Hírek

Aktív élmények Siófokon

Siófok számtalan élményt kínál az aktív kikapcsolódásra vágyóknak tavasszal is! A kellemes hőmérséklet lehetővé teszi, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, és megnézzük, mi mindent lehet csinálni kedvenc Balaton-parti városunkban. Kerékpár, gokart, kalandpark, quad, hőlégballon, paintball vagy akár csak egy kellemes kocogás, séta a parton – kedvünkre válogathatunk a legizgalmasabb élményekből!

Pattanjunk biciklire, és nézzünk körül a városban, járjuk be a környéket, hiszen annyi szép látnivaló és kaland vár ránk! A Balaton ilyenkor gyönyörű látványt nyújt, Siófokon pedig kilométereken keresztül élvezhetjük közelségét, és a nyugodt környezetben a csendet csak a lágy hullámok és kacsák hangja töri meg ilyenkor. A közelben is akad megannyi kerékpáros úti cél. A Víztorony földszintjén lévő Tourinform irodába betérve kézbe vehetjük Siófok 2019-es kerékpáros térképét, ahol több rövidebb és hosszabb túraútvonalat találunk, melyek a város és a környék legszebb vidékein vezetnek keresztül.

A túraútvonalak mentén is megpihenhetünk, hogy megnézzük Siófok térségének érdekes településeit, melyek változatos élményeket kínálnak a természet, a kulturális örökségek és a népművészet iránt érdeklődők számára egyaránt. A részletes bemutatásukhoz Siófok környéki kiadványa, a Fedezd fel Siófok környékét! tájékoztató füzet  lehet segítségünkre, melyet szintén a Tourinform iroda munkatársaitól kérhetünk.

A kerékpáros élményhez segítségünkre lehetnek az alábbi fontos információk, és jó szívvel ajánljuk többi partnerünket is, akik további remek programlehetőségeket kínálnak az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek:

Golden Shore Kerékpárkölcsönző
Pavlik Kerékpárszaküzlet és szerviz
Kerékpár- és robogóbérlés
Balaton Ballooning - Hőlégballon
Ballooning 4 YOU - Hőlégballon
Gokart Siófok
Kalandpark Zamárdi
Paintball Zamárdi
Balatoni Bob
Rejtélyek Háza

további siófoki élmények...
siófoki eseménynaptár...
siófoki szálláshelyek...

További hírek; fontos információk

Lassan beköszönt a tél, és Siófok erre az évszakra is számos különleges élményt tartogat az ide látogatóknak. Korcsolyázhatunk a Balaton-partján kialakított Jégkikötőben, hangolódhatunk az ünnepekre az Aranycsengő Adventi Vásárban, és élvezhetjük a Galerius Fürdő különleges szaunaprogramjait is.

Ősszel és télen rengeteg aktív élménnyel vár Siófok, a Balaton sportfővárosa. A hétvégén rendezik meg az év egyik legfontosabb balatoni sporteseményét, a 16. K&H mozdulj! Balaton maraton és félmaratont, november végétől várja a korcsolyázókat a Siófoki Jégkikötő, decemberben pedig Mikulásfutás és szilveszteri sportnapok is lesznek a városban.

Tisztelt szállásadók!

A Magyar Turisztikai Ügynökség és a Modern Vállalkozások Programja tisztelettel meghívja Önt a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ bemutatása alkalmából szervezett előadássorozat siófoki állomására.

A Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda egy olyan szakmai szervezet, melynek feladata a fenntartható turizmus rendszerének kialakítása és működtetésének elősegítése a térségben.

Az Év Kutyabarát helye kampány évről évre egyre sikeresebb, köszönhetően a kutyabarát filozófia terjedésének. Már hatodik alkalommal került megrendezésre a kampány, amelyre idén 127 regisztráció érkezett a 11 kategóriában – a tavalyi évhez hasonlóan ebben az évben is a munkahely kategória volt a legnépszerűbb!