Hírek

Omega musical: múlt és jelen a Siófoki Színparton

Gyakran készülnek musicalek népszerű zenekarok dalaiból, és ez alól az Omega sem lehetett kivétel. A Gyöngyhajú lány balladája az ExperiDance Produkciótól viszont több lett egyszerű musicalnél: egy nagyon látványos, zenés-táncos színházi élmény, melynek a története is kifejezetten érdekes, ráadásul a Balaton is kulcsszerepet kap benne.

A Gyöngyhajú lány balladájában egy nyári szerelmi történetet idéznek meg kiváló musicalszínészek - Koós Réka, Tóth Sándor, Békefi Viktória, Sánta László, R. Kárpáti Péter és Torma Zsolt - az ExperiDance 24 táncosa, illetve egy négytagú zenekar.

Habár a produkciót Omega-musicalként is emlegetik, a történetnek nincs köze a zenekarhoz, viszont az Omega slágerei jelentették a kiindulási alapot az alkotók számára. Összesen 21 Omega-dal csendül fel a musicalben, köztük a Gyöngyhajú lány mellett olyan slágerek, mint a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Nyári éjek asszonya, a Régi csibészek vagy a Trombitás Frédi.

Az Omega tagjai végig figyelemmel kísérték az alkotófolyamatot, de nem szóltak bele a munkába. Igaz, erre nem is volt szükség, hiszen nagyon tetszett nekik a Pozsgay Zsolt által kitalált történet és a musical hangzása is. Gömöry Zsolt zenei rendező azt mondta, hogy a dalokat egy kicsit át kellett hangszerelni a musical kedvéért, de ez az Omega tagjainak egyáltalán nem volt ellenére, sőt. Volt olyan, hogy még Kóbor Jánosék is meglepődtek azon, hogy milyen különleges lett a végeredmény.

Az elkészült musical nemcsak a zenekar tetszését nyerte el, hanem a közönségét is: évek óta óriási sikerrel játsszák. A várossá avatásának 50. évfordulóját például ezzel az előadással is ünneplő Siófok különleges helyszín. A Színparton igazán autentikus környezetben láthatja a közönség a produkciót, mert a történet középpontjában egy balatoni nyár áll, és maga a város is fontos helyszín benne.

Gömöry Zsolt azt is elmondta, hogy szinte adta magát, hogy a Balaton mellett játszódjon a Gyöngyhajú lány balladája. Egyrészt mindenkinek vannak nyári balatoni élményei, így könnyen azonosulni lehet a történettel, másrészt az Omega is ezer szállal kötődik a tóhoz. Kóbor János például híresen nagy vitorlás, de a zenekar többi tagja is rendszeresen visszajár a Balatonra.

www.hellosiofok.hu  www.siofok50.com

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

További hírek; fontos információk

Idén már tizedik alkalommal szolgált Siófok a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny helyszíneként, ráadásul ezúttal egyetlen Balaton-parti településként. A város kiemelt partnere a versenynek, hiszen június 11-én innen indult el a 40. Tour de Hongrie mezőnye. Siófok a Balaton sportfővárosaként nagy hangsúlyt fektet az aktív turizmusra és a színvonalas sportrendezvények befogadására.

Siófok 2019-es marketingstratégiájának fontos elemét képezi az aktív és sport-, valamint a családi élmények hangsúlyozása. A város tavaszi kommunikációs kampánya is ennek jegyében indult azzal a szlogennel, hogy Siófok a Balaton Sportfővárosa. A város a változatos kulturális és szórakoztató programok mellett évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőséget és más sportélményt kínál a látogatóknak szárazföldön és vízen egyaránt. Természetesen az aktív és a családos kikapcsolódást keresőknek nyáron sem okoz majd csalódást Siófok, amely nagyban köszönhető a Nagystrand és a PLÁZS újdonságainak.

Lassan kezdetét veszi a nyári szünet, amikor is számos nyári tábor és foglalkozás várja a gyerekeket Siófokon is. Sporttáboroktól kezdve a kreatív - alkotói táborokon keresztül sokszínű programok közül lehet választani.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület tizenkettő pályázati anyagát díjazta Városmarketing Gyémánttal a Magyar Marketing Szövetség az Országos Városmarketing pályázaton, mellyel immáron második alkalommal, 2019-ben is Siófok vihette haza a Marketing Fővárosa címet.

Ünnepi nagyrendezvénnyel indul a siófoki nyári szezon. Az ingyenes Pünkösdi Fesztivált a hajóállomáson rendezik meg kulturális és gyermekprogramokkal, illetve koncertekkel. Fellép többek között a rocklegenda Janicsák István és a Compact Disco is.