Hírek

Omega musical: múlt és jelen a Siófoki Színparton

Gyakran készülnek musicalek népszerű zenekarok dalaiból, és ez alól az Omega sem lehetett kivétel. A Gyöngyhajú lány balladája az ExperiDance Produkciótól viszont több lett egyszerű musicalnél: egy nagyon látványos, zenés-táncos színházi élmény, melynek a története is kifejezetten érdekes, ráadásul a Balaton is kulcsszerepet kap benne.

A Gyöngyhajú lány balladájában egy nyári szerelmi történetet idéznek meg kiváló musicalszínészek - Koós Réka, Tóth Sándor, Békefi Viktória, Sánta László, R. Kárpáti Péter és Torma Zsolt - az ExperiDance 24 táncosa, illetve egy négytagú zenekar.

Habár a produkciót Omega-musicalként is emlegetik, a történetnek nincs köze a zenekarhoz, viszont az Omega slágerei jelentették a kiindulási alapot az alkotók számára. Összesen 21 Omega-dal csendül fel a musicalben, köztük a Gyöngyhajú lány mellett olyan slágerek, mint a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Nyári éjek asszonya, a Régi csibészek vagy a Trombitás Frédi.

Az Omega tagjai végig figyelemmel kísérték az alkotófolyamatot, de nem szóltak bele a munkába. Igaz, erre nem is volt szükség, hiszen nagyon tetszett nekik a Pozsgay Zsolt által kitalált történet és a musical hangzása is. Gömöry Zsolt zenei rendező azt mondta, hogy a dalokat egy kicsit át kellett hangszerelni a musical kedvéért, de ez az Omega tagjainak egyáltalán nem volt ellenére, sőt. Volt olyan, hogy még Kóbor Jánosék is meglepődtek azon, hogy milyen különleges lett a végeredmény.

Az elkészült musical nemcsak a zenekar tetszését nyerte el, hanem a közönségét is: évek óta óriási sikerrel játsszák. A várossá avatásának 50. évfordulóját például ezzel az előadással is ünneplő Siófok különleges helyszín. A Színparton igazán autentikus környezetben láthatja a közönség a produkciót, mert a történet középpontjában egy balatoni nyár áll, és maga a város is fontos helyszín benne.

Gömöry Zsolt azt is elmondta, hogy szinte adta magát, hogy a Balaton mellett játszódjon a Gyöngyhajú lány balladája. Egyrészt mindenkinek vannak nyári balatoni élményei, így könnyen azonosulni lehet a történettel, másrészt az Omega is ezer szállal kötődik a tóhoz. Kóbor János például híresen nagy vitorlás, de a zenekar többi tagja is rendszeresen visszajár a Balatonra.

www.hellosiofok.hu  www.siofok50.com

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

További hírek; fontos információk

Elérkeztünk Siófok jubileumi évének utolsó hónapjához. Tizenegy eseménydús hónapon keresztül ünnepeltük Siófok várossá válásának 50. évfordulóját.  A már széles körben ismert nagyrendezvények is ünnepélyesebb hangulatba öltöztek, minden a kerek évforduló körül forgott, és méltó módon ünnepelhettük a várost. Természetesen az 50. év tiszteletére számos egyéb programmal is gazdagodott Siófok eseménynaptára. De mit várhatunk a decembertől és az elkövetkező téltől?

A várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az év utolsó hónapjára is rengeteg program jutott. A karácsonyi hangulatról a minden nap nyitva tartó adventi vásár gondoskodik, idén először a Mikulás motorral is megérkezik a városba, a két ünnep között ingyenes puncsfesztivál lesz a Fő téren, 2018-at pedig hatalmas partival és sztárfellépőkkel búcsúztatja Siófok.

Siófok 2018-ban ünnepli várossá válásának 50. évfordulóját. Ennek apropóján álmodta meg a Siófoki Fürdőegylet Turisztikai Egyesület(azaz a Hello Siófok) csapata a Siófokot bemutató Városkönyvet. 

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.

Az év utolsó hónapjához értünk, így 2018-tól lassan búcsúzunk, de a változatos siófoki programoktól biztosan nem! Egészen karácsonyig várja a látogatókat az Aranycsengő Adventi Vásár a hangulatosan kivilágított Fő téren. December 6-án természetesen a Mikulás is ellátogat Siófokra, és a város több pontján várja majd a gyerekeket. Adni jobb, mint kapni, ezt az érzést pedig több siófoki jótékonysági vásáron és előadáson is megtapasztalhatjuk. December utolsó napjaiban mindenkit vár az Évzáró Puncs Party és a BUÉK Siófok Szilveszteri Party a Fő téren hogy együtt búcsúzzunk 2018-tól és köszöntsük 2019-et mivel az új évben is itt kezdődik a Balaton.