Hírek

Siófok ezernyi élménnyel vár a húsvéti hosszú hétvégén!

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

A Fő téren negyedik alkalommal kerül megrendezésre kedvenc családi fesztiválunk, a Húsvéti Nyuladalom, ahol számtalan játékkal, versennyel, kreatív programmal és koncertekkel készülnek a szervezők.

Ha megéheznénk a hatalmas családi mókázásban, a különleges ízkavalkád is a kedvünkre lehet: lesz churros, hamburger, lepény, grill ételek, kenyérlángos és persze kürtőskalács is!

A Nyuladalom alatt Húsvéti Tojásvadászatra indulunk! Szombaton 14 órakor lehet regisztrálni, aztán megzörgetünk minden bokrot, bekukkantunk minden rejtekhelyre, hogy megtaláljuk a Szuperinfó tojásokat, hiszen értékes nyeremények várnak ránk! A fődíj egy szuper gyerekbicikli!

Vasárnap pedig a már hagyománynak számító Tojás- és Nyúlfutamra húzzuk fel a nyúlcipőt. A 4000 m-es távot akár futva, akár bringával, de rollerrel vagy görkorival is teljesíthetjük, és érdemes lesz indulni, hiszen lesz tombola is, az első 400 célba érőnek pedig érem is jár!

A Víztorony is a megszokott nyitva tartással várja a vendégeket. Érdemes a magasból is megnézni a húsvéti fergeteget, gyönyörködni a páratlan kilátásban, hiszen gyönyörű napos idő várható.

Kalandozásból tényleg nem lesz hiány, hiszen már Húsvét előtt megnyitja kapuit a Fordított ház is! A fejtetőre állított világ minden nap 10 órától 18 óráig várja látogatóit.

Szuper családi program a Bella Állatpark meglátogatása is, a hosszúhétvégén 9:30-tól 18:30-ig várnak minket a tevék, lámák, alpakkák, papagájok, struccok, pónik, és természetesen a nyulak is! Az állatparkba kisbusszal is eljuthatunk, további információk: http://bellapuszta.hu/programok-kisbusz-kisvonat

A hétvégén kisvonattal is körbejárhatjuk Siófokot! Napi 14 járat indul a város Fő tere mellől és a végállomásról vissza, így a Nyuladalom napközbeni programjaira nyugodtan érkezhetünk vonattal! További információk: https://tflotta.hu/hajomenetrend/#kisvonat  

Különleges masszázs, szaunaprogramok, aquafitness, aquazumba, gyermekprogramok és megannyi maradandó élmény – a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ is szuper húsvéti programokkal várja látogatóit.

A Balaton szerelmeseinek is csupa jó hírünk van! A hétvégén indul a hajózási szezon Siófok kikötőjéből, így a hétvégén már számos séta- és menetrendi hajóra szállhatunk fel. Lesz kifejezetten gyermekeknek szóló Húsvéti Gyerekhajó is, ahol csillámtetoválással és rengeteg mókával várják a kisebbeket és a nagyobbakat is.

Az aktív kikapcsolódásra vágyók számára jó szívvel ajánljuk a siófoki SUPport bázis hétvégi SUP szezon beindító programjait is. Péntektől ingyenes SUP tesztelés és akciós vásár, szombattól pedig SUPjóga és SUPtúra vár minden sportos és vidám érdeklődőt.

További hírek; fontos információk

A minőség kötelez, s ezt tábla is garantálja! Tegnaptól a Dinasztia Cukrászda és a Bella Italia Étterem Siófokról, a Lavender Terasz Étterem Balatonvilágosról, a Platán Étterem Balatonföldvárról és a Vitorlás Étterem Balatonlelléről is büszkén viselheti a kiváló minőségű vendéglátást tanúsító védnöki táblát.

Új fejlesztést ünnepelhet a város a siófoki Rózsakert és a kikötő környezetében. A frekventált helyen lévő Rózsakertben hamarosan sokkal jobb körülmények fogadják majd az idelátogatókat.

A hónapban kétszer is hallhatja a siófoki közönség Falusi Mariannt. Szeptember 15-én a Pa-dö-dővel koncertezik a Sör és Csülök Fesztiválon, a hónap végén pedig a Jazzencia & Swingmánián lép fel a Sárik Péter Trióval. Falusi Mariann egyébként is szinte hazajár a városba és a déli partra, ami számára a világ közepe.

Új őszi gasztrofesztivállal jelentkezik a Balaton-part legnagyobb városa: szeptember 13-15. között rendezik meg az első Sör és Csülök Fesztivált a siófoki Fő téren. A háromnapos rendezvényen fellép az Abrakazabra és Heincz Gábor Biga, a Road és a Pa-dö-dő is, miközben különleges söröket és ételeket kóstolhatnak a résztvevők.

Hihetetlen népszerűségnek örvendett a "Hol vagy, Kajla?" program Siófokon.  A nyári pecsétgyűjtő kampány időszaka alatt több mint 1200 gyermek kereste Kajlát a siófoki Tourinform irodában.