Hírek

Siófok ezernyi élménnyel vár a húsvéti hosszú hétvégén!

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

A Fő téren negyedik alkalommal kerül megrendezésre kedvenc családi fesztiválunk, a Húsvéti Nyuladalom, ahol számtalan játékkal, versennyel, kreatív programmal és koncertekkel készülnek a szervezők.

Ha megéheznénk a hatalmas családi mókázásban, a különleges ízkavalkád is a kedvünkre lehet: lesz churros, hamburger, lepény, grill ételek, kenyérlángos és persze kürtőskalács is!

A Nyuladalom alatt Húsvéti Tojásvadászatra indulunk! Szombaton 14 órakor lehet regisztrálni, aztán megzörgetünk minden bokrot, bekukkantunk minden rejtekhelyre, hogy megtaláljuk a Szuperinfó tojásokat, hiszen értékes nyeremények várnak ránk! A fődíj egy szuper gyerekbicikli!

Vasárnap pedig a már hagyománynak számító Tojás- és Nyúlfutamra húzzuk fel a nyúlcipőt. A 4000 m-es távot akár futva, akár bringával, de rollerrel vagy görkorival is teljesíthetjük, és érdemes lesz indulni, hiszen lesz tombola is, az első 400 célba érőnek pedig érem is jár!

A Víztorony is a megszokott nyitva tartással várja a vendégeket. Érdemes a magasból is megnézni a húsvéti fergeteget, gyönyörködni a páratlan kilátásban, hiszen gyönyörű napos idő várható.

Kalandozásból tényleg nem lesz hiány, hiszen már Húsvét előtt megnyitja kapuit a Fordított ház is! A fejtetőre állított világ minden nap 10 órától 18 óráig várja látogatóit.

Szuper családi program a Bella Állatpark meglátogatása is, a hosszúhétvégén 9:30-tól 18:30-ig várnak minket a tevék, lámák, alpakkák, papagájok, struccok, pónik, és természetesen a nyulak is! Az állatparkba kisbusszal is eljuthatunk, további információk: http://bellapuszta.hu/programok-kisbusz-kisvonat

A hétvégén kisvonattal is körbejárhatjuk Siófokot! Napi 14 járat indul a város Fő tere mellől és a végállomásról vissza, így a Nyuladalom napközbeni programjaira nyugodtan érkezhetünk vonattal! További információk: https://tflotta.hu/hajomenetrend/#kisvonat  

Különleges masszázs, szaunaprogramok, aquafitness, aquazumba, gyermekprogramok és megannyi maradandó élmény – a Galerius Élményfürdő és Wellness Központ is szuper húsvéti programokkal várja látogatóit.

A Balaton szerelmeseinek is csupa jó hírünk van! A hétvégén indul a hajózási szezon Siófok kikötőjéből, így a hétvégén már számos séta- és menetrendi hajóra szállhatunk fel. Lesz kifejezetten gyermekeknek szóló Húsvéti Gyerekhajó is, ahol csillámtetoválással és rengeteg mókával várják a kisebbeket és a nagyobbakat is.

Az aktív kikapcsolódásra vágyók számára jó szívvel ajánljuk a siófoki SUPport bázis hétvégi SUP szezon beindító programjait is. Péntektől ingyenes SUP tesztelés és akciós vásár, szombattól pedig SUPjóga és SUPtúra vár minden sportos és vidám érdeklődőt.

További hírek; fontos információk

Siófok évről-évre egyre több programmal várja nyáron a családokat. A Balatonhoz kapcsolódó élmények mellett, mint a Minimax Gyerekhajó, a Bebó Aquapark vagy a felújított strandok, kifejezetten a gyerekeknek szóló, tartalmas kikapcsolódást jelentő programokról is gondoskodik a város. Gyerekkoncertek, filmvetítések és bábelőadások is várják a kicsiket és a nagyobbakat a vakáció alatt Siófokon.

A Tourinform iroda Csapata azon dolgozik, hogy a siófoki élmények tökéletesek legyenek mind az idelátogatók, mind a Siófokon és a környéken élők számára. Ezért készült el az alábbi kérdőíves kutatás is, melynek célja megtudni, mi a benyomásotok Siófokról, mi az amin változtatnátok, mit hiányoltok, mit szerettek, mivel töltöttétek az időtöket a városban amikor itt jártatok, honnan tájékozódtatok a programokról stb.

Köszönjük, hogy segítitek a kutatást válaszaitokkal és egy megosztással!

Mára már a legnagyobb hazai dixieland fesztivál, de 16 évvel ezelőtt jóval szerényebb körülmények között indult útjára a siófoki New Orleans Jazz Fesztivál. Akkor még egyetlen nap alatt tartották a koncerteket, mára azonban hagyománnyá vált, hogy négy nap alatt nyolc különböző zenekar lép fel az ingyenes fesztiválon, amelyet a jazz műfaj egy különleges stílusának, a dixielandnek vagy más néven new orleansi jazznek szenteltek. Idén július 11-14. között rendezik meg a New Orleans Jazz Fesztivált Siófok Fő terén.

Siófokon átadásra kerültek a felújított szabadstrandok, a rengeteg fejlesztésnek köszönhetően 21. századi körülmények várják a pihenni vágyókat. A felújított ezüstparti és aranyparti szakaszok megújult állapotukban sem lesznek fizetősek, továbbra is ingyenes strandként várják mind a helyi mind az idelátogató strandolókat.

Két különleges fesztivállal, a New Orleans Jazz Fesztivállal és a Bor- és Fröccsfesztivállal, szabadtéri színházi előadásokkal, illetve számos ingyenes kulturális programmal érkezik a július Siófokra. Legyen szó irodalomról, zenéről vagy táncról, mindenkit tartalmas kulturális élménnyel vár Siófok. A PLÁZS-on pedig egymást érik a legnépszerűbb könnyűzenei előadók koncertjei. Fellép többek között Majka&Király Viktor, Ákos és a Neoton Família is.