Nachrichten

Aktív élmények Siófokon

Siófok számtalan élményt kínál az aktív kikapcsolódásra vágyóknak tavasszal is! A kellemes hőmérséklet lehetővé teszi, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, és megnézzük, mi mindent lehet csinálni kedvenc Balaton-parti városunkban. Kerékpár, gokart, kalandpark, quad, hőlégballon, paintball vagy akár csak egy kellemes kocogás, séta a parton – kedvünkre válogathatunk a legizgalmasabb élményekből!

Pattanjunk biciklire, és nézzünk körül a városban, járjuk be a környéket, hiszen annyi szép látnivaló és kaland vár ránk! A Balaton ilyenkor gyönyörű látványt nyújt, Siófokon pedig kilométereken keresztül élvezhetjük közelségét, és a nyugodt környezetben a csendet csak a lágy hullámok és kacsák hangja töri meg ilyenkor. A közelben is akad megannyi kerékpáros úti cél. A Víztorony földszintjén lévő Tourinform irodába betérve kézbe vehetjük Siófok 2019-es kerékpáros térképét, ahol több rövidebb és hosszabb túraútvonalat találunk, melyek a város és a környék legszebb vidékein vezetnek keresztül.

A túraútvonalak mentén is megpihenhetünk, hogy megnézzük Siófok térségének érdekes településeit, melyek változatos élményeket kínálnak a természet, a kulturális örökségek és a népművészet iránt érdeklődők számára egyaránt. A részletes bemutatásukhoz Siófok környéki kiadványa, a Fedezd fel Siófok környékét! tájékoztató füzet  lehet segítségünkre, melyet szintén a Tourinform iroda munkatársaitól kérhetünk.

A kerékpáros élményhez segítségünkre lehetnek az alábbi fontos információk, és jó szívvel ajánljuk többi partnerünket is, akik további remek programlehetőségeket kínálnak az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek:

Golden Shore Kerékpárkölcsönző
Pavlik Kerékpárszaküzlet és szerviz
Kerékpár- és robogóbérlés
Balaton Ballooning - Hőlégballon
Ballooning 4 YOU - Hőlégballon
Gokart Siófok
Kalandpark Zamárdi
Paintball Zamárdi
Balatoni Bob
Rejtélyek Háza

további siófoki élmények...
siófoki eseménynaptár...
siófoki szálláshelyek...

Weitere Neuigkeiten, wichtige Informationen

Idén már tizedik alkalommal szolgált Siófok a Tour de Hongrie nemzetközi kerékpáros körverseny helyszíneként, ráadásul ezúttal egyetlen Balaton-parti településként. A város kiemelt partnere a versenynek, hiszen június 11-én innen indult el a 40. Tour de Hongrie mezőnye. Siófok a Balaton sportfővárosaként nagy hangsúlyt fektet az aktív turizmusra és a színvonalas sportrendezvények befogadására.

Siófok 2019-es marketingstratégiájának fontos elemét képezi az aktív és sport-, valamint a családi élmények hangsúlyozása. A város tavaszi kommunikációs kampánya is ennek jegyében indult azzal a szlogennel, hogy Siófok a Balaton Sportfővárosa. A város a változatos kulturális és szórakoztató programok mellett évről évre egyre több aktív kikapcsolódási lehetőséget és más sportélményt kínál a látogatóknak szárazföldön és vízen egyaránt. Természetesen az aktív és a családos kikapcsolódást keresőknek nyáron sem okoz majd csalódást Siófok, amely nagyban köszönhető a Nagystrand és a PLÁZS újdonságainak.

Lassan kezdetét veszi a nyári szünet, amikor is számos nyári tábor és foglalkozás várja a gyerekeket Siófokon is. Sporttáboroktól kezdve a kreatív - alkotói táborokon keresztül sokszínű programok közül lehet választani.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület tizenkettő pályázati anyagát díjazta Városmarketing Gyémánttal a Magyar Marketing Szövetség az Országos Városmarketing pályázaton, mellyel immáron második alkalommal, 2019-ben is Siófok vihette haza a Marketing Fővárosa címet.

Ünnepi nagyrendezvénnyel indul a siófoki nyári szezon. Az ingyenes Pünkösdi Fesztivált a hajóállomáson rendezik meg kulturális és gyermekprogramokkal, illetve koncertekkel. Fellép többek között a rocklegenda Janicsák István és a Compact Disco is.