Hírek

Május elsején is irány Siófok

Ragyogó napsütéses időt ígér a jövő szerda is, és Siófokon számos szabadtéri rendezvény várja az idelátogató vendégeket a munka ünnepén. Retro majális a hajóállomáson, majális az állatmenhelyen, családi majális a Kersák farmon és veterán autók és motorok is kiállításra kerülnek a városban. Micsoda programok!

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete a Retro majálisra invitál bennünket, melynek helyszíne a hajóállomás lesz. A megszokott finom ételekkel és italokkal valamint kézműves termékekkel várják a vendégeket. A csemeték részére lesz játszósarok valamint kézműves foglalkozás is, míg a nagyok számára a szép emlékeket idéző Sör-Virsli menüvel készülnek. A rendezvény ingyenes és négylábú kedvenceinket is szívesen látják.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány közös sétára és örökbefogadó napra hívja a családokat 10:00 és 16:00 óra között a telephelyükön. Az ingyenes rendezvényen lehetőség lesz kutyasétáltatásra és cicasimogatásra. A gyerekeket légvár, íjászkodás, csillámtetoválás és arcfestés is várja. Finom ételekből sem lesz hiány: lesz pörkölt és palacsinta party és büfé is.

A Kersák Lovasfarmon már második alkalommal rendezik meg a Családi Majálist. A Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület és a Siófok Városért Egyesület rendezvényén többek között mazsorett és kereszteslovag-bemutatóval, ügyességi vetélkedőkkel, interaktív játszóházzal és finom ételekkel várják a látogatókat 10 órától 17 óráig. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A veterán autók és motorok szerelmeseit a Siófoki Veterán Jármű Klub tagjai várják a siófoki Tesco hipermarket parkolójába. „Az autókon kívül közel száz motorkerékpárt állítanak ki ilyenkor.„– nyilatkozta a Szuperinfónak az egyesület alelnöke Salfay Dénes. „Fiatalok és idősek, az köti össze a tagokat, hogy mindannyian a technika szerelmesei, a benzingőz bűvöletébe kerültek, veterán korú járművel, vagyis 30 évesnél idősebb motorkerékpárral, segédmotorkerékpárral, vagy autóval rendelkeznek. Akad veterán jármű a 30-as, 40-es évekből, jóval több a 60-asokból; a legtöbb még használható a közúti forgalomban is.” A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

(Az összes programra vonatkozóan mindennemű változás jogát fenntartják a szervezők!)

Ünnepeljük együtt május elsejét Siófokon, hiszen itt kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

A minőség kötelez, s ezt tábla is garantálja! Tegnaptól a Dinasztia Cukrászda és a Bella Italia Étterem Siófokról, a Lavender Terasz Étterem Balatonvilágosról, a Platán Étterem Balatonföldvárról és a Vitorlás Étterem Balatonlelléről is büszkén viselheti a kiváló minőségű vendéglátást tanúsító védnöki táblát.

Új fejlesztést ünnepelhet a város a siófoki Rózsakert és a kikötő környezetében. A frekventált helyen lévő Rózsakertben hamarosan sokkal jobb körülmények fogadják majd az idelátogatókat.

A hónapban kétszer is hallhatja a siófoki közönség Falusi Mariannt. Szeptember 15-én a Pa-dö-dővel koncertezik a Sör és Csülök Fesztiválon, a hónap végén pedig a Jazzencia & Swingmánián lép fel a Sárik Péter Trióval. Falusi Mariann egyébként is szinte hazajár a városba és a déli partra, ami számára a világ közepe.

Új őszi gasztrofesztivállal jelentkezik a Balaton-part legnagyobb városa: szeptember 13-15. között rendezik meg az első Sör és Csülök Fesztivált a siófoki Fő téren. A háromnapos rendezvényen fellép az Abrakazabra és Heincz Gábor Biga, a Road és a Pa-dö-dő is, miközben különleges söröket és ételeket kóstolhatnak a résztvevők.

Hihetetlen népszerűségnek örvendett a "Hol vagy, Kajla?" program Siófokon.  A nyári pecsétgyűjtő kampány időszaka alatt több mint 1200 gyermek kereste Kajlát a siófoki Tourinform irodában.