Hírek

Omega musical: múlt és jelen a Siófoki Színparton

Gyakran készülnek musicalek népszerű zenekarok dalaiból, és ez alól az Omega sem lehetett kivétel. A Gyöngyhajú lány balladája az ExperiDance Produkciótól viszont több lett egyszerű musicalnél: egy nagyon látványos, zenés-táncos színházi élmény, melynek a története is kifejezetten érdekes, ráadásul a Balaton is kulcsszerepet kap benne.

A Gyöngyhajú lány balladájában egy nyári szerelmi történetet idéznek meg kiváló musicalszínészek - Koós Réka, Tóth Sándor, Békefi Viktória, Sánta László, R. Kárpáti Péter és Torma Zsolt - az ExperiDance 24 táncosa, illetve egy négytagú zenekar.

Habár a produkciót Omega-musicalként is emlegetik, a történetnek nincs köze a zenekarhoz, viszont az Omega slágerei jelentették a kiindulási alapot az alkotók számára. Összesen 21 Omega-dal csendül fel a musicalben, köztük a Gyöngyhajú lány mellett olyan slágerek, mint a Petróleumlámpa, a Ha én szél lehetnék, a Nyári éjek asszonya, a Régi csibészek vagy a Trombitás Frédi.

Az Omega tagjai végig figyelemmel kísérték az alkotófolyamatot, de nem szóltak bele a munkába. Igaz, erre nem is volt szükség, hiszen nagyon tetszett nekik a Pozsgay Zsolt által kitalált történet és a musical hangzása is. Gömöry Zsolt zenei rendező azt mondta, hogy a dalokat egy kicsit át kellett hangszerelni a musical kedvéért, de ez az Omega tagjainak egyáltalán nem volt ellenére, sőt. Volt olyan, hogy még Kóbor Jánosék is meglepődtek azon, hogy milyen különleges lett a végeredmény.

Az elkészült musical nemcsak a zenekar tetszését nyerte el, hanem a közönségét is: évek óta óriási sikerrel játsszák. A várossá avatásának 50. évfordulóját például ezzel az előadással is ünneplő Siófok különleges helyszín. A Színparton igazán autentikus környezetben láthatja a közönség a produkciót, mert a történet középpontjában egy balatoni nyár áll, és maga a város is fontos helyszín benne.

Gömöry Zsolt azt is elmondta, hogy szinte adta magát, hogy a Balaton mellett játszódjon a Gyöngyhajú lány balladája. Egyrészt mindenkinek vannak nyári balatoni élményei, így könnyen azonosulni lehet a történettel, másrészt az Omega is ezer szállal kötődik a tóhoz. Kóbor János például híresen nagy vitorlás, de a zenekar többi tagja is rendszeresen visszajár a Balatonra.

www.hellosiofok.hu  www.siofok50.com

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/

További hírek; fontos információk

Úttörő dologra készül az Edda Siófokon: az ország egyik legnépszerűbb rockzenekara lesz az első, amely koncertet ad a tavaly átadott Kiss Szilárd Sportcsarnokban, március 16-án, 20 órakor. A VIP-jegyet váltók az Edda legújabb, 44 év című koncertkiadványát is ajándékba kapják.

A gyorsan elhervadó virágcsokrok és édességek helyett az idei Valentin-napon segítsd a Siófoki Állatvédő Alapítványt.

A csodálatos téli Balaton látványa mellett más miatt is érdemes februárban Siófokra látogatni: a hónap közepéig lehet korcsolyázni a hajóállomáson kialakított egyedülálló Jégkikötőben, Valentin-napon pedig számos érdekességgel várja a szerelmeseket a város.

A jubileumi programoknak és az intenzív marketingkommunikációnak köszönhetően 2018 kiemelkedően sikeres éve volt a városnak. Egymilliónál több látogató, tizenkét nagyrendezvény és egy 50 éves születésnap – mozgalmas év áll mögöttünk. A Balaton legnagyobb városa a fiatalok mellett egyre több családot vonzott, hiszen az egész évben zajló programokkal mindenkit igyekezett megszólítani Siófok. Az idei évben is új rendezvényekkel, és a már megszokott színvonalú programokkal várjuk látogatóinkat, hogy továbbra is minden korosztály számára vonzó úti cél legyen városunk.

A belföldi turizmus forgalma közel 10 százalékkal növekedett a 2018-as évben, a foglalások kétharmada 1-2 éjszakára szólt, az utazások alkalmával jellemzően apartmanok, vendégházak vagy panziók voltak a legnépszerűbb szálláshelyek. Átlagosan az emberek 46 830 forintot fizettek alkalmanként a szálláshelyeken, míg az úti célokat tekintve Budapest, Siófok, Eger és Hajdúszoboszló voltak a legkeresettebbek a tavalyi évben.