Hírek

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján

A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen. 

A május 29-i Kihívás Napján a kicsiktől a nagyokig minden korosztálynak kínált aktív sportolási lehetőséget az egész napos programokat szervező Kálmán Imre Kulturális Központ. A reggeli bemelegítő edzéseket követően a városi sportegyesületek, edzőtermek edzőinek közreműködésével egymást váltották a különböző sportágak a Fő téri színpadnál. Sorra érkeztek az óvodás, iskolás csoportok, és a gyerekek is a nap aktív résztvevőivé váltak. Kipróbálták az akrobatikus rock and rollt, a deepwork edzést, az akrobatikus rocky és hip-hop-ot, a BodyArt-ot, valamint a jóga különböző változatait. Az ovisok Szilas Miklós zenés-táncos kihívását teljesítették, az anyukák pedig kisbabáikkal együtt Kangatrainingen vettek részt. A téren mindemellett Molnár Éva, a Balatuning Egyesület elnöke kötélhúzással, sorversenyekkel, és még számos sportprogrammal várta az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Az érdeklődők az elme sportját, a sakkot is kipróbálhatták, ezúttal óriás sakk formájában.

A délutáni eső a Fő téri programokat ugyan elmosta, de a Kihívás Napja külső helyszíneken városszerte tovább folytatódott. Sokan az edzőtermekben teljesítették a napi 15 perces aktív testmozgást, és a Sió-csatornán a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület 24 órás evezése se szakadt félbe.

Az egész napos aktív programokkal a siófokiak a dobogó legfelső fokára tornázták fel magukat, a települések versenyében elért első hely a város lakóinak közös eredménye.

 

További hírek; fontos információk

Siófok évről-évre egyre több programmal várja nyáron a családokat. A Balatonhoz kapcsolódó élmények mellett, mint a Minimax Gyerekhajó, a Bebó Aquapark vagy a felújított strandok, kifejezetten a gyerekeknek szóló, tartalmas kikapcsolódást jelentő programokról is gondoskodik a város. Gyerekkoncertek, filmvetítések és bábelőadások is várják a kicsiket és a nagyobbakat a vakáció alatt Siófokon.

A Tourinform iroda Csapata azon dolgozik, hogy a siófoki élmények tökéletesek legyenek mind az idelátogatók, mind a Siófokon és a környéken élők számára. Ezért készült el az alábbi kérdőíves kutatás is, melynek célja megtudni, mi a benyomásotok Siófokról, mi az amin változtatnátok, mit hiányoltok, mit szerettek, mivel töltöttétek az időtöket a városban amikor itt jártatok, honnan tájékozódtatok a programokról stb.

Köszönjük, hogy segítitek a kutatást válaszaitokkal és egy megosztással!

Mára már a legnagyobb hazai dixieland fesztivál, de 16 évvel ezelőtt jóval szerényebb körülmények között indult útjára a siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Akkor még egyetlen nap alatt tartották a koncerteket, mára azonban hagyománnyá vált, hogy négy nap alatt nyolc különböző zenekar lép fel az ingyenes fesztiválon, amelyet a jazz műfaj egy különleges stílusának, a dixielandnek vagy más néven new orleansi jazznek szenteltek. Idén július 11-14. között rendezik meg a New Orleans Jazz Fesztivált Siófok Fő terén.

Siófokon átadásra kerültek a felújított szabadstrandok, a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat. A felújított ezüstparti és aranyparti szakaszok megújult állapotukban sem lesznek fizetősek, továbbra is ingyenes strandként várják mind a helyi mind az idelátogató strandolókat.

Két különleges fesztivállal, a New Orleans Jazz Fesztivállal és a Bor- és Fröccsfesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, illetve számos ingyenes kulturális programmal érkezik a július Siófokra. Legyen szó irodalomról, zenéről vagy táncról, mindenkit tartalmas kulturális élménnyel vár Siófok. A PLÁZS-on pedig egymást érik a legnépszerűbb könnyűzenei előadók koncertjei. Fellép többek között Majka&Király Viktor, Ákos és a Neoton Família is.