Hírek

Élményekben gazdag ősz vár Siófokon

Itt az ősz és a kirándulások ideje, ráadásul az időjárás is kifejezetten kedvező az aktív kikapcsolódásra, legyen szó Balaton-parti sétáról, családi kerékpártúráról vagy akár futásról. Siófok októberben és novemberben is számos kikapcsolódási lehetőséggel vár minden korosztályt.

Bár idén hétköznapra esik október 23-a, így hivatalosan nem nyerünk vele egy hosszú hétvégét, azért érdemes lehet két nap szabadságot kivenni egy öt napos balatoni pihenésre. Október 28-ától pedig itt az őszi szünet, ami szintén remek alkalom a családi kikapcsolódásra, de Siófok a balatoni sport fővárosaként novemberben is számos aktív, szabadtéri élményt kínál kicsiknek és nagyoknak, profi és amatőr sportolóknak egyaránt.

November 3-án rendezik meg az V. Tökös Futást Siófokon, amely egyben a szervező, a Balatuning Egyesület IV. születésnapja is. A táv kifejezetten rövid, 1500 méter így a kevésbé edzettek és gyerekek is tudják teljesíteni. Futás helyett pedig görkorcsolyával, rollerrel és a kicsiknek akár kerékpárral is lehet csatlakozni. A célban tökös finomságok és a Balatuning Egyesület születésnapi tortája várja a résztvevőket. Halloweenra tekintettel a jelmezviselést kifejezetten bátorítják a szervezők, hogy még hangulatosabb legyen a futás.

November 16-án és 17-én rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét, 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, melynek rajta és célja Siófokon található. Ez az esemény tökéletes zárása a futószezonnak, hiszen a maratontól a hatodmaratonig többféle távra lehet nevezni, este pedig bulival készülnek a futóknak.

Természetesen a gasztroélmények sem hiányozhatnak az őszi kínálatból. A korábbi nagy sikerre tekintettel idén is megrendezik a Márton-naphoz kapcsolódó siófoki Libadalmat. November 15-17. között a siófoki Fő téren libás finomságok és ingyenes koncertek várják az érdeklődőket. Minőségi, egész évben nyitva tartó étteremből is egyre több van a városban, így már csak a kulináris élvezetek miatt is érdemes Siófokra látogatni, hiszen ősszel is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

Péntek estére  valószínűleg már a család minden tagja túl van egy nehéz és kimerítő héten. Kinek a digitális oktatás, kinek a home office kihívásai nehezítették a napi rutinját, kinek pedig a megszokott munkába járással, de a rendkívüli szabályok, korlátozások betartásával teltek a dolgos hétköznapok.

Miközben szerencsére egyre többen vagyunk, akiknek a munkája lehetővé teszi az otthoni munkát és az iskolás és óvodás gyerekek már lassan 2 hete otthonról tanulnak, az ország nagy része már felelősségteljesen csatlakozott a #maradjotthon kampányhoz. Próbáljuk ezzel minimálisra csökkenteni a lakhelyünk elhagyását, de ez bizony az eddig megszokott életünk, napirendünk átszervezésével jár. Idetartozik az is, hogy nem járunk napi rendszerességgel boltba, a szükséges élelmiszereket átgondoltan vásároljuk meg egy-egy vásárlás alkalmával, hogy minimálisra csökkentsük a kijárás és a találkozások számát.

Információ a koronavírussal kapcsolatos intézkedésekről, bezárásokról valamint programelmaradásokról Siófokon. 

A listát folyamatosan frissítjük és bővítjük! (frissítve 03.26. délután)

Folyamatosan frissülő listánkban a város önkormányzata általi intézkedések és tájékoztatók olvashatók. 

Az egész országban elsődleges cél jelenleg a koronavírus-járvány megfékezése, és hihetetlen példákat láthatunk az emberségre. Mindenki a maga módján segít, vállal át terheket és a rendelkezésére álló eszközök segítségével cselekszik a közösség érdekében.