Hírek

Május elsején is irány Siófok

Ragyogó napsütéses időt ígér a jövő szerda is, és Siófokon számos szabadtéri rendezvény várja az idelátogató vendégeket a munka ünnepén. Retro majális a hajóállomáson, majális az állatmenhelyen, családi majális a Kersák farmon és veterán autók és motorok is kiállításra kerülnek a városban. Micsoda programok!

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete a Retro majálisra invitál bennünket, melynek helyszíne a hajóállomás lesz. A megszokott finom ételekkel és italokkal valamint kézműves termékekkel várják a vendégeket. A csemeték részére lesz játszósarok valamint kézműves foglalkozás is, míg a nagyok számára a szép emlékeket idéző Sör-Virsli menüvel készülnek. A rendezvény ingyenes és négylábú kedvenceinket is szívesen látják.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány közös sétára és örökbefogadó napra hívja a családokat 10:00 és 16:00 óra között a telephelyükön. Az ingyenes rendezvényen lehetőség lesz kutyasétáltatásra és cicasimogatásra. A gyerekeket légvár, íjászkodás, csillámtetoválás és arcfestés is várja. Finom ételekből sem lesz hiány: lesz pörkölt és palacsinta party és büfé is.

A Kersák Lovasfarmon már második alkalommal rendezik meg a Családi Majálist. A Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület és a Siófok Városért Egyesület rendezvényén többek között mazsorett és kereszteslovag-bemutatóval, ügyességi vetélkedőkkel, interaktív játszóházzal és finom ételekkel várják a látogatókat 10 órától 17 óráig. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A veterán autók és motorok szerelmeseit a Siófoki Veterán Jármű Klub tagjai várják a siófoki Tesco hipermarket parkolójába. „Az autókon kívül közel száz motorkerékpárt állítanak ki ilyenkor.„– nyilatkozta a Szuperinfónak az egyesület alelnöke Salfay Dénes. „Fiatalok és idősek, az köti össze a tagokat, hogy mindannyian a technika szerelmesei, a benzingőz bűvöletébe kerültek, veterán korú járművel, vagyis 30 évesnél idősebb motorkerékpárral, segédmotorkerékpárral, vagy autóval rendelkeznek. Akad veterán jármű a 30-as, 40-es évekből, jóval több a 60-asokból; a legtöbb még használható a közúti forgalomban is.” A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

(Az összes programra vonatkozóan mindennemű változás jogát fenntartják a szervezők!)

Ünnepeljük együtt május elsejét Siófokon, hiszen itt kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

Múlt héten a Siófoki Fürdőegylet - Turisztikai Egyesület/Tourinform iroda munkatársai részt vettek az online marketing szakmának szóló Social Media 2020 konferencián, annak érdekében, hogy Siófok marketingkommunikációs stratégiájának kivitelezése során 2020-ban is felkészültek legyünk a témában.

2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai alapján, a főbb mutatószámokat vizsgálva túlszárnyaltuk az előző évet. Kiegyensúlyozott külföldi és belföldi vendégforgalom, magas bevételek és dinamikusan emelkedő SZÉP-kártya forgalom jellemezte 2019-ben az ágazatot. A Balaton régió és ezen belül Siófok is nagyon jól teljesített.

Idén már május 30-án, pünkösdkor kinyit a Plázs, így három hónapon át minden hétvégén lesznek zenei programok a siófoki Nagystrandon. Több olyan zenekar és előadó is érkezik 2020-ban a Plázsra, akikkel korábban nem találkozhatott a siófoki közönség.

Közeledik február 14-e, a szerelmesek ünnepe. 2020-ban pedig akár egy egész hétvégén át ünnepelhetjük a Valentin-napot, hiszen február 14. idén péntekre esik. Nézzük, Siófokon milyen Valentin-napi élményekben lehet részünk!

Egészen biztos, hogy 2020 is eseményekkel, izgalommal és csodás élményekkel teli lesz Siófokon. Bizony idén is mindenki megtalálhatja majd azt a programot, ami számára az igazi kikapcsolódást jelenti. A sport szerelmesei, a fesztiválokra, rendezvényekre, koncertekre és egyéb szórakozásra vágyók, a gasztronómiai sokszínűséget keresők, a kultúra és hagyományok iránt érdeklődők, családosok, egyszóval mindenki megtalálta a számítását, aki az év során Siófokra látogat, hiszen „itt kezdődik a Balaton!”