Gasztronómia

Lódi József és Lódi Józsefné kistermelők családi méhészetüket 22 évvel ezelőtt alapították.

Méhészetük Székesfehérváron található, azonban lakóhelyünktől 100-150 km-re is szállítják a méheket, azért, hogy különböző fajtamézeket termeljenek, és ezzel szélesítsék termékeik körét, mert nem csak egyszerűen virág- és akácméz létezik, hanem nagyon sok ízletes, és pikáns ízű mézet  gyűjtenek a méhek.

A méhészet 18 féle mézet ismertet és kóstoltat. A mézek között fellelhető gyógynövényes, virágporos, propoliszos változat, illetve különböző magvas változatban is csomagolják azokat. A méhek a méz mellett még egy kiváló anyagot, propoliszt is gyűjtenek, amelyet kis üvegekben tinktúraként kínálják. A méhek által termelt viaszt díszes figurákba,  illetve méhviaszgyertyákba öntjük.  A kiváló magyar méz védjegyeként díszes üvegeket zárjeggyel látják el, hogy a fogyasztó megbizonyosodhasson róla, hogy ezek a kiváló termékek Magyarországról származnak.

A méhészet hazai és nemzetközi versenyeken kiváló eredményeket ért el.

2016. decemberében a Fejér Megyei Méhészet is megalapította a Szent István Mézlovagrendet. Legfőbb céljuk, hogy a kiváló magyar mézeket a fogyasztókkal megismertessék, növeljék a hazai mézfogyasztást, illetve annak összes jótékony hatását minden rendezvényen népszerűsíthessék, illetve bemutatják a méhészetet, mint hagyományt.  Kérés esetén, rendezvényeken díszes lovagi ruhákban is meg tudnak jelenni.

Kistermelői számmal, illetve érvényes NEBIH engedéllyel rendelkeznek, hogy mézeiket, illetve egyéb méhészeti termékeiket árusítsák, és a termékeiket díszes üvegekben, illetve csomagolásban kínálják.

További éttermek
+36 84 506 573
Ma: 08:30 - 22:00
8600, Siófok, Fő tér 8.
https://www.roxyetterem.hu/
info@roxyetterem.hu
+36 70 315 9227
Ma: 09:00 - 18:00
8600, Siófok, Petőfi sétány 38.
https://maran.hu/
hello@maran.hu