Hírek

Országos Városmarketing Konferencia Siófokon

Siófok adott otthont az I. Országos Városmarketing Konferenciának április 15-én, hétfőn. A Magyar Marketing Szövetség hagyományteremtő céllal indította útjára a rendezvényt a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesülettel karöltve. A konferencia igazi balatoni környezetben zajlott, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok panorámás rendezvénytermében.

A rendezvényre több mint száz fő érkezett az ország minden pontjáról főként megyei, városi, települési önkormányzatoktól, valamint turisztikai, kulturális és civil szervezetektől és régiós szakmai egyesületektől.
A konferencián szó esett a tervezési és kivitelezési folyamatokról, a digitális marketingről, a gamifikációról, az identitásépítésről és a márkázásról is. Prof. Dr. Piskóti István, a Miskolci Egyetem Marketing és Turizmus Intézetének igazgatója a területi marketing tervezési és realizálási fogásairól, valamint a társadalmi marketing programról és annak kulcselemeiről beszélt, majd a Marketing Professzorok Kft. vezető tanácsadója, Máté Balázs jóvoltából egy digitális marketingtervezés előadást hallgathattunk meg. Holczerné Szentirmai Ágnes, a Turizmusfejlesztők és Tanácsadók Szövetségének titkára a városmarketing helyi turizmusfejlesztésben betöltött szerepéről, pályázatokról valamint a desztinációmenedzsment prioritásairól beszélt előadásában. Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő és a városmarketing területén is rendkívül sokat ígérő gamifikációról, azaz a játékosításról Fekete Zsombor beszélt, az Abigail Kft. munkatársa. A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöki kabinet vezetőjétől, Moisko Csillától a megyei marketing gyakorlatról tudhattunk meg részleteket, melynek részeként a megyei közösséget kívánták erősíteni identitásépítéssel. 

Házigazdaként a siófoki Tourinform iroda vezetője, Stadler-Szentpéteri Ildikó tartott egy átfogó előadást a Turisztikai Egyesület szakmai munkájáról. A résztvevők meghallgatták, milyen marketing stratégia alapján dolgozik az egyesület, mik voltak a mérföldkövek és mit tervez az iroda városi marketingkommunikáció terén a 2019-es évre. Mindezek mellett az eredményekről is beszámolt az irodavezető.

A sok érdekes és eredeti megoldást felvonultató előadássorozat után számos módszert és példát is meghallgathattunk a 2019-es Városmarketing Díjjal kapcsolatban, amely minden bizonnyal jó tanácsként szolgál majd az idén pályázók számára. Dr. Papp-Váry Árpád, a Metropolitan Egyetem dékánja és egyben a Magyar Marketing Szövetség alelnöke az arculattervezés kategória értékelési szempontjairól beszélt, illetve bemutatott több kreatív esettanulmányt. Dr. Marien Anita, a Miskolci Egyetem városmarketing szakértője a belső kommunikációs megoldások és a városfejlesztési projektek marketing programjai és kampányai kategóriák sikertényezőit mutatta be. Eisingerné Balassa Boglárka, a Széchényi István Egyetem adjunktusa a külső kommunikációról, Nagy Katalin, a Miskolci Egyetem turizmusszakértője pedig az eseménytervezésről, az élményközpontú, kreatív rendezvényszervezés részleteiről tartott előadást.

A szakmai nap megkoronázásaként Dr. Piskóti István bemutatta a MMSZ Város- és turizmusmarketing Tagozatát, egy országos együttműködési rendszert, amely egy szakmai platform lesz a coopetition, azaz az „együttműködve versenyzés” elvének előtérbe helyezése érdekében.
A konferenciáról minden résztvevő elismerően és pozitív élményekkel távozott, a város ismételten bebizonyította, hogy Siófokon, azaz „Itt kezdődik Balaton!”.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.