Hírek

Megszépül a Rózsakert és a kikötő Siófokon

Új fejlesztést ünnepelhet a város a siófoki Rózsakert és a kikötő környezetében. A frekventált helyen lévő Rózsakertben hamarosan sokkal jobb körülmények fogadják majd az idelátogatókat.

A sajtótájékoztatón Guller Zoltán, az MTÜ vezérigazgatója, Witzmann Mihály a térség országgyűlési képviselője és Gruber Attila, siófoki polgármesterjelölt számoltak be a tervekről.

Siófok félmilliárd forint kormányzati támogatást kap a tóparti Rózsakert és a kikötő környezetének felújítására – jelentette be Guller Zoltán. Annak érdekében, hogy Magyarország 2030-ra Közép-Európa vezető turisztikai térségévé váljon, és az üdülőrégió pozíciója erősödjön, a Balaton térségében közel 100 milliárd forint értékű fejlesztés valósul meg. A turizmus a nemzeti össztermék 10 százalékát adja, és az elmúlt években évről évre 10 százalékkal növekszik. Aranykorát éli az ágazat, tehát most kell beruházni, most kell befektetni, most kell megalapozni a jövőnket –fogalmazott a vezérigazgató.

A soha nem látott források egy történelmi fejlesztési időszakot jelentenek több Balaton-parti település számára, amely számtalan kedvező lehetőséget fog nyújtani a környékbelieknek és az idelátogató turistáknak egyaránt. Siófok például a Balaton térségi szálláshely-fejlesztésekre szánt 25,5 milliárd forintból 2,5 milliárd forinttal részesül, a siófoki székhelyű Balatoni Hajózási Zrt. 6,6 milliárdos tőkeemelésének köszönhetően pedig megújul a balatoni hajózás is, és a siófoki strandok is óriási fejlesztéseken estek, illetve esnek át.

Siófok az egyik legfontosabb városa a balatoni turizmusnak, 17 kilométeres partszakaszával kiemelt figyelmet érdemel a térségben. A fejlesztési program fontos Siófok turisztikai élete számára, hiszen az újításoknak köszönhetően egyre többen gondolják majd, hogy valóban „Itt kezdődik a Balaton!”

 

forrás: MTI

További hírek; fontos információk

A facebook.com/hellosiofok oldalon közzétett nyereményjáték szabályzata.

2020 nyara az elmúlt évekhez képest történelmi számokkal vonul majd be a turisztikai ágazat emlékezetébe. Soha nem látott csúcson a belföldi utazók és vendégéjszakák száma, ugyanakkor a fővárosi szálláshelyek továbbra is mélyrepülésben.

Meglepő adatok derültek ki a digitális forgalomfigyelésen alapuló LocSight elemzéséből: egy hónapnál is többet töltött idén a Balatonon a látogatók 28%-a. Természetesen köztük jelentős számban voltak azok, akik saját ingatlannal rendelkeznek a tónál.

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.