Hírek

Siófok ezernyi élménnyel vár a húsvéti hosszú hétvégén!

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

A Fő téren negyedik alkalommal kerül megrendezésre kedvenc családi fesztiválunk, a Húsvéti Nyuladalom, ahol számtalan játékkal, versennyel, kreatív programmal és koncertekkel készülnek a szervezők.

Ha megéheznénk a hatalmas családi mókázásban, a különleges ízkavalkád is a kedvünkre lehet: lesz churros, hamburger, lepény, grill ételek, kenyérlángos és persze kürtőskalács is!

A Nyuladalom alatt Húsvéti Tojásvadászatra indulunk! Szombaton 14 órakor lehet regisztrálni, aztán megzörgetünk minden bokrot, bekukkantunk minden rejtekhelyre, hogy megtaláljuk a Szuperinfó tojásokat, hiszen értékes nyeremények várnak ránk! A fődíj egy szuper gyerekbicikli!

Vasárnap pedig a már hagyománynak számító Tojás- és Nyúlfutamra húzzuk fel a nyúlcipőt. A 4000 m-es távot akár futva, akár bringával, de rollerrel vagy görkorival is teljesíthetjük, és érdemes lesz indulni, hiszen lesz tombola is, az első 400 célba érőnek pedig érem is jár!

A Víztorony is a megszokott nyitva tartással várja a vendégeket. Érdemes a magasból is megnézni a húsvéti fergeteget, gyönyörködni a páratlan kilátásban, hiszen gyönyörű napos idő várható.

Kalandozásból tényleg nem lesz hiány, hiszen már Húsvét előtt megnyitja kapuit a Fordított ház is! A fejtetőre állított világ minden nap 10 órától 18 óráig várja látogatóit.

Szuper családi program a Bella Állatpark meglátogatása is, a hosszúhétvégén 9:30-tól 18:30-ig várnak minket a tevék, lámák, alpakkák, papagájok, struccok, pónik, és természetesen a nyulak is! Az állatparkba kisbusszal is eljuthatunk, további információk: http://bellapuszta.hu/programok-kisbusz-kisvonat

A hétvégén kisvonattal is körbejárhatjuk Siófokot! Napi 14 járat indul a város Fő tere mellől és a végállomásról vissza, így a Nyuladalom napközbeni programjaira nyugodtan érkezhetünk vonattal! További információk: https://tflotta.hu/hajomenetrend/#kisvonat  

Különleges masszázs, szaunaprogramok, aquafitness, aquazumba, gyermekprogramok és megannyi maradandó élmény – a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ is szuper húsvéti programokkal várja látogatóit.

A Balaton szerelmeseinek is csupa jó hírünk van! A hétvégén indul a hajózási szezon Siófok kikötőjéből, így a hétvégén már számos séta- és menetrendi hajóra szállhatunk fel. Lesz kifejezetten gyermekeknek szóló Húsvéti Gyerekhajó is, ahol csillámtetoválással és rengeteg mókával várják a kisebbeket és a nagyobbakat is.

Az aktív kikapcsolódásra vágyók számára jó szívvel ajánljuk a siófoki SUPport bázis hétvégi SUP szezon beindító programjait is. Péntektől ingyenes SUP tesztelés és akciós vásár, szombattól pedig SUPjóga és SUPtúra vár minden sportos és vidám érdeklődőt.

További hírek; fontos információk

A tavaszi veszélyhelyzet megnehezítette a turisztikai ágazatban dolgozók mindennapjait, és ez Siófokon sem volt másként. A helyi turisztikai szereplők kitartása, rugalmas hozzállása és a városi szintű együttműködés szerencsére lehetővé tette, hogy Pünkösd hétvégéjén elinduljon az igazi, várva várt siófoki nyár, tele siófoki élményekkel!

A helyi szolgáltatásokat, vendéglátókat bemutató Ezerarcú Siófok rovatunk újabb részével jelentkezünk, ezúttal a siófoki Hotel Yacht**** Wellness & Business-ből, ahol Mile Csaba szállodaigazgatóval beszélgettünk a tavaszi helyzet okozta nehézségekről, a megoldásokról és a jövőről.

 

A Siófok sokszínűségét bemutató rovatunkban legutóbb a megújult Sió Welness Medical Beauty szalon tulajdonosával, Illyés Krisztinával és férjével Krichenbaum Pállal készítettünk interjút. A beszélgetés során szó esett a megújult arculatról, az új gépekről és kezelésekről, a koronavírus okozta nehézségekről és a jövőbeni fejlesztésekről, tervekről.

- avagy MIRŐL és HOGYAN írj, hogy eloszlasd a vendégeid utazással kapcsolatos bizonytalanságait
(forrás: szibea.hu)

Az újranyitás kapujában állunk és körvonalazódni látszanak, hogy marketingesként mi most a legfontosabb feladat. Olyan információkkal kell a vendégeket ellátni, amelyek meggyőzik őket arról, hogy a szálláshelyen a nyaralás alatt sem fenyegeti veszély az egészségüket és végre biztonságosan kiléphetnek a négy fal közül.

Siófok Pünkösd hétvégéjén nyitásra készül! Természetesen minden biztonsági előírásnak megfelelve, vigyázva Rátok, de már mindenki készen áll arra, hogy visszatérjen az élet Siófokra.

Az idei tavasz rendkívül nehéz helyzetbe hozta Siófok vállalkozóit is, gyorsan és rugalmasan kellett alkalmazkodniuk a helyzethez annak érdekében, hogy ne álljon meg teljesen az élet. Szerencsére a kitartás és a városi szintű összefogás lassan, de biztosan meghozta gyümölcsét, és az enyhítések után, mostanra már újra nyílnak az éttermek, kávézók, cukrászdák teraszai, rövidesen visszatér az élet Siófok utcáira.