Hírek

Május elsején is irány Siófok

Ragyogó napsütéses időt ígér a jövő szerda is, és Siófokon számos szabadtéri rendezvény várja az idelátogató vendégeket a munka ünnepén. Retro majális a hajóállomáson, majális az állatmenhelyen, családi majális a Kersák farmon és veterán autók és motorok is kiállításra kerülnek a városban. Micsoda programok!

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete a Retro majálisra invitál bennünket, melynek helyszíne a hajóállomás lesz. A megszokott finom ételekkel és italokkal valamint kézműves termékekkel várják a vendégeket. A csemeték részére lesz játszósarok valamint kézműves foglalkozás is, míg a nagyok számára a szép emlékeket idéző Sör-Virsli menüvel készülnek. A rendezvény ingyenes és négylábú kedvenceinket is szívesen látják.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány közös sétára és örökbefogadó napra hívja a családokat 10:00 és 16:00 óra között a telephelyükön. Az ingyenes rendezvényen lehetőség lesz kutyasétáltatásra és cicasimogatásra. A gyerekeket légvár, íjászkodás, csillámtetoválás és arcfestés is várja. Finom ételekből sem lesz hiány: lesz pörkölt és palacsinta party és büfé is.

A Kersák Lovasfarmon már második alkalommal rendezik meg a Családi Majálist. A Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület és a Siófok Városért Egyesület rendezvényén többek között mazsorett és kereszteslovag-bemutatóval, ügyességi vetélkedőkkel, interaktív játszóházzal és finom ételekkel várják a látogatókat 10 órától 17 óráig. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A veterán autók és motorok szerelmeseit a Siófoki Veterán Jármű Klub tagjai várják a siófoki Tesco hipermarket parkolójába. „Az autókon kívül közel száz motorkerékpárt állítanak ki ilyenkor.„– nyilatkozta a Szuperinfónak az egyesület alelnöke Salfay Dénes. „Fiatalok és idősek, az köti össze a tagokat, hogy mindannyian a technika szerelmesei, a benzingőz bűvöletébe kerültek, veterán korú járművel, vagyis 30 évesnél idősebb motorkerékpárral, segédmotorkerékpárral, vagy autóval rendelkeznek. Akad veterán jármű a 30-as, 40-es évekből, jóval több a 60-asokból; a legtöbb még használható a közúti forgalomban is.” A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

(Az összes programra vonatkozóan mindennemű változás jogát fenntartják a szervezők!)

Ünnepeljük együtt május elsejét Siófokon, hiszen itt kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

Siófok évről-évre egyre több programmal várja nyáron a családokat. A Balatonhoz kapcsolódó élmények mellett, mint a Minimax Gyerekhajó, a Bebó Aquapark vagy a felújított strandok, kifejezetten a gyerekeknek szóló, tartalmas kikapcsolódást jelentő programokról is gondoskodik a város. Gyerekkoncertek, filmvetítések és bábelőadások is várják a kicsiket és a nagyobbakat a vakáció alatt Siófokon.

A Tourinform iroda Csapata azon dolgozik, hogy a siófoki élmények tökéletesek legyenek mind az idelátogatók, mind a Siófokon és a környéken élők számára. Ezért készült el az alábbi kérdőíves kutatás is, melynek célja megtudni, mi a benyomásotok Siófokról, mi az amin változtatnátok, mit hiányoltok, mit szerettek, mivel töltöttétek az időtöket a városban amikor itt jártatok, honnan tájékozódtatok a programokról stb.

Köszönjük, hogy segítitek a kutatást válaszaitokkal és egy megosztással!

Mára már a legnagyobb hazai dixieland fesztivál, de 16 évvel ezelőtt jóval szerényebb körülmények között indult útjára a siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Akkor még egyetlen nap alatt tartották a koncerteket, mára azonban hagyománnyá vált, hogy négy nap alatt nyolc különböző zenekar lép fel az ingyenes fesztiválon, amelyet a jazz műfaj egy különleges stílusának, a dixielandnek vagy más néven new orleansi jazznek szenteltek. Idén július 11-14. között rendezik meg a New Orleans Jazz Fesztivált Siófok Fő terén.

Siófokon átadásra kerültek a felújított szabadstrandok, a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat. A felújított ezüstparti és aranyparti szakaszok megújult állapotukban sem lesznek fizetősek, továbbra is ingyenes strandként várják mind a helyi mind az idelátogató strandolókat.

Két különleges fesztivállal, a New Orleans Jazz Fesztivállal és a Bor- és Fröccsfesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, illetve számos ingyenes kulturális programmal érkezik a július Siófokra. Legyen szó irodalomról, zenéről vagy táncról, mindenkit tartalmas kulturális élménnyel vár Siófok. A PLÁZS-on pedig egymást érik a legnépszerűbb könnyűzenei előadók koncertjei. Fellép többek között Majka&Király Viktor, Ákos és a Neoton Família is.