Hírek

Első helyen végzett Siófok a Kihívás Napján

A települések versenyében kategóriájának első helyezettje lett a város a 2019-es Kihívás Napja országos sporteseményen. 

A május 29-i Kihívás Napján a kicsiktől a nagyokig minden korosztálynak kínált aktív sportolási lehetőséget az egész napos programokat szervező Kálmán Imre Kulturális Központ. A reggeli bemelegítő edzéseket követően a városi sportegyesületek, edzőtermek edzőinek közreműködésével egymást váltották a különböző sportágak a Fő téri színpadnál. Sorra érkeztek az óvodás, iskolás csoportok, és a gyerekek is a nap aktív résztvevőivé váltak. Kipróbálták az akrobatikus rock and rollt, a deepwork edzést, az akrobatikus rocky és hip-hop-ot, a BodyArt-ot, valamint a jóga különböző változatait. Az ovisok Szilas Miklós zenés-táncos kihívását teljesítették, az anyukák pedig kisbabáikkal együtt Kangatrainingen vettek részt. A téren mindemellett Molnár Éva, a Balatuning Egyesület elnöke kötélhúzással, sorversenyekkel, és még számos sportprogrammal várta az aktív kikapcsolódásra vágyókat. Az érdeklődők az elme sportját, a sakkot is kipróbálhatták, ezúttal óriás sakk formájában.

A délutáni eső a Fő téri programokat ugyan elmosta, de a Kihívás Napja külső helyszíneken városszerte tovább folytatódott. Sokan az edzőtermekben teljesítették a napi 15 perces aktív testmozgást, és a Sió-csatornán a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület 24 órás evezése se szakadt félbe.

Az egész napos aktív programokkal a siófokiak a dobogó legfelső fokára tornázták fel magukat, a települések versenyében elért első hely a város lakóinak közös eredménye.

 

További hírek; fontos információk

A minőség kötelez, s ezt tábla is garantálja! Tegnaptól a Dinasztia Cukrászda és a Bella Italia Étterem Siófokról, a Lavender Terasz Étterem Balatonvilágosról, a Platán Étterem Balatonföldvárról és a Vitorlás Étterem Balatonlelléről is büszkén viselheti a kiváló minőségű vendéglátást tanúsító védnöki táblát.

Új fejlesztést ünnepelhet a város a siófoki Rózsakert és a kikötő környezetében. A frekventált helyen lévő Rózsakertben hamarosan sokkal jobb körülmények fogadják majd az idelátogatókat.

A hónapban kétszer is hallhatja a siófoki közönség Falusi Mariannt. Szeptember 15-én a Pa-dö-dővel koncertezik a Sör és Csülök Fesztiválon, a hónap végén pedig a Jazzencia & Swingmánián lép fel a Sárik Péter Trióval. Falusi Mariann egyébként is szinte hazajár a városba és a déli partra, ami számára a világ közepe.

Új őszi gasztrofesztivállal jelentkezik a Balaton-part legnagyobb városa: szeptember 13-15. között rendezik meg az első Sör és Csülök Fesztivált a siófoki Fő téren. A háromnapos rendezvényen fellép az Abrakazabra és Heincz Gábor Biga, a Road és a Pa-dö-dő is, miközben különleges söröket és ételeket kóstolhatnak a résztvevők.

Hihetetlen népszerűségnek örvendett a "Hol vagy, Kajla?" program Siófokon.  A nyári pecsétgyűjtő kampány időszaka alatt több mint 1200 gyermek kereste Kajlát a siófoki Tourinform irodában.