Hírek

Sörfőzdelátogatással egybekötött biciklitúra indul Siófokról

Gyönyörű kilátás a Balatonra, frissítő sörök és testmozgás – ezt a különleges élménycsomagot egyben lehet élvezni május 11-én, szombaton a Siófokról induló ingyenes, sörfőzdelátogatással egybekötött Sóstói Tekergő biciklitúrán.

2019 az aktív turizmus jegyében telik Siófokon - ennek keretében számos különleges sportélménnyel, köztük több kerékpáros programmal várja az érdeklődőket a város.

Május 11-én, szombaton 10 órakor indul a siófoki Víztoronytól a Sóstói Tekergő biciklitúra, amelynek keretében először a gyönyörű kilátást kínáló balatonvilágosi magaspartra tekernek át a résztvevők.  

A 27 km-es túra következő állomása a balatoni söröket, köztük a népszerű Charlie Firpót is készítő Hedon sörfőzde. A sörfőzdét nemcsak bejárhatják a résztvevők, hanem sörkóstolásra is lesz lehetőség. Ezután a Sóstói halastóhoz érkezik a csapat, ahol a Víztükör Étterem és BBQ Teraszon pihenhetnek meg, mielőtt közösen visszaindulnának Siófokra.

A túrát teljesítőknek egy kis ajándékkal is kedveskedik a szervező Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület. A körülbelül három és fél - négy órás programra május 9-éig lehet regisztrálni ezen a felületen: http://bit.ly/sóstóitekergő.

További hírek; fontos információk

Habár a naptár szerint már lassan vége, Siófokon továbbra is tart a nyár. A Nagystrand a jó időre tekintettel egészen szeptember 15-éig nyitva áll, emellett számos családi, sport- és gasztroélmény várja augusztus végén és szeptember elején is a városba látogatókat.

Augusztus 16-20. között rendezik meg a nyári szezon legfontosabb siófoki fesztiváltját, a Bor és Kenyér Ünnepét a Balaton legnagyobb tűzijátékával és számos sztárfellépővel, köztük a 100 Tagú Cigányzenekarral. Az ötnapos, ingyenes fesztiválon az esti koncertek mellett kézművesek és gasztroárusok is várják a látogatókat a siófoki Hajóállomáson.

Szinte már mindenki tudja, hogy Siófokon kezdődik a Balaton, így nem is meglepő, hogy a nyári időszakban hatalmas a forgalma a Víztorony földszintjén található Tourinform irodának.

Augusztus 16-18. között az Inglot sminkkamion vár benneteket a siófoki PLÁZSon. A környezetbarát és állatkísérlet mentes márka kicsit több, mint egy éve van jelen a magyar piacon. Az INGLOT egy világszinten elismert, prémium kategóriás sminkmárka, ezért nem is csoda, hogy ez a rövid idő alatt itthon is hatalmas rajongótáborra tett szert. Gyere el Te is a PLÁZS-ra, ahol egy szuper #beachreadymakeup mellett személyes sminktanácsadással és rengeteg tippel várnak az Inglot sminkesei.

A Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága tájékoztatása szerint 2019. augusztus 12-én (hétfőn) 08.00 óra és 10.30 között forgalomkorlátozásra kerül sor Siófokon, a Széchenyi hídon (a McDonald'stól a rendőrség felé haladó útvonalon) hídvizsgálati munkálatok elvégzése miatt.