Nachrichten

Aktív élmények Siófokon

Siófok számtalan élményt kínál az aktív kikapcsolódásra vágyóknak tavasszal is! A kellemes hőmérséklet lehetővé teszi, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, és megnézzük, mi mindent lehet csinálni kedvenc Balaton-parti városunkban. Kerékpár, gokart, kalandpark, quad, hőlégballon, paintball vagy akár csak egy kellemes kocogás, séta a parton – kedvünkre válogathatunk a legizgalmasabb élményekből!

Pattanjunk biciklire, és nézzünk körül a városban, járjuk be a környéket, hiszen annyi szép látnivaló és kaland vár ránk! A Balaton ilyenkor gyönyörű látványt nyújt, Siófokon pedig kilométereken keresztül élvezhetjük közelségét, és a nyugodt környezetben a csendet csak a lágy hullámok és kacsák hangja töri meg ilyenkor. A közelben is akad megannyi kerékpáros úti cél. A Víztorony földszintjén lévő Tourinform irodába betérve kézbe vehetjük Siófok 2019-es kerékpáros térképét, ahol több rövidebb és hosszabb túraútvonalat találunk, melyek a város és a környék legszebb vidékein vezetnek keresztül.

A túraútvonalak mentén is megpihenhetünk, hogy megnézzük Siófok térségének érdekes településeit, melyek változatos élményeket kínálnak a természet, a kulturális örökségek és a népművészet iránt érdeklődők számára egyaránt. A részletes bemutatásukhoz Siófok környéki kiadványa, a Fedezd fel Siófok környékét! tájékoztató füzet  lehet segítségünkre, melyet szintén a Tourinform iroda munkatársaitól kérhetünk.

A kerékpáros élményhez segítségünkre lehetnek az alábbi fontos információk, és jó szívvel ajánljuk többi partnerünket is, akik további remek programlehetőségeket kínálnak az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek:

Golden Shore Kerékpárkölcsönző
Pavlik Kerékpárszaküzlet és szerviz
Kerékpár- és robogóbérlés
Balaton Ballooning - Hőlégballon
Ballooning 4 YOU - Hőlégballon
Gokart Siófok
Kalandpark Zamárdi
Paintball Zamárdi
Balatoni Bob
Rejtélyek Háza

további siófoki élmények...
siófoki eseménynaptár...
siófoki szálláshelyek...

Weitere Neuigkeiten, wichtige Informationen

A négy napos ünnep alatt is rengeteg élményt kínál Siófok: ingyenes családi fesztivál a Fő téren, aktív kikapcsolódás, hajózás és további remek programlehetőségek várnak Benneteket! Szép napsütéses időre számíthatunk az ünnepek alatt, látogassatok el Ti is Siófokra, hiszen itt kezdődik a Balaton!

Siófokon a sonka és a locsolkodás mellett más ünnepi hagyomány is várja a kikapcsolódásra vágyó családokat a négynapos hétvége alatt, hiszen idén is húsvétkor kezdődik a balatoni hajózási szezon. Az első menetrendszerinti hajók mellett különleges sétahajójáratokon is lehet majd utazni, és most először Gyerekhajó is indul Siófokról.

Siófok adott otthont az I. Országos Városmarketing Konferenciának április 15-én, hétfőn. A Magyar Marketing Szövetség hagyományteremtő céllal indította útjára a rendezvényt a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesülettel karöltve. A konferencia igazi balatoni környezetben zajlott, a Hotel Yacht Wellness & Business Siófok panorámás rendezvénytermében.

Hamarosan itt a strandszezon, és ha már most azon gondolkozol, hol dolgozz a nyáron, ne keress tovább! 

Idén is izgalmas programokkal várja a családokat Siófok a húsvéti négynapos ünnep alatt. A város jelképének számító Víztorony mellett nagypéntektől egészen húsvéthétfőig zajlik a népszerű Húsvéti Nyuladalom, ahol a gyerekeket ünnepi játékok és kézműves programok, a felnőtteket pedig koncertek várják. Vasárnap pedig elrajtol a IV. Tojás- és Nyúlfutam, amelyre idén is több száz résztvevőt várnak a szervezők.