Hírek

Földön és vízen is lehet találkozni a Mikulással Siófokon

A héten Siófokra is megérkezik a Mikulás: ott lesz a Fő téren, a Szent Miklós hajó fedélzetén, a Mikulásfutáson pedig bárki télapóvá válhat. Összeszedtük, milyen tematikus programok várják a gyerekeket és a családokat Mikulás-nap alkalmából Siófokon.

December 5-én, csütörtök délután rendezik meg az V. Belvárosi Mikulásnapot. A Fő téren felállított színpadon lesz mazsorettbemutató, fellép a Siófoki Művészeti Iskola gyerekkórusa, utána pedig a városi Mikulás ajándékokat oszt a gyerekeknek. A programok mellett egy tűzoltóautót is meg lehet majd csodálni a téren, a szervező Nők Együtt Egyesület pedig aprósüteménnyel és forró teával készül a családoknak.

Másnap, december 6-án a Kálmán Imre Kulturális Központban is rendeznek Télapó Ünnepséget. A Nők a Balatonért Egyesület Siófoki Csoportja a siófoki általános iskolák első és másodikos diákjait látja vendégül. December 7-én pedig a Siófok jelképének számító Víztoronyban várják meglepetés ajándékok és finomságok a gyerekeket.

December 8-án, vasárnap rendezik meg a Balatuning Egyesület téli családi sporteseményét, a Mikulásfutást. A Hajóállomásról induló és oda érkező rövid, 2000 méteres távot bárki könnyen teljesítheti, ráadásul görkorival, rollerrel, kisgyermekeknek pedig még biciklivel is lehet csatlakozni a futókhoz. A leggyorsabb versenyzők díjat kapnak, és a jelmezben érkezők is ajándékra számíthatnak. A futás előtt közös bemelegítés lesz, a mezőnyt pedig a Motoros Mikulások vezetik fel.

Vasárnap a Szent Miklós hajó is Mikuláshajóvá változik. A másfél órás, Siófokról induló hajóút alatt a gyerekeknek meglepetés műsorral készülnek a fedélzeten, és természetesen a télapó is ott lesz, hogy kiossza a jól megérdemelt ajándékcsomagokat.

A Mikulás-napi programok mellett az Aranycsengő Adventi Vásár is folyamatosan várja a látogatókat karácsonyi kézműves termékekkel és téli finomságokkal. Advent második hétvégéjén emellett gyertyagyújtás és ingyenes koncertek is lesznek a vásárban.

Mikulás-napon is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

Január utolsó hétvégéje a farsang jegyében telik Siófokon. Január 25-én és 26-án rendezik meg a III. Toros Partyt kolbásztöltőversennyel, hagyományőrző programokkal, vásárral, mohácsi busókkal és sok-sok farsangi finomsággal. Január 26-án pedig a Balatuning Egyesület is megtartja idei első közösségi sportprogramját, a néphagyományok előtt is tisztelgő Maszka Run & Asszonyfarsangot.

Siófok ismét első helyet szerzett a Programturizmus.hu oldalának toplistáján a legnépszerűbb városok versenyében. A több mint 8.4 millió felhasználóval és 40 millió feletti oldalmegtekintéssel büszkélkedő programinformációs oldal szerkesztői a 2019-es év statisztikái alapján rangsorokat állítottak össze a legnépszerűbb programokról, településekről és rendezvényhelyszínekről.

2019-ben a már megszokott, változatos programokon túl számos új élménnyel várt mindenkit Siófok. Még több lehetőség nyílt az aktív kikapcsolódásra, emellett új gasztrofesztivállal is gazdagodott az őszi kínálat. A cél 2020-ban is az, hogy egész évben változatos élményeket kínáljon a város, ezáltal a balatoni programkínálatot is színesítve.

Hosszú és türelemmel viselt betegség után életének 97. évében elhunyt Varga Imre szobrászművész. A művésztől 2020. január 8-á11 órakor búcsúzunk a siófoki Szépvölgyi utcai temető ravatalozójában.

Érdemes Siófokon indítani 2020-at, hiszen januárban is számos élményt tartogat a város minden korosztály számára. Lesz Farsangi Toros Party, Szauna Show-val egybekötött Országos Szaunamester Bajnokság, nyitva áll a Siófoki Jégkikötő és még Kajlát is meg lehet a városban keresni.