Hírek

Megszépül a Rózsakert és a kikötő Siófokon

Új fejlesztést ünnepelhet a város a siófoki Rózsakert és a kikötő környezetében. A frekventált helyen lévő Rózsakertben hamarosan sokkal jobb körülmények fogadják majd az idelátogatókat.

A sajtótájékoztatón Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója, Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője és Gruber Attila, siófoki polgármesterjelölt számoltak be a tervekről.

Siófok félmilliárd forint kormányzati támogatást kap a tóparti Rózsakert és a kikötő környezetének felújítására – jelentette be Guller Zoltán. Annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon, és az üdülőrégió pozíciója erősödjön, a Balaton térségében közel 100 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg. A turizmus a nemzeti össztermék 10 százalékát adja, és az elmúlt években évről évre 10 százalékkal növekszik. Aranykorát éli az ágazat, tehát most kell beruházni, most kell befektetni, most kell megalapozni a jövőnket –fogalmazott a vezérigazgató.

A soha nem látott források egy történelmi fejlesztési időszakot jelentenek több Balaton-parti település számára, amely számtalan kedvező lehetőséget fog nyújtani a környékbelieknek és az idelátogató turistáknak egyaránt. Siófok például a Balaton térségi szálláshely-fejlesztésekre szánt 25,5 milliárd forintból 2,5 milliárd forinttal részesül, a siófoki székhelyű Balatoni Hajózási Zrt. 6,6 milliárdos tőkeemelésének köszönhetően pedig megújul a balatoni hajózás is, és a siófoki strandok is óriási fejlesztéseken estek, illetve esnek át.

Siófok az egyik legfontosabb városa a balatoni turizmusnak, 17 kilométeres partszakaszával kiemelt figyelmet érdemel a térségben. A fejlesztési program fontos Siófok turisztikai élete számára, hiszen az újításoknak köszönhetően egyre többen gondolják majd, hogy valóban „Itt kezdődik a Balaton!”

 

forrás: MTI

További hírek; fontos információk

Idén már a XII. Kálmán Imre Emléknapokat rendezik meg Siófokon, Kálmán Imre szülőhelyén. A programsorozat hagyományosan a legendás zeneszerző születésnapján, a Magyar Operett Napján kezdődik. A rendezvény minden napjára jutnak izgalmas operettelőadások, emellett kiállítások is szerepelnek az emléknapok programjában október 24-29. között.

A hivatalos hajózási szezon hamarosan véget ér, de a BAHART ősszel, sőt télen is készül hajózási szolgáltatásokkal. A társaság kérdőíves felmérést végzett, hogy az utasok véleménye alapján bővítse szolgáltatásait a jövőben.

A tavalyi évben először nyitotta meg kapuit a Siófoki Jégkikötő a hajóállomáson. A varázslatos helyszín, a programokkal tarkított hétvégék és a népszerű téli sport lehetősége minden siófokinak és idelátogatónak örömet okozott a téli hónapokban, ezért úgy döntött a város, hogy ismét megajándékozza a korcsolyázás szerelmeseit. Idén azonban sokkal korábban, már a Városnapon megnyílik a jégpálya!

A Kutyabarat.hu idén már hatodik alkalommal hirdeti meg az Év Kutyabarát Helye kampányt, ahol tizenegy kategóriában is szavazhattok egy adott szolgáltatóra. A kampány célja a kutyabarát szolgáltatások bemutatása valamint a felelős kutyatartásra népszerűsítése. 2019-ben három siófoki szolgáltatóra is tudtok voksot leadni.

Október 4-6. között rendezik meg a siófoki Halfesztivált főzőversenyekkel, vásárral, gyerekprogramokkal és ingyenes koncertekkel. A város legnépszerűbb gasztrofesztiválján fellép a Zorall, az Anna & the Barbies és Farkasházi Réka gyerekzenekara is.