Hírek

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján

A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen. 

A május 29-i Kihívás Napján a kicsiktől a nagyokig minden korosztálynak kínált aktív sportolási lehetőséget az egész napos programokat szervező Kálmán Imre Kulturális Központ. A reggeli bemelegítő edzéseket követően a városi sportegyesületek, edzőtermek edzőinek közreműködésével egymást váltották a különböző sportágak a Fő téri színpadnál. Sorra érkeztek az óvodás, iskolás csoportok, és a gyerekek is a nap aktív résztvevőivé váltak. Kipróbálták az akrobatikus rock and rollt, a deepwork edzést, az akrobatikus rocky és hip-hop-ot, a BodyArt-ot, valamint a jóga különböző változatait. Az ovisok Szilas Miklós zenés-táncos kihívását teljesítették, az anyukák pedig kisbabáikkal együtt Kangatrainingen vettek részt. A téren mindemellett Molnár Éva, a Balatuning Egyesület elnöke kötélhúzással, sorversenyekkel, és még számos sportprogrammal várta az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Az érdeklődők az elme sportját, a sakkot is kipróbálhatták, ezúttal óriás sakk formájában.

A délutáni eső a Fő téri programokat ugyan elmosta, de a Kihívás Napja külső helyszíneken városszerte tovább folytatódott. Sokan az edzőtermekben teljesítették a napi 15 perces aktív testmozgást, és a Sió-csatornán a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület 24 órás evezése se szakadt félbe.

Az egész napos aktív programokkal a siófokiak a dobogó legfelső fokára tornázták fel magukat, a települések versenyében elért első hely a város lakóinak közös eredménye.

 

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.