Hírek

Sörfőzdelátogatással egybekötött biciklitúra indul Siófokról

Gyönyörű kilátás a Balatonra, frissítő sörök és testmozgás – ezt a különleges élménycsomagot egyben lehet élvezni május 11-én, szombaton a Siófokról induló ingyenes, sörfőzdelátogatással egybekötött Sóstói Tekergő biciklitúrán.

2019 az aktív turizmus jegyében telik Siófokon - ennek keretében számos különleges sportélménnyel, köztük több kerékpáros programmal várja az érdeklődőket a város.

Május 11-én, szombaton 10 órakor indul a siófoki Víztoronytól a Sóstói Tekergő biciklitúra, amelynek keretében először a gyönyörű kilátást kínáló balatonvilágosi magaspartra tekernek át a résztvevők.  

A 27 km-es túra következő állomása a balatoni söröket, köztük a népszerű Charlie Firpót is készítő Hedon sörfőzde. A sörfőzdét nemcsak bejárhatják a résztvevők, hanem sörkóstolásra is lesz lehetőség. Ezután a Sóstói halastóhoz érkezik a csapat, ahol a Víztükör Étterem és BBQ Teraszon pihenhetnek meg, mielőtt közösen visszaindulnának Siófokra.

A túrát teljesítőknek egy kis ajándékkal is kedveskedik a szervező Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület. A körülbelül három és fél - négy órás programra május 9-éig lehet regisztrálni ezen a felületen: http://bit.ly/sóstóitekergő.

További hírek; fontos információk

Siófok továbbra is az élen jár a népszerűség tekintetében: a Szállás.hu top 10-es listáján első helyezést ért el 2019-ben a belföldi úti célok között. A 2019-es év rekordnak számít a hazai turizmusban, a Szállás.hu becslése szerint 8%-kal növekedett a kereskedelmi szálláshelyek belföldi bruttó szállásdíj-bevétele.

1823. január 22-én készült el Kölcsey Ferenc a Himnusz letisztázásával a kézirat szerint. 1989 óta ünnepeljük nemzeti himnuszunk születésének napját a magyar kultúra napjaként. Siófokon táncbemutatóval és kiállítással emlékeznek meg.

Január utolsó hétvégéje a farsang jegyében telik Siófokon. Január 25-én és 26-án rendezik meg a III. Toros Partyt kolbásztöltőversennyel, hagyományőrző programokkal, vásárral, mohácsi busókkal és sok-sok farsangi finomsággal. Január 26-án pedig a Balatuning Egyesület is megtartja idei első közösségi sportprogramját, a néphagyományok előtt is tisztelgő Maszka Run & Asszonyfarsangot.

Siófok ismét első helyet szerzett a Programturizmus.hu oldalának toplistáján a legnépszerűbb városok versenyében. A több mint 8.4 millió felhasználóval és 40 millió feletti oldalmegtekintéssel büszkélkedő programinformációs oldal szerkesztői a 2019-es év statisztikái alapján rangsorokat állítottak össze a legnépszerűbb programokról, településekről és rendezvényhelyszínekről.

2019-ben a már megszokott, változatos programokon túl számos új élménnyel várt mindenkit Siófok. Még több lehetőség nyílt az aktív kikapcsolódásra, emellett új gasztrofesztivállal is gazdagodott az őszi kínálat. A cél 2020-ban is az, hogy egész évben változatos élményeket kínáljon a város, ezáltal a balatoni programkínálatot is színesítve.