News

Useful information

Élményekben gazdag ősz vár Siófokon

Itt az ősz és a kirándulások ideje, ráadásul az időjárás is kifejezetten kedvező az aktív kikapcsolódásra, legyen szó Balaton-parti sétáról, családi kerékpártúráról vagy akár futásról. Siófok októberben és novemberben is számos kikapcsolódási lehetőséggel vár minden korosztályt.

Bár idén hétköznapra esik október 23-a, így hivatalosan nem nyerünk vele egy hosszú hétvégét, azért érdemes lehet két nap szabadságot kivenni egy öt napos balatoni pihenésre. Október 28-ától pedig itt az őszi szünet, ami szintén remek alkalom a családi kikapcsolódásra, de Siófok a balatoni sport fővárosaként novemberben is számos aktív, szabadtéri élményt kínál kicsiknek és nagyoknak, profi és amatőr sportolóknak egyaránt.

November 3-án rendezik meg az V. Tökös Futást Siófokon, amely egyben a szervező, a Balatuning Egyesület IV. születésnapja is. A táv kifejezetten rövid, 1500 méter így a kevésbé edzettek és gyerekek is tudják teljesíteni. Futás helyett pedig görkorcsolyával, rollerrel és a kicsiknek akár kerékpárral is lehet csatlakozni. A célban tökös finomságok és a Balatuning Egyesület születésnapi tortája várja a résztvevőket. Halloweenra tekintettel a jelmezviselést kifejezetten bátorítják a szervezők, hogy még hangulatosabb legyen a futás.

November 16-án és 17-én rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét, 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, melynek rajta és célja Siófokon található. Ez az esemény tökéletes zárása a futószezonnak, hiszen a maratontól a hatodmaratonig többféle távra lehet nevezni, este pedig bulival készülnek a futóknak.

Természetesen a gasztroélmények sem hiányozhatnak az őszi kínálatból. A korábbi nagy sikerre tekintettel idén is megrendezik a Márton-naphoz kapcsolódó siófoki Libadalmat. November 15-17. között a siófoki Fő téren libás finomságok és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket. Minőségi, egész évben nyitva tartó étteremből is egyre több van a városban, így már csak a kulináris élvezetek miatt is érdemes Siófokra látogatni, hiszen ősszel is Siófokon kezdődik a Balaton!

More news, important information

We inform the residents and guests of Siófok that the prologue of Tour de Hongrie international bicycle race will take place on 11th June. A closed circle route will be introduced (shown on the map) to ensure the safety of the race. Periodic traffic restriciton is expected in the area of the route the day before. 

 

June 11th 2019 from 13:00 to 18:30 : full roadblock on the circle route.

Vehicles can not access the route shown on the map in this period. 

On the pass points shown on the map periodic pedestrian crossing will be available.

For more information visit www.siofok.hu

 

 

On 14 August 2018, Tour de Hongrie bicycle race will start from Siófok. Regarding this traffic changes are expected during the day.

With 8 winning applications, the Tourism Association of Siófok has received the following title Marketing Capital for Siófok.

 

Hundreds of children and adults were doing sports in Siófok on May 30, the Challenge Day, which gave the city to third place in the competition.

In 2018, Balaton Hajózási Zrt. Will organize the National Regatta, the National Sailing Club of Hungary Settlement at Siófok on June 9-10. On the occasion of the 50th anniversary of Siófok's birth, 50 settlements will be hosted by the organizers - says BAHART in his statement.