Szolgáltatók

A Kálmán Imre Kulturális Központ 2020. március 16-tól határozatlan ideig nem fogad látogatókat a koronavírus okozta tömeges megbetegedés megelőzése érdekében.

 

A siófoki Kálmán Imre Kulturális Központ a város legnagyobb közművelődési intézménye. Siófok központjában, a Víztorony mellett, a 2006-ban átépített Fő téren található. Az intézmény előtt a világhírű szobrászművész, Varga Imre szoborparkja áll. Az épület bejárata előtt városunk jeles szülöttének, Kálmán Imrének a mellszobra fogadja a látogatókat. 482 férőhelyes, légkondicionált színháztermünkkel a térség legnagyobb művelődési intézményének számítunk. A Kulturális Központ alkalmas színházi produkciók, kulturális bemutatók és konferenciák rendezésére. Az ősztől tavaszig terjedő időszakban a városi polgárság kulturális igényeit szolgálja, a nyári idegenforgalmi szezonban - valamint elő-és utószezonban - pedig a magyar és külföldi vendégeknek nyújt attraktív és nívós kulturális kínálatot.

Bérletes színházi előadásain az ország legjobb színházai szerepelnek. A gyermek és a felnőtt korosztály valamennyi rétegének rendszeres színházi élményt nyújt. A kulturális kínálat széles választékát adja a közönségnek: operett előadások, színdarabok, komolyzenei és könnyűzenei műsorok, folklór és balett előadások,irodalmi estek, kamarazenei koncertek, nótaestek, kabaréműsorok valamint fesztiválok színtere.

A közösségi élet centruma, a városi civil szervezetek, közművelődési egyesületek és klubok otthona. Egész éven át széles választékát nyújtja a különböző szakköröknek és tanfolyamoknak. A nyári idegenforgalmi szezonban elsősorban a helyi lakosok és nyaraló vendégek kulturális igényeit elégíti ki a különböző fesztiválokkal, zenei műfajokkal, valamint a képzőművészet területén.

 

További szolgáltatók
+36 30 650 3248
8171, Balatonvilágos, Petőfi Sándor utca 46.
http://hedon.hu/
uzem@hedon.hu
+36 30 5030 475 (GB)
8600, Siófok, Petőfi sétány 9. főszezonban, elő-és utószezonban Fő utca 200.
http://bikesiofok.hu/
bikesiofok@gmail.hu