Hírek

Földön és vízen is lehet találkozni a Mikulással Siófokon

A héten Siófokra is megérkezik a Mikulás: ott lesz a Fő téren, a Szent Miklós hajó fedélzetén, a Mikulásfutáson pedig bárki télapóvá válhat. Összeszedtük, milyen tematikus programok várják a gyerekeket és a családokat Mikulás-nap alkalmából Siófokon.

December 5-én, csütörtök délután rendezik meg az V. Belvárosi Mikulásnapot. A Fő téren felállított színpadon lesz mazsorettbemutató, fellép a Siófoki Művészeti Iskola gyerekkórusa, utána pedig a városi Mikulás ajándékokat oszt a gyerekeknek. A programok mellett egy tűzoltóautót is meg lehet majd csodálni a téren, a szervező Nők Együtt Egyesület pedig aprósüteménnyel és forró teával készül a családoknak.

Másnap, december 6-án a Kálmán Imre Kulturális Központban is rendeznek Télapó Ünnepséget. A Nők a Balatonért Egyesület Siófoki Csoportja a siófoki általános iskolák első és másodikos diákjait látja vendégül. December 7-én pedig a Siófok jelképének számító Víztoronyban várják meglepetés ajándékok és finomságok a gyerekeket.

December 8-án, vasárnap rendezik meg a Balatuning Egyesület téli családi sporteseményét, a Mikulásfutást. A Hajóállomásról induló és oda érkező rövid, 2000 méteres távot bárki könnyen teljesítheti, ráadásul görkorival, rollerrel, kisgyermekeknek pedig még biciklivel is lehet csatlakozni a futókhoz. A leggyorsabb versenyzők díjat kapnak, és a jelmezben érkezők is ajándékra számíthatnak. A futás előtt közös bemelegítés lesz, a mezőnyt pedig a Motoros Mikulások vezetik fel.

Vasárnap a Szent Miklós hajó is Mikuláshajóvá változik. A másfél órás, Siófokról induló hajóút alatt a gyerekeknek meglepetés műsorral készülnek a fedélzeten, és természetesen a télapó is ott lesz, hogy kiossza a jól megérdemelt ajándékcsomagokat.

A Mikulás-napi programok mellett az Aranycsengő Adventi Vásár is folyamatosan várja a látogatókat karácsonyi kézműves termékekkel és téli finomságokkal. Advent második hétvégéjén emellett gyertyagyújtás és ingyenes koncertek is lesznek a vásárban.

Mikulás-napon is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

Bár tavasszal ezt még gondolni sem mertük, júliusra enyhült a járvány okozta helyzet, és végre lesz lehetőségünk kikapcsolódni az üdítő siófoki nyári programoknak köszönhetően. A Kálmán Imre Kulturális Központ, a Könyvtár és a Kálmán Imre Emlékház, a SzínPart, a PLÁZS, a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület, a Balatoni Hajózás és minden egyes turisztikai szereplő azért dolgozik, hogy minél eseménydúsabb legyen a siófoki nyár 2020-ban is, a várostól megszokott, minden korosztályt megszólító kínálattal.

A Magyar Turisztikai Ügynökség tavalyi nagysikerű kampányának köszönhetően idén is útra kel Kajla, a magyar vizslakölyök, hogy a nyári szünet idejére kalandokkal szórakoztassa az iskolás diákokat és az ország rejtett kincseinek felfedezésre csábítsa az egész családot.

A Siófoki Önkormányzati Hivatal tájékoztatja a Siófokon tartózkodó vendégeket és lakosságot, hogy 2020. július 13-án és 14-én földi szúnyoggyérítés lesz a napnyugta utáni órákban a vasútvonallal és a Balaton-parttal határolt területen, valamint a Sóstói városrészben. Rossz idő esetén a védekezés július 15-én és 16-án fog megtörténni a napnyugta utáni órákban.

Ezerarcú Siófok rovatunk legújabb részében a Nagystrand kihagyhatatlan látnivalójáról, a Siófoki Óriáskerékről beszélgettünk Horváth Mihálynéval, aki férjével közösen álmodta meg az 50 méter magas magyar gyártmányú „gyémántkereket”. Az Óriáskerék sokak kedvence a siófoki nyárban, kicsik és nagyok, a nappali panoráma és a lenyűgöző naplemente miatt egyaránt rajonganak érte!

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.