Hírek

Aktív élmények Siófokon

Siófok számtalan élményt kínál az aktív kikapcsolódásra vágyóknak tavasszal is! A kellemes hőmérséklet lehetővé teszi, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, és megnézzük, mi mindent lehet csinálni kedvenc Balaton-parti városunkban. Kerékpár, gokart, kalandpark, quad, hőlégballon, paintball vagy akár csak egy kellemes kocogás, séta a parton – kedvünkre válogathatunk a legizgalmasabb élményekből!

Pattanjunk biciklire, és nézzünk körül a városban, járjuk be a környéket, hiszen annyi szép látnivaló és kaland vár ránk! A Balaton ilyenkor gyönyörű látványt nyújt, Siófokon pedig kilométereken keresztül élvezhetjük közelségét, és a nyugodt környezetben a csendet csak a lágy hullámok és kacsák hangja töri meg ilyenkor. A közelben is akad megannyi kerékpáros úti cél. A Víztorony földszintjén lévő Tourinform irodába betérve kézbe vehetjük Siófok 2019-es kerékpáros térképét, ahol több rövidebb és hosszabb túraútvonalat találunk, melyek a város és a környék legszebb vidékein vezetnek keresztül.

A túraútvonalak mentén is megpihenhetünk, hogy megnézzük Siófok térségének érdekes településeit, melyek változatos élményeket kínálnak a természet, a kulturális örökségek és a népművészet iránt érdeklődők számára egyaránt. A részletes bemutatásukhoz Siófok környéki kiadványa, a Fedezd fel Siófok környékét! tájékoztató füzet  lehet segítségünkre, melyet szintén a Tourinform iroda munkatársaitól kérhetünk.

A kerékpáros élményhez segítségünkre lehetnek az alábbi fontos információk, és jó szívvel ajánljuk többi partnerünket is, akik további remek programlehetőségeket kínálnak az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek:

Golden Shore Kerékpárkölcsönző
Pavlik Kerékpárszaküzlet és szerviz
Kerékpár- és robogóbérlés
Balaton Ballooning - Hőlégballon
Ballooning 4 YOU - Hőlégballon
Gokart Siófok
Kalandpark Zamárdi
Paintball Zamárdi
Balatoni Bob
Rejtélyek Háza

további siófoki élmények...
siófoki eseménynaptár...
siófoki szálláshelyek...

További hírek; fontos információk

Augusztus 16-20. között rendezik meg a nyári szezon legfontosabb siófoki fesztiváltját, a Bor és Kenyér Ünnepét a Balaton legnagyobb tűzijátékával és számos sztárfellépővel, köztük a 100 Tagú Cigányzenekarral. Az ötnapos, ingyenes fesztiválon az esti koncertek mellett kézművesek és gasztroárusok is várják a látogatókat a siófoki Hajóállomáson.

Szinte már mindenki tudja, hogy Siófokon kezdődik a Balaton, így nem is meglepő, hogy a nyári időszakban hatalmas a forgalma a Víztorony földszintjén található Tourinform irodának.

Augusztus 16-18. között az Inglot sminkkamion vár benneteket a siófoki PLÁZSon. A környezetbarát és állatkísérlet mentes márka kicsit több, mint egy éve van jelen a magyar piacon. Az INGLOT egy világszinten elismert, prémium kategóriás sminkmárka, ezért nem is csoda, hogy ez a rövid idő alatt itthon is hatalmas rajongótáborra tett szert. Gyere el Te is a PLÁZS-ra, ahol egy szuper #beachreadymakeup mellett személyes sminktanácsadással és rengeteg tippel várnak az Inglot sminkesei.

A Magyar Közútkezelő Nonprofit Zrt. Somogy Megyei Igazgatósága tájékoztatása szerint 2019. augusztus 12-én (hétfőn) 08.00 óra és 10.30 között forgalomkorlátozásra kerül sor Siófokon, a Széchenyi hídon (a McDonald'stól a rendőrség felé haladó útvonalon) hídvizsgálati munkálatok elvégzése miatt.

Az elmúlt időszakban számos új vendéglátóegység nyitotta meg kapuit városunkban. Specialty kávézótól kezdve a thai, japán valamint az amerikai-mexikói konyha különlegességeit kínáló éttermek mellett a gofri kedvelők is igazi gasztroélményekkel gazdagodhatnak.