Hírek

Aktív élmények Siófokon

Siófok számtalan élményt kínál az aktív kikapcsolódásra vágyóknak tavasszal is! A kellemes hőmérséklet lehetővé teszi, hogy kiszabaduljunk a négy fal közül, és megnézzük, mi mindent lehet csinálni kedvenc Balaton-parti városunkban. Kerékpár, gokart, kalandpark, quad, hőlégballon, paintball vagy akár csak egy kellemes kocogás, séta a parton – kedvünkre válogathatunk a legizgalmasabb élményekből!

Pattanjunk biciklire, és nézzünk körül a városban, járjuk be a környéket, hiszen annyi szép látnivaló és kaland vár ránk! A Balaton ilyenkor gyönyörű látványt nyújt, Siófokon pedig kilométereken keresztül élvezhetjük közelségét, és a nyugodt környezetben a csendet csak a lágy hullámok és kacsák hangja töri meg ilyenkor. A közelben is akad megannyi kerékpáros úti cél. A Víztorony földszintjén lévő Tourinform irodába betérve kézbe vehetjük Siófok 2019-es kerékpáros térképét, ahol több rövidebb és hosszabb túraútvonalat találunk, melyek a város és a környék legszebb vidékein vezetnek keresztül.

A túraútvonalak mentén is megpihenhetünk, hogy megnézzük Siófok térségének érdekes településeit, melyek változatos élményeket kínálnak a természet, a kulturális örökségek és a népművészet iránt érdeklődők számára egyaránt. A részletes bemutatásukhoz Siófok környéki kiadványa, a Fedezd fel Siófok környékét! tájékoztató füzet  lehet segítségünkre, melyet szintén a Tourinform iroda munkatársaitól kérhetünk.

A kerékpáros élményhez segítségünkre lehetnek az alábbi fontos információk, és jó szívvel ajánljuk többi partnerünket is, akik további remek programlehetőségeket kínálnak az aktív kikapcsolódás szerelmeseinek:

Golden Shore Kerékpárkölcsönző
Pavlik Kerékpárszaküzlet és szerviz
Kerékpár- és robogóbérlés
Balaton Ballooning - Hőlégballon
Ballooning 4 YOU - Hőlégballon
Gokart Siófok
Kalandpark Zamárdi
Paintball Zamárdi
Balatoni Bob
Rejtélyek Háza

további siófoki élmények...
siófoki eseménynaptár...
siófoki szálláshelyek...

További hírek; fontos információk

A tavalyi együttműködés sikere után idén ismét saját sorozattal érkezik a budapesti Játékszín a siófoki SzínPartra. Júliusban és augusztusban összesen hat szombat estén át láthatja a siófoki közönség a Játékszín legnépszerűbb darabjait, például a Menopauzát és a Legénybúcsút olyan sztárokkal, mint Hernádi Judit, Bánsági Ildikó, Gálvölgyi János, Szulák Andrea, Kovács Patrícia, Dobó Kata, Nagy Sándor, Csonka András és Szente Vajk.

Aki járt már Siófokon, azon belül is Szabadifürdőn, biztosan találkozott a tradicionális ízeket felsorakoztató János Vendéglővel. A családias hangulat, a magyaros ételek, a környékbeli alapanyagok használata és az ott dolgozók hozzáállása teszi igazán különlegessé az atmoszférát, ami nem véletlenül késztet visszatérésre mindenkit, akinek valaha volt alkalma megállni ott egy ebédre.  Interjúnk során Kovács Jánossal, a János Vendéglő tulajdonosával beszélgettünk a vendéglátásról, a Balatonról és a sikerhez vezető útról.

Idén is megrendezésre kerül az "Az Év Fürdője 2019" szavazás, ahol a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ-ra is lehet szavazni:

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országos nyári kampányának célja, hogy a kisiskolások jobban megismerjék Magyarországot és annak nevezetességeit. A kampány segítségével a gyermekek tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, emellett virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit Kajla, a kíváncsi magyar vizslakölyök segítségével.

Várhatóan hatszáznál több hajó áll majd rajthoz a július közepén rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon a szervező Magyar Vitorlás Szövetség várakozása szerint. Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye nemcsak a vitorlázás, hanem a Balaton ünnepe is, így hozzájárul a helyi turizmus fejlődéséhez, a sport, és ezen belül a vitorlázás népszerűsítéséhez.