, főképp üzletekbe, vásárcsarnokba, szolgáltatókhoz, hivatalokba kizárólag szájmaszkban, vagy azt helyettesítő, a szájat, orrot eltakaró textilben (sál, kendő) lehet belépni. A szabályok elmulasztása, megszegése 5.000 Ft-tól 200.000 Ft-ig terjedő bírságot von maga után.

Információ a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, bezárásokról valamint programelmaradásokról Siófokon. 

A listát folyamatosan frissítjük és bővítjük! (frissítve 04.02. délelőtt)

A megszokott hétköznapjaink átalakultak, de a megszokott ízekről senkinek nem kell lemondanunk! Gondosan összegyűjtöttük nektek, hogy az otthon kényelméből, hogyan tudjátok beszerezni a kedvenc ételeitekhez az alapanyagokat, vagy időt és energiát spórolva honnan tudtok kész ételt rendeli.