Hírek

Sörfőzdelátogatással egybekötött biciklitúra indul Siófokról

Gyönyörű kilátás a Balatonra, frissítő sörök és testmozgás – ezt a különleges élménycsomagot egyben lehet élvezni május 11-én, szombaton a Siófokról induló ingyenes, sörfőzdelátogatással egybekötött Sóstói Tekergő biciklitúrán.

2019 az aktív turizmus jegyében telik Siófokon - ennek keretében számos különleges sportélménnyel, köztük több kerékpáros programmal várja az érdeklődőket a város.

Május 11-én, szombaton 10 órakor indul a siófoki Víztoronytól a Sóstói Tekergő biciklitúra, amelynek keretében először a gyönyörű kilátást kínáló balatonvilágosi magaspartra tekernek át a résztvevők.  

A 27 km-es túra következő állomása a balatoni söröket, köztük a népszerű Charlie Firpót is készítő Hedon sörfőzde. A sörfőzdét nemcsak bejárhatják a résztvevők, hanem sörkóstolásra is lesz lehetőség. Ezután a Sóstói halastóhoz érkezik a csapat, ahol a Víztükör Étterem és BBQ Teraszon pihenhetnek meg, mielőtt közösen visszaindulnának Siófokra.

A túrát teljesítőknek egy kis ajándékkal is kedveskedik a szervező Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület. A körülbelül három és fél - négy órás programra május 9-éig lehet regisztrálni ezen a felületen: http://bit.ly/sóstóitekergő.

További hírek; fontos információk

Idén már tizedik alkalommal szolgált Siófok a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny helyszíneként, ráadásul ezúttal egyetlen Balaton-parti településként. A város kiemelt partnere a versenynek, hiszen június 11-én innen indult el a 40. Tour de Hongrie mezőnye. Siófok a Balaton sportfővárosaként nagy hangsúlyt fektet az aktív turizmusra és a színvonalas sportrendezvények befogadására.

Siófok 2019-es marketingstratégiájának fontos elemét képezi az aktív és sport-, valamint a családi élmények hangsúlyozása. A város tavaszi kommunikációs kampánya is ennek jegyében indult azzal a szlogennel, hogy Siófok a Balaton Sportfővárosa. A város a változatos kulturális és szórakoztató programok mellett évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőséget és más sportélményt kínál a látogatóknak szárazföldön és vízen egyaránt. Természetesen az aktív és a családos kikapcsolódást keresőknek nyáron sem okoz majd csalódást Siófok, amely nagyban köszönhető a Nagystrand és a PLÁZS újdonságainak.

Lassan kezdetét veszi a nyári szünet, amikor is számos nyári tábor és foglalkozás várja a gyerekeket Siófokon is. Sporttáboroktól kezdve a kreatív - alkotói táborokon keresztül sokszínű programok közül lehet választani.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület tizenkettő pályázati anyagát díjazta Városmarketing Gyémánttal a Magyar Marketing Szövetség az Országos Városmarketing pályázaton, mellyel immáron második alkalommal, 2019-ben is Siófok vihette haza a Marketing Fővárosa címet.

Ünnepi nagyrendezvénnyel indul a siófoki nyári szezon. Az ingyenes Pünkösdi Fesztivált a hajóállomáson rendezik meg kulturális és gyermekprogramokkal, illetve koncertekkel. Fellép többek között a rocklegenda Janicsák István és a Compact Disco is.