Hírek

A Balaton Fagyija zsűrizés a Dinasztia Cukrászdában

A Nyitott Balaton programsorozat keretén belül idén is megválasztásra kerül a Balaton Fagyija. A megmérettetésre rengetegen jelentkeznek, közöttük a siófoki Dinasztia Cukrászda két új ízzel pályázott.

Bán Tamás, a Dinasztia Cukrászda tulajdonosa és mestercukrásza is nagyon készült, így született meg a két pályamű: a “Nyári reggel”, egy café latte fagylalt, amely egy világos és egy sötét színű kávé keveréke, karamellás keksszel kiegészítve. Szilikoforma segítségével csokoládéból kiöntött kávéscsészékben adagolták a finomságot. A másik benevezett hűs édesség Siófokon a “Nyári éj” elnevezést kapta. Ez egy fekete ribizlis-étcsokoládés fagyi, ami meg van bolondítva egy kis karamellizált manduladarabos fehércsokival. Természetesen főzött és kézműves fagyikról van szó, amelyekbe csak jó minőségű alapanyagok kerülhetnek.

Bán Tamás, aki a harmadik cukrász generációt képviseli a családban, saját maga találta ki és alkotta meg a fagyikat. Mint mondta, a szezonban rengetegen keresik fel a helyet a fagyi miatt, de ugyanolyan kedveltek a sütemények és a különleges torták is, amelyek között akár cukor-, glutén, vagy tejmentes termékek is megtaláhatók.

A Dinasztia Cukrászda egyébként nemrég ünnepelte negyedik születésnapját Siófokon. – Egész évben nyitva vagyunk, mert télen is meg kell mutatnunk a siófoki közönségnek, hogy ránk mindig számíthatnak – mondta Bánné Szűcs Katalin, Tamás édesanyja, aki szintén mestercukrász, és Szekszárdon a Prim Cukrászdát üzemelteti. Mint elárulta, édesapja még annak idején Mohácson, a Duna Cukrászdával indította el a családi hagyományt, azóta viszik tovább generációról generációra a mesterséget.

 

Forrás: likebalaton.hu

További hírek; fontos információk

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.

2020. május 9. (szombat) 0 órától május 10. (vasárnap) 24 óráig újra korlátozások lesznek érvényben Siófok területén – jelentette be Facebook oldalán dr. Lengyel Róbert, a város polgármestere.