Hírek

Élményekben gazdag ősz vár Siófokon

Itt az ősz és a kirándulások ideje, ráadásul az időjárás is kifejezetten kedvező az aktív kikapcsolódásra, legyen szó Balaton-parti sétáról, családi kerékpártúráról vagy akár futásról. Siófok októberben és novemberben is számos kikapcsolódási lehetőséggel vár minden korosztályt.

Bár idén hétköznapra esik október 23-a, így hivatalosan nem nyerünk vele egy hosszú hétvégét, azért érdemes lehet két nap szabadságot kivenni egy öt napos balatoni pihenésre. Október 28-ától pedig itt az őszi szünet, ami szintén remek alkalom a családi kikapcsolódásra, de Siófok a balatoni sport fővárosaként novemberben is számos aktív, szabadtéri élményt kínál kicsiknek és nagyoknak, profi és amatőr sportolóknak egyaránt.

November 3-án rendezik meg az V. Tökös Futást Siófokon, amely egyben a szervező, a Balatuning Egyesület IV. születésnapja is. A táv kifejezetten rövid, 1500 méter így a kevésbé edzettek és gyerekek is tudják teljesíteni. Futás helyett pedig görkorcsolyával, rollerrel és a kicsiknek akár kerékpárral is lehet csatlakozni. A célban tökös finomságok és a Balatuning Egyesület születésnapi tortája várja a résztvevőket. Halloweenra tekintettel a jelmezviselést kifejezetten bátorítják a szervezők, hogy még hangulatosabb legyen a futás.

November 16-án és 17-én rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét, 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, melynek rajta és célja Siófokon található. Ez az esemény tökéletes zárása a futószezonnak, hiszen a maratontól a hatodmaratonig többféle távra lehet nevezni, este pedig bulival készülnek a futóknak.

Természetesen a gasztroélmények sem hiányozhatnak az őszi kínálatból. A korábbi nagy sikerre tekintettel idén is megrendezik a Márton-naphoz kapcsolódó siófoki Libadalmat. November 15-17. között a siófoki Fő téren libás finomságok és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket. Minőségi, egész évben nyitva tartó étteremből is egyre több van a városban, így már csak a kulináris élvezetek miatt is érdemes Siófokra látogatni, hiszen ősszel is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet. Kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek és dinamikusan emelkedő SZÉP-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot. A Balaton régió és ezen belül Siófok is nagyon jól teljesített.

Idén már május 30-án, pünkösdkor kinyit a Plázs, így három hónapon át minden hétvégén lesznek zenei programok a siófoki Nagystrandon. Több olyan zenekar és előadó is érkezik 2020-ban a Plázsra, akikkel korábban nem találkozhatott a siófoki közönség.

Közeledik február 14-e, a szerelmesek ünnepe. 2020-ban pedig akár egy egész hétvégén át ünnepelhetjük a Valentin-napot, hiszen február 14. idén péntekre esik. Nézzük, Siófokon milyen Valentin-napi élményekben lehet részünk!

Egészen biztos, hogy 2020 is eseményekkel, izgalommal és csodás élményekkel teli lesz Siófokon. Bizony idén is mindenki megtalálhatja majd azt a programot, ami számára az igazi kikapcsolódást jelenti. A sport szerelmesei, a fesztiválokra, rendezvényekre, koncertekre és egyéb szórakozásra vágyók, a gasztronómiai sokszínűséget keresők, a kultúra és hagyományok iránt érdeklődők, családosok, egyszóval mindenki megtalálta a számítását, aki az év során Siófokra látogat, hiszen „itt kezdődik a Balaton!”

Több mint 1000 szakmabeli meghívott részvételével zajlott a hagyományos, február 1-jei Turizmus Évadnyitó Gála a Budapest Kongresszusi Központban, immár 28. alkalommal. A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület elnöke és irodavezetője is jelen volt az eseményen, ahol értékelésre került a 2019-es év, majd megismerhették a turizmus szakma 2020-as fejlesztési terveit is.