Hírek

Falusi Mariann a szeptember sztárja Siófokon

A hónapban kétszer is hallhatja a siófoki közönség Falusi Mariannt. Szeptember 15-én a Pa-dö-dővel koncertezik a Sör és Csülök Fesztiválon, a hónap végén pedig a Jazzencia & Swingmánián lép fel a Sárik Péter Trióval. Falusi Mariann egyébként is szinte hazajár a városba és a déli partra, ami számára a világ közepe.

Idén először rendeznek Sör és Csülök Fesztivált Siófokon, amelynek az egyik fellépői vagytok a Pa-dö-dővel. Mire számíthatnak a rajongók a koncerten?  

A sör és a csülök mindenképpen jó alaphangulatot teremt, mi pedig eljátsszuk az összes régi ismert számunkat és táncosok is lesznek velünk, tehát igazi show-ra lehet számítani.

Szeptemberben a Kálmán Imre Kulturális Központban, a Jazzencia & Swingmánián is fellépsz a Sárik Péter Trióval egy „Jazzkívánságműsorral”. Ez mit jelent?

A Sárik Péter Trió évek óta csinál ilyen Jazzkívánságműsorokat, amiben eddig főként amerikai slágereket dolgoztak fel. Az ötlet onnan jött, hogy mindig kérnek tőlük számokat a koncerteken. Én pedig nagyon sokat szoktam velük fellépni, és idén úgy gondoltuk, hogy feldolgozunk magyar számokat is a közreműködésemmel. Ehhez összegyűjtöttük a kívánságokat, és Péter egy kicsit jazzes stílusban átdolgozta őket.

A két stílus, amit a Pa-dö-dő játszik és a jazz eléggé eltér egymástól, de te egyébként is több műfajban is otthon vagy. Melyik fellépéseidet élvezed a leginkább?

Mindegyik műfajt élvezem a maga módján. A Pa-dö-dő változatlan az életemben, bár azért az elmúlt 31 évben elég sok újdonságot kipróbáltunk, például a miénk volt az első digitális technikával felvett lemez Magyarországon, a lemezek formájával is kísérleteztünk és mi jelentettünk meg először pendrive-on nagylemezt. De most a Jazzkívánságműsor az újdonság az életemben. Az ott játszott dalok mind más előadótól származnak, Carameltől kezdve a Tancskapdán és a Margaret Island-en át az LGT-ig. Ezek közül mindet át kellett magamon szűrni, miközben az eredeti dal jellegzetességeit és a benne rejlő érzelmeket is megtartom. Ez a feladat ezért nagyon érdekes, a Pa-dö-dőnél meg épp az állandóságban találom meg az örömöt.

Különböző formációkkal rendszeresen fellépsz Siófokon.

Nagyon jó, hogy ilyen sokszor meghívnak Siófokra, mert tényleg olyan, mintha otthon lennék. Az is jó érzés, hogy ilyen sokfajta műsorral megmutathatom magam. Remélem most is sokan kíváncsiak lesznek a Pa-dö-dőre.

Milyen emlékeid vannak a városról? Ki tudnál emelni valami meghatározó élményt?

Balatonszabadi-Sóstón töltöttem a gyerekkoromat, sőt, igazából életem 60 évének egy jelentős részét. Nekem Sóstó és Siófok, illetve a déli part a világom. Meghatározó élmény volt, amikor például a nagymamámmal bebicikliztünk a siófoki piacra, hogy eladjunk egy csokor margarétát. Rengeteg emlékem fűz ide, fontos ez a környék az életemben.

Ezek szerint most is rendszeresen visszajársz ide pihenni?

Persze, nekem ez az igazi pihenés. Már nagyon sok helyen jártam a világban, és nagyon szeretek is utazni, de a Balatonhoz fogható nincs másik. Nekem a Balaton mindenképpen a világ egyik csodája.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.