Hírek

Omega musical: múlt és jelen a Siófoki Színparton

Gyakran készülnek musicalek népszerű zenekarok dalaiból, és ez alól az Omega sem lehetett kivétel. A Gyöngyhajú lány balladája az ExperiDance Produkciótól viszont több lett egyszerű musicalnél: egy nagyon látványos, zenés-táncos színházi élmény, melynek a története is kifejezetten érdekes, ráadásul a Balaton is kulcsszerepet kap benne.

A Gyöngyhajú lány balladájában egy nyári szerelmi történetet idéznek meg kiváló musicalszínészek - Koós Réka, Tóth Sándor, Békefi Viktória, Sánta László, R. Kárpáti Péter és Torma Zsolt - az ExperiDance 24 táncosa, illetve egy négytagú zenekar.

Habár a produkciót Omega-musicalként is emlegetik, a történetnek nincs köze a zenekarhoz, viszont az Omega slágerei jelentették a kiindulási alapot az alkotók számára. Összesen 21 Omega-dal csendül fel a musicalben, köztük a Gyöngyhajú lány mellett olyan slágerek, mint a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Nyári éjek asszonya, a Régi csibészek vagy a Trombitás Frédi.

Az Omega tagjai végig figyelemmel kísérték az alkotófolyamatot, de nem szóltak bele a munkába. Igaz, erre nem is volt szükség, hiszen nagyon tetszett nekik a Pozsgay Zsolt által kitalált történet és a musical hangzása is. Gömöry Zsolt zenei rendező azt mondta, hogy a dalokat egy kicsit át kellett hangszerelni a musical kedvéért, de ez az Omega tagjainak egyáltalán nem volt ellenére, sőt. Volt olyan, hogy még Kóbor Jánosék is meglepődtek azon, hogy milyen különleges lett a végeredmény.

Az elkészült musical nemcsak a zenekar tetszését nyerte el, hanem a közönségét is: évek óta óriási sikerrel játsszák. A várossá avatásának 50. évfordulóját például ezzel az előadással is ünneplő Siófok különleges helyszín. A Színparton igazán autentikus környezetben láthatja a közönség a produkciót, mert a történet középpontjában egy balatoni nyár áll, és maga a város is fontos helyszín benne.

Gömöry Zsolt azt is elmondta, hogy szinte adta magát, hogy a Balaton mellett játszódjon a Gyöngyhajú lány balladája. Egyrészt mindenkinek vannak nyári balatoni élményei, így könnyen azonosulni lehet a történettel, másrészt az Omega is ezer szállal kötődik a tóhoz. Kóbor János például híresen nagy vitorlás, de a zenekar többi tagja is rendszeresen visszajár a Balatonra.

www.hellosiofok.hu  www.siofok50.com

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

További hírek; fontos információk

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Siófokon a sonka és a locsolkodás mellett más ünnepi hagyomány is várja a kikapcsolódásra vágyó családokat a négynapos hétvége alatt, hiszen idén is húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon. Az első menetrendszerinti hajók mellett különleges sétahajójáratokon is lehet majd utazni, és most először Gyerekhajó is indul Siófokról.

Siófok adott otthont az I. Országos Városmarketing Konferenciának április 15-én, hétfőn. A Magyar Marketing Szövetség hagyományteremtő céllal indította útjára a rendezvényt a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesülettel karöltve. A konferencia igazi balatoni környezetben zajlott, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok panorámás rendezvénytermében.

Hamarosan itt a strandszezon, és ha már most azon gondolkozol, hol dolgozz a nyáron, ne keress tovább! 

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől egészen húsvéthétfőig zajlik a népszerű Húsvéti Nyuladalom, ahol a gyerekeket ünnepi játékok és kézműves programok, a felnőtteket pedig koncertek várják. Vasárnap pedig elrajtol a IV. Tojás- és Nyúlfutam, amelyre idén is több száz résztvevőt várnak a szervezők.