Hírek

Május elsején is irány Siófok

Ragyogó napsütéses időt ígér a jövő szerda is, és Siófokon számos szabadtéri rendezvény várja az idelátogató vendégeket a munka ünnepén. Retro majális a hajóállomáson, majális az állatmenhelyen, családi majális a Kersák farmon és veterán autók és motorok is kiállításra kerülnek a városban. Micsoda programok!

A Siófoki Szabadtéri Vendéglátók és Kézművesek Egyesülete a Retro majálisra invitál bennünket, melynek helyszíne a hajóállomás lesz. A megszokott finom ételekkel és italokkal valamint kézműves termékekkel várják a vendégeket. A csemeték részére lesz játszósarok valamint kézműves foglalkozás is, míg a nagyok számára a szép emlékeket idéző Sör-Virsli menüvel készülnek. A rendezvény ingyenes és négylábú kedvenceinket is szívesen látják.

A Siófoki Állatvédő Alapítvány közös sétára és örökbefogadó napra hívja a családokat 10:00 és 16:00 óra között a telephelyükön. Az ingyenes rendezvényen lehetőség lesz kutyasétáltatásra és cicasimogatásra. A gyerekeket légvár, íjászkodás, csillámtetoválás és arcfestés is várja. Finom ételekből sem lesz hiány: lesz pörkölt és palacsinta party és büfé is.

A Kersák Lovasfarmon már második alkalommal rendezik meg a Családi Majálist. A Kiliti Íjász és Szabadidő Egyesület és a Siófok Városért Egyesület rendezvényén többek között mazsorett és kereszteslovag-bemutatóval, ügyességi vetélkedőkkel, interaktív játszóházzal és finom ételekkel várják a látogatókat 10 órától 17 óráig. A rendezvényre a belépés ingyenes.

A veterán autók és motorok szerelmeseit a Siófoki Veterán Jármű Klub tagjai várják a siófoki Tesco hipermarket parkolójába. „Az autókon kívül közel száz motorkerékpárt állítanak ki ilyenkor.„– nyilatkozta a Szuperinfónak az egyesület alelnöke Salfay Dénes. „Fiatalok és idősek, az köti össze a tagokat, hogy mindannyian a technika szerelmesei, a benzingőz bűvöletébe kerültek, veterán korú járművel, vagyis 30 évesnél idősebb motorkerékpárral, segédmotorkerékpárral, vagy autóval rendelkeznek. Akad veterán jármű a 30-as, 40-es évekből, jóval több a 60-asokból; a legtöbb még használható a közúti forgalomban is.” A kiállítás ingyenesen megtekinthető.

(Az összes programra vonatkozóan mindennemű változás jogát fenntartják a szervezők!)

Ünnepeljük együtt május elsejét Siófokon, hiszen itt kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

Évek óta tartó trend, hogy a turizmusban egyre fontosabb az aktív pihenés és a sport. Siófok a balatoni régió legnagyobb településeként nemcsak az egyik legtöbb sportegyesülettel és tömegsportolási lehetőséggel rendelkező város, de számos színvonalas sportrendezvénynek is otthont ad, így egész évben várja az aktív kikapcsolódásra vágyókat és a sportok iránt érdeklődőket.

 

A város marketingkommunikációjáért felelős Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület az idei évben az élményekre, az aktív turizmusra koncentrál. A számos rendezvényt, különböző sportolási lehetőséget összefogó programsorozat első állomása a Sóstói Tekergő volt. A kerékpáros túra a balatonvilágosi magas-partra vezetett, majd a Hedon Sörfőzdébe is ellátogattak a résztvevők, onnan pedig a sóstói halastó partján lévő Víztükör Étterembe vezetett az útjuk.

Új nagyrendezvénnyel gazdagodik 2019-ben a Siófoki programkínálat. Idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezik meg a Strand Szezonnyitót május 17-19. között, megünnepelve a nyári szezon kezdetét. Az ingyenes rendezvényen fellép Király Viktor és a Magna Cum Laude is.

A benevezett magyarországi települések már készülnek a változatos megmérettetésekre, így az amatőr vitorlásversenyre, a Sió-csatornán zajló sárkányhajó versenyre, valamint a Települési Ízek Utcájában zajló főzőversenyre. A minden bizonnyal látványos és izgalmas versenyeken kívűl színvonalas bemutatkozó műsorokkal is készülnek a települések, melyekre majd a nagyszínpadon kerül sor.

Gyönyörű kilátás a Balatonra, frissítő sörök és testmozgás – ezt a különleges élménycsomagot egyben lehet élvezni május 11-én, szombaton a Siófokról induló ingyenes, sörfőzdelátogatással egybekötött Sóstói Tekergő biciklitúrán.